Fagervall: “Vi har gjort allt stabilare och varit pigga trots långresor men avsluten är för tama för ofta”

Joakim Fagervall

Centralen fick byta några ord med Jocke Fagervall.

Hur analyserar du den senaste tidens segrar?

– Grunden är att vi gjort allt stabilare samt att vi börjat producera i powerplay. Trots långresor har vi varit pigga i kropparna.

Många är oroliga att Fransson långsiktigt blir sliten att stå alla matcher. Hur ska ni ha en fräsch Fransson i vår? Vad säger han själv? Hur ser den långsiktiga planen ut, finns en sådan plan?

– Vi har jättebra dialog med våra målvakter och vi är inte det minsta oroliga för Fransson. Han är pigg och sugen. Och förändras det så förändras det mellan stolparna. Vad gäller Luca så är även den dialogen bra och han är sugen att stå hela tiden vilket är bra. Luca är en grym tävlingsmänniska som just nu mellan varven matchas i J20.

Fagervall är inte orolig för att Fransson ska torka ut. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Vad är er största förbättringsområde just nu, segrarna till trots?

– Fortfarande jobbar vi med alla områden. Med aningen mer tyngd på PP och BP. Och att bli än jobbigare att möta.

Från sidan ser det bra ut, men ändå målmässigt jämna matcher och kanske tama avslut. Hur kan effektiviteten bli bättre och matcher dödas tidigare? Håller du med?

– Att det är jämna matcher tror jag mycket beror på att det är jä-ligt jämnt i serien. Håller däremot med om att vi är för tama i avsluten för ofta. Och en del vi jobbar mycket med.

Hur jobbar ni med tekare? För oss på läktaren är det ibland svårt att förstå att exempelvis “Messy” eller Weiskog eller Caputi plötsligt tar förstatek i olika moment. Sedan i slutet på matcher borde väl typ Freddan och Sandberg ta varenda tek då de är klart över 50 % vunna? Utveckla och förklara gärna vilka parametrar som spelar in.

– Det beror mer på att ettan blivit utbytt om 33 eller 23 tekat. Förutom Caputi, som på vissa punkter är stark på tek. Tekningar, precis som övriga moment, gnuggas extra på träning. Marklund har blivit bättre och har potential att växa än mer i momentet. Sandberg och Freddan är starka. Ytterligare ett moment som är jätteviktigt och måste repeteras om och om igen. En stor skillnad att börja med eller utan puck.

Vilken spelare vill du lyfta fram mest efter senaste tidens framgångar?

– Jättesvårt att säga en enskild. Många har bidragit. Offensivt av backarna – Mitell. Defensivt av backarna – Lindh grym. Forwards – Williams har höjt sin produktion.

Hur påverkar det att Sandberg och Marklund är lån? Har du en plan B så att säga? Hur bedömer du risken att de inte blir kvar året ut? Hur går dialogen med HV och Skellefteå?

– Vi vet om att de kan försvinna. Vi jobbar med att oavsett när så ska det inte bli djävulskt kännbart. Bredden ska bli avgörande, säger Jocke avslutningsvis.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:62:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2012/12/RL_4030.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Waspfactory 🇸🇪🏳️‍🌈 - AvatarWaspfactory42Waspfactory 🇸🇪🏳️‍🌈

@VIKFanCentral @MartinF021 Jag säger att han är vår jag. Norin ska ingenstans, definitivt inte till en konkurrent i HA 😉

SvaraRetweetFavorit
Daniel Enestubbe - AvatarenestubbeDaniel Enestubbe

@hockeysnubben95 @zembla80 @palmisch @VIKFanCentral Ja. 12-månaders är väl i det närmaste obefintligt i de flesta HA-klubbar.

SvaraRetweetFavorit
Filip Sjöström - Avatarhockeysnubben95Filip Sjöström

@enestubbe @zembla80 @palmisch @VIKFanCentral För att klubben ska behöva ha 12 månaders avtal eller?

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto