Leksandskännaren om VIK:s nye toppcenter Kevin Doell: ”En publikfavorit”

Niklas Johansson är ju inte känd för att vara en försiktig eller feg sportchef och på tisdagsförmiddagen presenterades 34-årige Kevin Doell som den sjätte forwardstransatlanten. Och en förstecenter ska också in…

Leksandskännaren och tidigare skribenten på Svenska Fans, David Hellsing, var vänlig nog att berätta mer om Doell, som öste in poäng i Leksand säsongen 2008/09. David är numera journalist på Nerikes Allehanda.

– Han var en stor personlig favorit när han var i Leksand och han hade en härlig inställning. Spelade alltid aggressivt och visade att han var en målskytt. De flesta målen gjorde han genom att alltid vara på rätt ställe, mer än att han skulle vara en bra skytt. Han är lite typisk transatlantisk med en vilja att alltid gå rakt på mål, menar David.

– Jag tror aldrig han kastade handskarna, men ändå visade han lite fighteregenskaper genom att vara inblandad i mycket gruff. Dock kunde utvisningsminuterna vara lite väl många och onödiga. 105 utvisningsminuter blev det i Leksand.

– Jag har nästan bara positiva saker att säga om Doell. Jag och många andra blev besvikna när det stod klart att det bara blev en säsong i Leksand. Doell producerade dessutom i kvalserien trots att Leksand som lag floppade där.

– Nu är ju frågan om han är lika bra fortfarande. Trots allt fyra år sedan han var i Sverige, menar David.

Det hänger nog mycket på om han har benen kvar att åka. Var han en naturlig skridskoåkare?

– Nja, det vill jag väl inte påstå att han var. Fanns många som var bättre. Men för den sakens skull inte dålig. Han tog sig fram på ren vilja!

Om du jämför med Eric Johansson som var något av en flopp i VIK ifjol?

– Ja, då tar jag ju Doell alla dagar i veckan. Johansson kanske i grunden är en spelskickligare spelare, men Doell är mer allround och arbetar hårdare för laget.

– Däremot bör man i Doells fall komma ihåg att Hockeyallsvenskan var en helt annan serie när han var här sist.

– Den var svagare och de bättre lagen, framför allt Leksand, tilläts glänsa lite väl mycket. Just det året hade ju Leksand ett flertal segrar med tvåsiffrigt. Det existerar ju inte nu.

– Detta plus att han spelade med Micke Karlberg då och blev serverad många poäng av honom.

– Men Doell är en härlig spelartyp. Bra inställning som sagt. En publikfavorit, säger David Hellsing avslutningsvis.

***

Det kommer mera om Doell senare under dagen. Bland annat finns en hjärnskakningshistorik som kan oroa. Men de fina vitsorden fortsätter att hagla…