Fägerblad säger sig ha förtroende för VIK-ledningen, dock kanske lite mer helhjärtat för NJ än för Filander?

4 svar

 1. Mikael Norén skriver:

  Freddan, vänta några minuter..

 2. Freddan skriver:

  Mikael, om du gissar (eller vet) vilken tränare tror du kommer ta över?

 3. Mikael Norén skriver:

  Tack Gurkland 🙂 Palmieri vore fint, hört att han är en sorts powerforward med bra fart, bra snabbt skott, mer skytt än playmaker. Kom inte överens med coachen i DEL ifjol och var en besvikelse där. Ska han tjänat bra med DEL-mått mätt tom. Om vi säger att jag hört att Donati tjänade/tjänar 50K Euro/netto/säsong skulle jag tro Palmieri säkert hade minst 100K i DEL ifjol, men priset lägre nu, skulle tippa 70K, det var vad Hugh Jessiman fick i Österrike. Men första prio måste vara en bra skottstark back i min bok. VIK har sämst skottprocent och svagt skytte från distans.

 4. GurkLand skriver:

  Som vanligt mycket bra tankar Mikael! Lite kommentarer från mig avseende ”åtgärdslistan”.

  1. Behåll Filander som assisterande, över 2-3 säsonger kan han absolut mogna till en bra huvudtränare. Klubben behöver även tänka på längre sikt, samt bygga en framgångsrik klubbtradition. Visst har Gulsvart försökt att haft samma spelmodell för såväl juniorlag som A-lag, men man verkar inte gjort någon anpassning till de förändringar, med flyttade blålinjer, som skett tills i år. Vårt nuvarande spelmodell har inte kunnat visa någon framgångsrik offensiv.
  2. JA 😉
  3. Frågan är om det räcker? McGrath har närmast sett ut som en division 1 spelare. Problemet för VIK är ju att NJ signade ett 2-års kontrakt med McGrath. Hur kunde detta vara möjligt? Var det enda sättet för NJ att få han att signa? Just nu är det en värvning som är mycket sämre än Berqvist, som åtminstone hade ett OK 1:a år i klubben. McGrath måste bort så Gulsvart kan få ekonomiskt utrymme för en stor Power-forward modell Nick Palmieri (stjärnstatus för HA). Är inte säker vad en spelare av hans kaliber kostar? Har du någon uppfattning Mikael? 50k Euro netto räcker det eller vad tror du? Vad får de för kontrakt i DEL?
  4. Om han har hungern så är det självklart JA 😉
  5. Ja, men hur mycket tid vill egentligen Lidström lägga, det är väl den stora frågan?