Ettan en chans för gamla godingar & scout om Malmös Andy Miele

Det blev en chock då Söderkvist plötsligt slutade 2015, och de två följande säsongerna gick minst sagt dåligt. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Daniel Grillfors, Erik Ersberg och Marcus Söderkvist har ju sagt att de skulle vilja spela ihop igen. Hur skulle de två sistnämnda stå sig i Ettan efter ett uppehåll från hockeyn? Ersberg har ju sagt sig ha ont i kroppen men ett tjugotal matcher i ettan borde han kanske klara.

Att Marcus Söderkvist slutade efter sin klart bästa säsong i karriären var ju extremt sorgligt och olyckligt på många sätt. Kanske kan sagan nu få ett lyckligt slut trots allt?

Vibbarna från omstarten i början av 2000-talet är tydliga i ovanstående spekulationer. Kanske skulle man också kunna ta tillbaka någon av Andreas Lindh och Per Helmersson (båda är ju fysfenomen och skulle kanske kunna göra lyckosamma comebacker) för att återupprätta den sanna arbetsmoralen och den fysiska närvaron?

***

Andy Miele, som NJ otroligt nog försökte locka till VIK i Allsvenskan förut, är nu klar för Malmö enligt MrMadhawk.se.

Talade med en NHL-scout om Miele:

– Jag älskar Miele som spelare och scoutade honom senast i februari. Hade bara en genomsnittlig match den gången, men arbetar alltid hårt åt båda håll, tar ansvar och är väldigt smart på isen. Bra fötter och bra playmaker.

– En toppspelare för Europa. Har egentligen allt utom storlek, har tidigare tyckt att han är en NHL-spelare.

4 svar

 1. Ulf skriver:

  Kanske ta med Garvis, Putte Persson mfl.

 2. Jimma skriver:

  Appelgren & Gråhns till Södertälje.

  http://www.sodertaljesk.se/artikel/dmm1aj20d-41461/

 3. Olof Sjöberg skriver:

  Hört från en annan scout att Andy Miele är en riktigt bra spelare men aldrig varit aktuell för NHL då han saknar speed och speluppfattningen för att sticka ut i NHL då han har storleken emot sig. Tyvärr skapat mkt poäng i pp och på andra ass. Scouten säger vidare att det finns en risk att det blir ännu en flopp likt TJ Hensick. Hur som helst spännande värvning dock väldigt dyr. Uppgifter från min scoutkontakt om 250-300k/ månad