Europaexpert om Kevin Doell och vem kan ”drömvärvningen” vara?

Den galnaste Silly Season på oerhört länge i Västerås fortsatte alltså med ytterligare en NHL-meriterad värvning i form av Kevin Doell på tisdagen. Därmed har Niklas Johansson värvat 117 NHL-matcher och 1400 AHL-matcher i rutin till sina toppkedjor – och det stannar alltså kanske inte där.

Intressant var att Niklas Johansson svarade ”ja” på frågan om det är en drömvärvning på G på Johan Thalbergs videoblogg på VLT.se. Med tanke på de fina värvningar som gjorts hittills måste en ”drömvärvning” vara något extra i sammanhanget.

Om man tittar på AHL kanske det då kan vara en sådan som Krys Kolanos, några andra riktiga ”drömvärvningar” är svåra att se, om man nu inte räknar in unge Maxime Sauvé.

***

Centralen fick även byta några ord med en mycket initierad Europakännare om Kevin Doell:

– Jag har haft koll på Kevin i åratal. Jag vet att en bra klubb i Centraleuropa ville värva honom förra sommaren, men hans lönekrav var ”upprörande” höga då.

– Naturligtvis kunde ingen annan heller leva upp till lönekraven så Doell var utan ett lag för ett tag. Christer Olsson, som hade Doell i Leksand, hämtade därefter honom till Klagenfurt halvvägs in i säsongen.

– Doell spelade dåligt ett tag i början för Klagenfurt men sedan förbättrade han sig innan han drabbades av en hjärnskakning som stoppade säsongen (nackskada enligt NJ). Säsongen innan var han också borta i månader med en hjärnskakning, då Doell bara spelade 17 matcher i AHL.

– Kombinationen ålder och hjärnskakningar har nog varit oöverkomliga för vissa lag att satsa på Doell idag.

– Det är en trevlig kille som arbetar hårt och går på mål. Han är  fantastisk (”great”) på tekningar och han kan spela både center och ytter. Doell är en fysiskt stark spelare. En tvåvägscenter som är något bättre defensivt, säger denna mycket meriterade källa.

***

Med allt som sägs ovan kan vi inte ha enorma krav på Kevin Doell. Några 49 poäng som senast i LIF lär det knappast bli igen för den skadedrabbade 34-åringen.

Intressant då istället att Doell ska vara väldigt bra defensivt, precis vad som behövs för att ge centrallinjen stadga. Om han spelar mellan McArdle och Romano lär ju han kunna hjälpa dem att spela sitt spel och täcka upp när de blåser på framåt. Plus att det är tuffing som på så sätt kan skapa yta för andra.

***

Att Doell är en utmärkt tekare ska inte heller glömmas bort. I kvalserien till SHL senast hade VIK usla 46 % vunna tekningar. Gissa vilka som hade klart bäst? Just det, Örebro och Leksand som båda låg på starka 55 % vunna tekningar, trean låg på 50 %. De gick sedan upp… Skadar ju inte att få börja med pucken i ett power play…

1 svar

  1. Bonzon skriver:

    Grejar NJ Kolanos kan han få mig på köpet. Jag kan städa, skjutsa, klippa gräs och laga mat.