Fägerblad säger sig ha förtroende för VIK-ledningen, dock kanske lite mer helhjärtat för NJ än för Filander?

Johan Bengts på P4 Västmanland har intervjuat högste VIK-bossen, Johan Fägerblad. När VIK-ordföranden pressas om Filanders framtid är svaret ”inget beslut är taget” när han istället ”utgår ifrån att NJ stannar”.

Dessutom säger sig Fägerblad ha ”många puckar i luften” och att ett åtgärdspaket ska beslutas under tisdagen. Skulle inte förvåna om det är förhandlingar med de enligt Anders Eklund (på MrMadhawk.se) fem tränare som hört av sig till VIK, om vi nu ska spekulera vilt.

När dessutom ordföranden mer eller mindre garanterar att saker kommer hända är det nog närmast till hands att det är tränarposten som styrelsen har störst rådighet över.

Centralens önskelista:

1. En ny tränare med stor pondus och rutin. Energiske Filander får gärna vara kvar som assisterande. Denna tränare ska också kunna fortsätta utveckla spelsystemet offensivt och våga bänka vem som helst. Det behövs helt enkelt en ny röst.

2. Värva en hårdskjutande back som kan smyga med upp i anfallen. Skytte är en så viktig gren i ishockey, kan inte underskattas och varje gång en VIK-back träffar ett benskydd är det ett litet steg närmare en förlust.

3. Sära på Fornataro och McGrath och låt de börja om som tredje- och fjärdecenter. Eller om möjligt försöka få till någon ”bytesaffär” för att få in mer tuffhet och karaktär.

4. Comeback för Andreas Lindh och gärna också Thomas Mitell. De behöver inte spela enormt mycket som tidigare men ska finnas med för att bredda och spetsa konkurrensen. Lindh behövs för att ge Emmerdahl & Co. mer pondus. En fräsch Mitell i vår är för bra att ha bakom bänken. Tänk på att Mitell sa sig bara kunna spela på 70 % i våras på grund av slitna ljumskar.

5. Nicklas Lidström mer involverad på olika plan. Pondusen där går inte att snacka bort.

***

Gällande fysiskfenomenet Andreas Lindh verkar suget finns där då backklippan börjat lira i ”korpen” nyligen. Räkna med att NJ och Lindh snackar med varandra…

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

4 Kommentarer

 1. Freddan

  Mikael, om du gissar (eller vet) vilken tränare tror du kommer ta över?

 2. Mikael Norén

  Tack Gurkland 🙂 Palmieri vore fint, hört att han är en sorts powerforward med bra fart, bra snabbt skott, mer skytt än playmaker. Kom inte överens med coachen i DEL ifjol och var en besvikelse där. Ska han tjänat bra med DEL-mått mätt tom. Om vi säger att jag hört att Donati tjänade/tjänar 50K Euro/netto/säsong skulle jag tro Palmieri säkert hade minst 100K i DEL ifjol, men priset lägre nu, skulle tippa 70K, det var vad Hugh Jessiman fick i Österrike. Men första prio måste vara en bra skottstark back i min bok. VIK har sämst skottprocent och svagt skytte från distans.

 3. GurkLand

  Som vanligt mycket bra tankar Mikael! Lite kommentarer från mig avseende ”åtgärdslistan”.

  1. Behåll Filander som assisterande, över 2-3 säsonger kan han absolut mogna till en bra huvudtränare. Klubben behöver även tänka på längre sikt, samt bygga en framgångsrik klubbtradition. Visst har Gulsvart försökt att haft samma spelmodell för såväl juniorlag som A-lag, men man verkar inte gjort någon anpassning till de förändringar, med flyttade blålinjer, som skett tills i år. Vårt nuvarande spelmodell har inte kunnat visa någon framgångsrik offensiv.
  2. JA 😉
  3. Frågan är om det räcker? McGrath har närmast sett ut som en division 1 spelare. Problemet för VIK är ju att NJ signade ett 2-års kontrakt med McGrath. Hur kunde detta vara möjligt? Var det enda sättet för NJ att få han att signa? Just nu är det en värvning som är mycket sämre än Berqvist, som åtminstone hade ett OK 1:a år i klubben. McGrath måste bort så Gulsvart kan få ekonomiskt utrymme för en stor Power-forward modell Nick Palmieri (stjärnstatus för HA). Är inte säker vad en spelare av hans kaliber kostar? Har du någon uppfattning Mikael? 50k Euro netto räcker det eller vad tror du? Vad får de för kontrakt i DEL?
  4. Om han har hungern så är det självklart JA 😉
  5. Ja, men hur mycket tid vill egentligen Lidström lägga, det är väl den stora frågan?

Tweets

Kristoffer Malmström - AvatarMalmis_Kristoffer Malmström

@VIKFanCentral Jag är inget fan av honom, så kan inte riktigt svara på det. Har aldrig gillat honom. Men han är ung och utvecklingsbar.

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@Malmis_ ja, han är väl intressant? Hur har han varit denna säsong?

SvaraRetweetFavorit
Kristoffer Malmström - AvatarMalmis_Kristoffer Malmström

@VIKFanCentral Ragnarsson? :)

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@Malmis_ nej, det tror jag inte. Men AIS kanske är desperata efter pengar? I så fall finns en matchning kanske. Fin… https://t.co/hPnoMYh7xX

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto