Intressant lagpusslande väntar och VIK satsar på defensivstark förstecenter?

Kenneth Bergquist är en i raden av VIK-forwards som det är svårt att sia om hur mycket produktion som det kommer levereras från… FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Enligt Johan Thalbergs blogg på VLT.se var VIK ytterst nära att landa centern Chris VandeVelde. Dock ska 26-åringen valt Philadelphias organisation. Intressant hursomhelst att VandeVelde är mer av en defensiv center långt ifrån Jeremy Williams och Luca Caputis poängsnitt.

Troligen behövs en defensivt riktigt stark center för att balansera upp denna tänkta toppkedja. Kan då vara vanskligt att plocka in någon som inte har erfarenhet av att täcka upp mycket is på stora rinkar, vilket gör att kanske en sådan som Fredrik Warg på ålderns höst skulle passa som defensivt ankare. Warg har nog ändå okej offensiv på allsvensk nivå i denna omgivning.

Intressant och stekhet silly fortsätter denna vecka…

***

Hur ser egentligen behoven ut? Niklas Johansson har alltså hintat om att plocka in TVÅ nya anfallare.

Williams – NY – Caputi

McArdle – Romano? – Johansson?

Leisenring – Frycklund? – Bergquist?

Svedlund? – Kinisjärvi? – Pettersson?/Schmutz?/Weiskog?

Jonsson – Söderkvist? – Mårtensson

De spelare med frågetecken efter sig kan vara svårbedömda om det är rätt position, som i Romanos fall. Kanske ska han lira ytter? Eftersom man verkligen satsar i år är man nog inte redo att satsa på Frycklund eller Kinisjärvi som topp-2-centrar. Då skulle det alltså behövas två nya toppcentrar om man anser Romano vara bäst på kanten.

Fredrik Johansson har såklart viktigare saker för sig och när han väl kan spela är han bäst som ytter. Vilket ökar backup- och centerbehovet ytterligare.

Man har alltså hela 16 forwards i dagsläget, inklusive de unga som testat på försäsongen. Intressant också på Thalbergs blogg att Niklas Johansson var mest imponerad av Svedlund av de yngre spelarna. Frycklund har inte kommit upp i nivån som i slutet av förra säsongen.

***

Schmutz är ung nog att spela en säsong till i J20 och har kontrakt. Weiskog har inte producerat och skulle möjligen må bra av massor av istid i ettan och fortsätta förbättra frekvensen på benen. Svedlund har bra frekvens i sitt spel och skulle nog passa både som energispelare och i någon mer offensiv roll, en verklig styrka. Svedlund känns som en ny Markus Ljungh i spelstilen. Skulle inte förvåna om Svedlund får ett kontrakt.

***

Oscar Pettersson har bra spelsinne och är en offensiv spelare, men har inte riktigt samma frekvens på benen som Svedlund. Om Pettersson kan bygga på sig och fortsätta förbättra skridskoåkningen finns stor offensiv potential, men är nog inte lika effektiv som Svedlund i en mer defensiv roll. Och VIK är nog i dagsläget inte redo att ge en producerande roll till en oprövad 20-åring.

***

Bergquist har fortsatt haft svårt att producera och imponera efter 0+1 i kvalserien. 33-åringen är ojämn och känns inte helt given längre som topp-9-forward om det går för långt mellan topparna. Det är ju SHL Gulsvart siktar på och då är kraven tuffa.

***

Med andra ord är det en massa frågetecken bland forwards. Att Niklas Johansson pratar om ytterligare två värvningar är därmed inte så konstigt…

snap_isAutoPosted:
1
snapEdIT:
1
snapFB:
s:111:"a:1:{i:0;a:3:{s:8:"PostType";s:1:"A";s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";s:4:"doFB";i:0;}}";
snapLI:
s:120:"a:1:{i:0;a:4:{s:10:"AttachPost";s:1:"0";s:10:"SNAPformat";s:6:" ";s:11:"SNAPformatT";s:6:" ";s:4:"doLI";i:0;}}";
snapTW:
s:265:"a:1:{i:0;a:7:{s:4:"doTW";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"374596804652060672";s:5:"pDate";s:19:"2013-09-02 20:16:52";}}";
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:83:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2013/01/Kenneth-Bergquist-Karlskrona.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

5 Kommentarer

 1. Mikael Norén

  Tack Per! Är det OK om jag lyfter upp detta i en artikel sen? Du kanske vill ha med ditt namn och så?

  Intressanta tankar Marko!

 2. Per

  VIK:s poängliga efter 7 spelade träningsmatcher. Verkar vara ungdomarna som dominerar.
  PS. Kan ha missat någon andra assist.

  Namn Mål Ass Total
  Kinisjärvi 1 5 6
  Svedlund 2 1 3
  Emmerdahl 1 2 3
  Romano 1 2 3
  Frisk 0 3 3
  Weiskog 1 1 2
  Petersson 1 1 2
  Söderkvist 1 1 2
  MC Ardele 1 1 2
  Frycklund 1 1 2
  Björklund 0 2 2
  Johansson 1 0 1
  Leisenring 1 0 1
  Mårtensson 1 0 1
  Bergkvist 0 1 1
  Helmersson 0 1 1
  Mitell 0 1 1
  Messi 0 1 1

 3. Marko

  Kenneth Bergqvist innehåller väldigt mycket ishockey men jösses vad han kräver rätt sällskap på isen. Känns faktiskt inte som han längre är förmögen att skapa sina egna lägen utan enbart glider runt på hälarna och väntar. Han är inte ens den där som jobbar och gör skitjobbet i det tysta! I mitt hårdsatsande VIK skulle han inte platsa alls som han spelar nu. Har hellre BP-specialist som Jonte Berg i laget 7 dagar i veckan. Nu är iofs inte Berg den mest begåvade offensiva kraften som finns men det är knappast Bacon heller längre.. Jonte Berg har dock farten och skulle han bara kunna få tekniken att överenskomma med speeden så skulle det bli en hysteriskt jobbig jäkel ha emot sig. Tror stenhårt att Jonte Berg är en oslipad diamant som man mycket väl hade kunnat utnyttja. Men det är förstås min åsikt. Jonte eller inte: i min värld ska Bergqvist bort hur som helst…

Tweets

Waspfactory 🇸🇪🏳️‍🌈 - AvatarWaspfactory42Waspfactory 🇸🇪🏳️‍🌈

@VIKFanCentral @MartinF021 Jag säger att han är vår jag. Norin ska ingenstans, definitivt inte till en konkurrent i HA 😉

SvaraRetweetFavorit
Daniel Enestubbe - AvatarenestubbeDaniel Enestubbe

@hockeysnubben95 @zembla80 @palmisch @VIKFanCentral Ja. 12-månaders är väl i det närmaste obefintligt i de flesta HA-klubbar.

SvaraRetweetFavorit
Filip Sjöström - Avatarhockeysnubben95Filip Sjöström

@enestubbe @zembla80 @palmisch @VIKFanCentral För att klubben ska behöva ha 12 månaders avtal eller?

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto