Reflektioner & Appelgren efter sortin: ”Väldigt tråkigt då jag gärna varit kvar”

 

Det fortsätter hända mer saker vid sidan av isen än på isen i denna förening. Under tisdagen blev det klart att Patrik Zetterberg blir ny sportchef. Andreas Appelgren lämnar. (Rösta vad Du tycker här på siten.)

– Jag tycker det är väldigt tråkigt. Jag hade gärna varit kvar och jobbat i VIK, säger Appelgren kortfattat till bloggen.

Detta är egentligen ingen överraskning sedan styrelsen och klubbchef körde över ”Äpplet” i tränarfrågan. Appelgren var också från början en rekrytering av förre klubbchefen Johan Fägerblad och det låg kanske ”Äpplet” i fatet nu.

Det är dock svårt, eller kanske till och med korkat, att döma ut ”Äpplet” som sportchef efter bara en säsong, jag hade inte protesterat om han hade fått vara kvar. Jag har hört mycket gott om hans bemötande, prestigelöshet och att han inte är en typiskt ”hockeypunschig” ledartyp.

Appelgren prickade också in toppförvärv som Henrik Lundberg, Mikael Frycklund och Markus Persson, dock även några floppar, men hade till sitt försvar sannolikt en betydligt mindre budget än sina föregångare på sportchefsposten.

Att ”Äpplet” ska vara kvar nu och stötta Zetterberg låter bara som en vacker formulering. Det skulle nog vara knepigt för alla inblandade, i alla fall om nu ”Äpplet” tänker fortsätta med hockeyn. I så fall vill nog Appelgren fokusera på sin fortsatta ledarkarriär och Zetterberg vill nog helt köra sitt race nu, inbillar i alla fall jag mig.

***

Patrik Zetterberg var annars en forward jag gillade skarpt då han lirade för VIK i Elitserien. Kul med en före detta forward i ledande position, annars är det mest backar. Kan ”Z” överföra sitt eget frejdiga, skickliga och kreativa spel till laget är mycket vunnet, vilket precis också är det som behövs nu för att bryta många år av allt för passiv hockey med krystat passningsspel.

Man kunde under många år överkomma denna brist mycket tack vare enskilda individer som Williams, Little mfl, men utan dessa kunde inte lagets grundspel generera tillräckligt.

Nu måste ”Z”, som kanske blir HockeyEttans mest välbetalde sportchef, jobba stenhårt nästan dygnet runt för att få ihop ett lag. Ska man exempelvis värva från Nordamerika kan man inte ligga på latsidan. Då måste man bevaka telefonen nästan dygnet runt på grund av tidsskillnaden, vilket jag förstår att NJ gjorde.

Att ”Z” pratat med en lirare som Oscar Pettersson och att playmakern Jonas Westerling ”flyr” från Mats Waltin i Södertälje, för att bosätta sig i Västerås, är goda nyheter för ett VIK som i mina ögon borde börja s-p-e-l-a mer hockey.

Westerling har dessutom öppnat för spel i VIK. Viktigt att nu så fort som möjligt presentera något som kan locka fler så vi kan börja fokusera mer på ishockeyn och mindre ”off-ice” nu. Det vore fantastiskt.

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:404:"a:1:{i:0;a:11:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"856928468281458688";s:7:"postURL";s:59:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/856928468281458688";s:5:"pDate";s:19:"2017-04-25 17:50:42";}}";

4 Kommentarer

 1. A

  I mitt personliga tycke så hade jag velat se en budgetlösning med äpplet som både sportchef och huvudtränare!

 2. Marko

  Ja, det var väl inget konstigt beslut i sig då kostymen skulle krympas och den ena tjänsten försvann. Jag anser väl också att Appelgren hade varit den mest lämpade av de två men nu har man tagit beslutet att Z får göra jobbet av flera skäl där kostnaden naturligtvis spelat in en del.Dock så hade det med Appelgren varit nyttigt att ha lite folk utifrån också för att balansera ev inavel Läs inbördes beundran.
  Vi får vål se tiden an om vad som händer men det skulle vara trevligt att det börjar dyka upp lite spelare nu så att man får lite att drömma om till nästa säsong dvs framgång även om det suger med div 1. Hursomhelst åter bra skrivet av Mikael, håller med det du skrivit.

 3. Gurkan 63

  Sparka göra sig av med folk utifrån så man behåller sina jobb i frammtiden.
  Två sportchefen var en för mycket det fattar alla ,men valet av sportchef kommer visa sig om det var rätt. Hur informerad var Z av att göra sig av med Zabel ,? Skulle vara intressant att veta vilken lön z får ? Ska bli mycket intressant att se hur många av gammla styrelsen som ställer sinna platser till förfogande vid nästa styrelsemöte. Till alla er son känner för vik var kritiska för det går ni all rätt att vara för att hur det är skört kan alla de. Vik suport har tydligen fri antre till kontoren och är med och lämnar alla insammlade pengar till sportcheferna och spelar in video , hur är eran inställning till det som händer ? pengarna ni lämnar in är från många trogna suporter som har sprungit i Rocklundahallen innan ni var påtänkta så tänk på det.

 4. PatrikH

  OK, nu är beslutet fattat, bara att stödja Z så mycket det går och hoppas att han också inser att vi måste få till ett annat mycket snabbare spel, då det defensiva fegspelet nått vägs ände. Detta kräver säkert annan träning, rekrytering av snabbare, skickligare spelare.

Tweets

#12 🤍💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlin#12 🤍💛🖤🏒

@SeClaes Bra efterforskning. Som jag skrev i tråden från @VIKFanCentral så verkar det beror på vart det händer. Men jag håller med dig. 💛🖤🤍🏒

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@GurkOlle @RohlinTorbjorn Gretzkys slagskottsteknik är helt bortglömd, eller? Idag alldeles för många menlösa drags… https://t.co/F5XTm70oK6

SvaraRetweetFavorit
Kenneth Larsson - AvatarVIKen1964Kenneth Larsson

@VIKFanCentral @marcuswikman Krüger vrider upp ryggen och vet att Jansson kommer. Jansson tar två skär innan från p… https://t.co/PLv5deKRM3

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@SeClaes @drazenragge Tack detsamma Claes! Precis, att sakligt diskutera och vrida och vända på saker är kul och givande 🙂👍

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto