Träningsmatch i Sala mot Almtuna och flera viktiga frågor kräver svar

Luca Boltshauser får chansen i Sala. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Ny träningsmatch mot Almtuna på torsdagskvällen i Sala. Senaste gången VIK spelade i Sala Silverstaden var nog runt 1996 då man träningsmatchade mot Brynäs.

Plus givetvis då man besegrade Sala HK med 7-0 säsongen 2000-01 i Division 2 Västmanland “en route” tillbaka till topphockeyn med Andrei Lulin som pappaback och Classe Lindblom som spjutspets. Med i laget då fanns också profiler som Daniel Grillfors, Lars Ivarsson, Paul Andersson-Everberg, Nicklas Danielsson, Fredrik Sandgren och givetvis evigt unge Marcus Söderkvist.

Just Sala är annars känt för att ha tagit fram Erik Ersberg (som också såklart ingick i laget ovan) och skribenter av högsta rang.

***

Även om det är träningsmatch är det faktiskt verkligen en viktig match för många i Gulsvart att visa vad man kan, främst på forwardssidan. På backsidan känns redan backparen spikade inför premiären, likaså att Jonas Fransson blir starter i mål.

Men framåt är det många frågor fortsatt, särskilt sedan Brady Leisenring brutit handen.

Enligt VIK.se ställer man upp enligt följande:

McArdle-Romano-Iuorio

Bergquist-Frycklund-Schmutz

Pettersson-Kinisjärvi-Svedlund

Mårtensson-Söderkvist-Jonsson

***

Räkna med att Niklas Johansson hårdgranskar en del forwards för att utröna hur han ska göra med utlåningar, kontrakt och eventuella värvningar:

– Kommer Iuorio till slut visa konturerna av en spetsforward? Det måste till en dramatisk förbättring om det inte ska bli en Matt Sisca 2.0 här. Sisca spelade åtta träningsmatcher (fyra poäng) för VIK innan han sparkades två dagar innan seriestart 2010-11. Är det Iourios fötter som spökat så otroligt? Vi får hoppas det.

– Kommer Linus Svedlund och Oscar Pettersson kunna fortsätta visa lovande spel? Efter Bradys skada har dörren öppnats betydligt för dessa två spelskickliga och intressanta påläggskalvar.

– Kommer Markus Kinisjärvi fortsätta sitt starka spel och med besked avskriva ens spekulationer kring en ny utlåning?

– Kommer Flavio Schmutz kunna visa att han liksom Pettersson och Svedlund knackar på dörren till A-laget?

– Kommer Luca Boltshauser fortsätta visa sig vara mer än en duglig backup? Schweizaren såg tät ut under ispremiären.

snap_isAutoPosted:
1
snapEdIT:
1
snapFB:
s:111:"a:1:{i:0;a:3:{s:8:"PostType";s:1:"A";s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";s:4:"doFB";i:0;}}";
snapLI:
s:120:"a:1:{i:0;a:4:{s:10:"AttachPost";s:1:"0";s:10:"SNAPformat";s:6:" ";s:11:"SNAPformatT";s:6:" ";s:4:"doLI";i:0;}}";
snapTW:
s:265:"a:1:{i:0;a:7:{s:4:"doTW";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"367763541727936513";s:5:"pDate";s:19:"2013-08-14 23:43:55";}}";
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:71:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2013/08/Luca-Boltshauser.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

7 Kommentarer

 1. jc

  Visar det sig att Muonio är en flopp är det kanske där man skulle titta på förstärkning och inte en till center eftersom vi har gott om dom redan! Jag tror kinisjärvi kommer ta nästa steg i år och att han ska låtas få chansen!

 2. jc

  Tänk om man hade haft råd att skriva kontrakt med 3 av juniorerna. Då kunde man hela tiden ha en backup till Fredrik Johansson och Brady som är skade benägna och behöver vila. Juniorkedjan har ju fungerat bra ihop iallafall en match. spännande och se om de får lira tillsammans mot ett lag som skellefteå tex. Då kunde 5:orna se ut:

  1:a Mcardle-Romano-Williams
  2:a Bergquist-Fryklund-luorio
  3:e Pettersson/brady-kinnisjärvi-Fredrik Johansson/svedlund
  4:e Mårtensson-Söderkvist-Jonsson

  Om nu inte Schmutz visar sig bättre än Pettersson eller svedlund men det tror jag inte….

 3. dennis

  1a. mcardle-romano-svedlund
  2a. Bergquist-frycklund-iuorio
  3e. pettersson-kinisjärvi-schmutz
  4e. mårtensson-söderkvist-jonsson

  det skulle vara intressant!

 4. jc

  4:e linan ska man inte röra. Mårtensson-Söderqvist-Jonsson är komplett. Däremot kan man låta lourio få visa vad han kan tillsammans med Bergquist-Fryklund. Tror att den omgivningen är bättre för honom!

 5. Robban

  Jag skulle vilja göra om lite i 5:orna då jag tror att Iuorio inte ska spela med Romano och McArdle.Dels om man är uppmärksam så passar varken Romano och McArdle till Iuorio utan dom söker andra allternativ.
  Den andra anledningen som jag ser det är att Iuorio behöver ta ett större ansvar.Och att den 4:e linan behöver en som petar in puckar.

  1a) McArdle-Romano-Jonsson

  2a) Bergquist-Frycklund-Schmutz

  3e) Pettersson-Kinisjärvi-Svedlund

  4e) Mårtensson-Söderkvist-Iuorio

Tweets

Martin - Avatarmartin_park021Martin

VIK som högst 4:a i upptaktsträffen, passar oss perfekt!! @vasterasik @VIKFanCentral @henke778

SvaraRetweetFavorit
Namn Namnsson💛🖤 - AvatarNamnsson1Namn Namnsson💛🖤

@VIKFanCentral Oerhört glädjande. Kanske bli slutspel för J20 sen, de har man ju inte direkt vart bortskämd med senaste åren

SvaraRetweetFavorit
Svensk Hockey - AvatarHockeySvenskSvensk Hockey

J20-extra: Dominante Thorwalls & Co. i VIK:s juniorer tog ytterligare en fin skalp mot Mora (efter 8-2 mot Leksand… https://t.co/VLIOOEtvJl

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

J20-extra: Dominante Thorwalls & Co. i VIK:s juniorer tog ytterligare en fin skalp mot Mora (efter 8-2 mot Leksand… https://t.co/qseLhUeKoh

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto