Analys: Sju problemområden som måste adresseras omgående för att undvika ytterligare 14 år i andraligan

9 svar

 1. Mikael Norén skriver:

  Tack Viktor och övriga för intressanta synpunkter! 🙂 Viktor, är det ändå inte bra att VIK-styrelsen noga analyserar besluten, dåligt grundade beslut ger väl dåliga beslut?

 2. Viktor skriver:

  Läser åter Fägerblads uttalande på VLT-webben i lördags och håller med till 1000 om att SHL absolut inte är kört. Se bara på Örebro som tog sig upp via en stark slutspurt via förkval och kvalserien.
  Dock Fägerblads uttalande inger oro om man läser både det han säger och det han inte säger mellan raderna.
  1) Är det kris måste man bums agera – inte hymla och påstå att i företagande har man tid på sig.
  Kris är kris oavsett om det är klubbverksamhet eller företagande!
  2) VIK;s kris inleddes redan förra säsongen då de av Frölunda resp Leksand sidsteppade McGrath och Fornataro värvades. Var inte styrelsen med under vårsäsongen 2014 och såg deras underprestation och NJ;s totala felvärvning?
  3) Fägerblad visar oro för den ekonomiska situationen då 1000 biljettintäckter uteblev från AIK-fighten. Tycker han ska vara glad för att 3800 pers kom trots det låga glädjeutbudet VIK just nu presterar.
  Är det så illa att VIK åter närmar sig ett ekonomiskt träsk?

  Rekommenderar VIK:s styrelse att leva upp till att verkligen vara en styrelse och agerar för klubbens långsiktigt bästa.
  – Har man förtroende för klubbens ledning och spelare ska tala om det och varför man har det.
  – Har man det inte ska man låta dem gå eller tala om varför man inte kan låta dem gå.
  Troligen kostar det en hel del att lösa ut både spelare och ledning, det är en riktig skitsituation som man försatt sig och klubben i!
  Heja på och heja på VIK! Det gör jag!

 3. Pauli berg skriver:

  Köp två riktiga finnar istället .

 4. Robban skriver:

  Håller med om det mesta i din analys men skulle vilja lägga till ett par saker.
  1. Angell är ju den enda backen som spelar PP. Dessutom byter man in Angell i anfallszonen väldigt ofta. Det är inte lätt för de andra backarna att göra poäng. Det finns bra med offensiv kraft i både Söderqvist och Emmerdahl. På tal om PP så skulle jag hellre se ett VIK spelar med 2 backar i PP. Det är svårare att läsa för motståndarna.
  2. VIK-forwards är väldigt svaga defensivt (eller inte intresserade?). Motståndarna får i varje match mängder med 3 mot 2 lägen som orsakas av att alla 3 VIK-forwards är för offensiva. Dessutom åker VIK-forwards sällan ifatt sina motståndarna vilket innebär att backarna hamnar i numerärt underläge. Om man tittar på andra lag så har dom nästan alltid 4 man som jobbar stenhårt i defensiven.

 5. Johan skriver:

  Tror och hoppas styrelsen ger både N.J och Filander sparken. N.J har ju inte lyckats med att behålla en stomme av högre kvalité, det är bar in och ut med spelare och då får vi/ VIK aldrig ett lag med klubbkänsla, nu förstår jag att vissa importer är dyra, men bättre ha 10 spelare som kan producera mål än bara 2-3 svindyra som kan göra mål. Synd om Filander som fick ta ett stort ansvar detta viktiga år och där bär även N.J ansvar. Sedan kan vi inte begära att Lidas ska gå in med kapital,tror nog ha bidrar mer än vad vi vet. Men varför kan inte ABB gå in med mera pengar till VIK, det gör ju ABB i Karlskrona och vad jag vet så har ABB sitt huvudkontor i Västerås och det var ju här ASEA började.Skulle vilja se en hel junior femma och bänka de som underpresterar.

 6. Viktor skriver:

  Ska bli mycket intressant att se hur Styrelsen & ledningen nu agerar och om man väljer att vara öppna mot fans & klubbmedlemmar eller att fortsätter att verka/overka i det fördolda.
  Måste bestrida Fagervalls påstående att i förtagande har man tid att finna lösningar, så är det inte! Är det kris måste man AGERA oavsett om det är förening eller företagande!

 7. Jojje skriver:

  ”The one million dollar question” Antar att du syftar på Lidas? När det gäller Lidas skulle jag vilja se att fansen sluter upp och gör ett eget försök att få honom att hjälpa VIK med pengar. För uppenbarligen så lyckas inte ledning inom VIK, eller så är de för rädda för att fråga. Jag tror faktiskt inte att någon har frågat honom om han skulle kunna bidra med pengar! Och BliVIKtig kampanjen är inget för Lidas.
  I övrigt så säger jag bara – AVGÅ FILANDER!!!!
  Det vore spännande att se Lidas som sportchef istället för NJ……

 8. PatrikH skriver:

  Om du med offensivt veka backar också räknar in oförmågan till snabba, exakta första pass, då håller jag med om att denna aspekt förtjänar en första plats. Snabba uppspel och snabba spelvändningar är ett måste för att öka på målskörden. Det går inte som nu försöka ta sig in i motståndarzonen utan fart mot ett motstånd som är uppställt och aktivt backcheckar sönder våra uppspel. Detta är och har varit grundproblemet hos VIK i flera säsonger nu.

 9. Gurkolle skriver:

  Många intressanta frågeställningar. Tre spelare som idag lirade med J20 kan få komma in i truppen. Mastomäki, Bromé och Lantos. De ger energi. De tycker det är kul att lira. De struntar i tabelläget. De gör som andra unga spelare, de bara kör. Även Rubins på backen är välkommen. Han har inte gjort bort sig i sina framträdanden. Unga spelare som det pumpar adrenalin kring är perfekt att lyfta in just nu.