”Känsligt läge”…

Undertecknad har haft kontakter med en kanonkälla. Frågade om nyförvärv och situationen kring Giancarlo Iuorio.

– Lite känsligt just nu. På måndag finns det mer info, säger kontakten.

***

Vi kan bara spekulera i vad som är ”lite känsligt”. Förhandlingar med nya spelare? Diskussion kring Iuorio?

***

Med lagets franka målsättning om att nå SHL behöver man troligen värva två klassforwards, då det inte är sannolikt att Iuorio är en spelare som kan dominera i en kvalserie.

Detta för att forwardssidan ska få samma tyngd och rutin som back- och målvaktssidan, som redan idag känns mogna att utmana i en kvalserie. Dock är backsidan skadekänslig och vi förstår att Marcus Söderkvist troligen kommer behövas här då skadorna slår till. Då behövs det fler forwards alltså när ”Slangen” går ner…

Silly Season kommer kan nog ta ny fart… Vad för center och ytter finns där ute?

4 svar

 1. Johannes skriver:

  Tycker nog man kan ha lite mer tålamod med Giancarlo. Skulle kännas riktigt oseriöst att verkar en potentiell stjärna för att sedan skicka iväg honom innan ens säsongen har börjat. Vi är inte Mora/Tingsryd som har 10 jänkare per säsong och slänger iväg hälften. Vi är VIK som tänker långsiktigt och utvecklar spelarna vi har.

  Är rätt säker på att det finns bra potential i honom. Han behöver lite mer tid så lär det lossna. Jämför med Tony som redan lirat i Europa, och Kenndal som bara gillar större isytor så han kan utnyttja sin styrka och snabbhet. Giancarlo spelar inte på sin rätta position, enligt VLT är han mer bekväm som center. Plus att han kom fel in i det redan från start med tanke på skridskorna. Pressen att leverera ökar med det och det blir då lite av en ond cirkel.

  Kanske kan man splittra kedjan när Jeremy kommer. Då kör man McArdle – Romano – Williams, så möjligen kan Iuorio lira center i andrakedjan.

 2. Funderaren skriver:

  De få gånger jag sett ”G” in action har han varit vek och inte sett speciellt bra ut på skridskorna. Luktar faktiskt flopp lång väg. Man undrar ju hur scoutingen av honom gått till? Visst, killen har haft problem med fötterna men den ursäkten kan ha inte leva på så länge till. Jag ger honom en match till, utan klar uppryckning ryker han nog.

  Jag är rädd för att han hamnar i samma kategori som följande spelare:
  *Lundbohm
  *Sisca
  *E Johansson
  *Santorelli
  *Finnen
  *Zettergren

  Alltså, kategorin dåliga värvningar

 3. dennis skriver:

  hoppas verkligen på en klasscenter och en vass forward istället för iuorio! det tror jag gör skillnaden om man kan utmana på allvar i år eller inte!

 4. Bonzon skriver:

  Trist, men det har varit rätt uppenbart sedan den första öppna träningen. Stor rink, stora spelare, hög fart – det tar tid att anpassa sig. Det tiden finns inte riktigt om man har ambitionen att vara ett topp-3 lag. Sen är inte ”G” så ung som vissa menar, han är 24 är dvs lika gammal som Mårtensson och två år äldre är Jonsson och bara ett år yngre än Romano…