Filander efter segern borta mot Björklöven: ”Kul att känna kontrollen i tredje trots en tung andraperiod”

10 svar

 1. Mr H skriver:

  …i Sportspegeln igår söndag (var det inslaget) skulle jag kanske sagt… 🙂

 2. Mr H skriver:

  Spännande fokus från Per Hånberg om sitt sätt att se på träning och bygga sitt lag, samt bra inslag i övrigt om Karlskrona. Få se hur långt det räcker…

 3. Mr H skriver:

  VIK-Pelle, m. fl. Javisst, man ska undersöka och vara kritiskt tänkande. Det är rätt!!
  För mig är det ändå äpplen och päron. Återigen, vad står det i artikeln jag skrev? Spelarbudgeten 2014/15 för respektive klubb (publ. av Aftonbladet). Dock inte NÄR respektive budget per klubb blev officiell! Är Ni med?
  Som ni säkert märkt så har bl. a. VIK också en budget som förändras under säsongen, som det stod här nyligen.
  A-bladets siffror angavs vid ETT specifikt tillfälle under säsongen – för alla klubbar. Om det var i oktober eller februari samma säsong – det har jag inte angivit (kan ej se det).
  Vad som ingår mer exakt i de siffrorna framgår INTE.
  Om Rögles siffror inte stämmer, så kanske ingen annan siffra är rätt heller! Har Bli VIK-tigs pengar inkluderats i VIKs budget, eller inte, t.ex.? Hur är det med Karlskrona, AIK, o.s.v?
  Extra tillskott är extra tillskott. Så ska man nog läsa det.
  VIK-Pelle, m. fl. kan ha rätt i sig om Rögles extra tillskott. Det gör dock inte att A.bladets siffror är fel! Det handlar alltså om NÄR det var under säsongen budgeten släpptes.
  Hittar Ni något om någon mer klubbs siffror så får Ni väl ta fram det också – men mina siffror är nog den ordinarie budgeten för alla föreningar.
  Aftonbladets siffror kanske är LÅNGT ifrån sanningen? Vad vet jag?
  Syftet med min artikel från början var att visa hur nära VIKs budget var de andra, förutom Malmö. Samt att visa att även mindre lag kan bygga med mindre medel och gå upp (Karlskrona). Karlskrona hade en mindre budget än VIK!
  Kudos 🙂

 4. VIKPelle skriver:

  Så med andra ord så tillkom det en hel del pengar utöver de 12,5 miljonerna.

 5. VIKPelle skriver:

  ”Supportergruppen Cor Viridis – som består av ett antal välbärgade Rögle-fans – bidrog med några miljoner kronor förra säsongen, vilket grundlade RBK:s SHL-avancemang till följd av bättre möjligheter att värva spetskompetens. Nu kan det bli mer pengar från Cor Viridis.”
  Ovan ett citat från Dragskotts sida 15 aug i år. Det är nog dessa pengar som gns menar med externa finansiärer. Därför kunde ju Rögle som kom 13 poäng efter VIK i serien förvandlas till ett helt nytt lag med bl a en bunt dyra kanadicker.

 6. Bonzon skriver:

  Visst är det så, Kleruk. Känns som om klubbarna använder sig av begreppet ”externa finansiärer” när man vill använda pengar som man inte vill ska komma den övriga verksamheten till godo (ex löner till övriga spelare) eller man ska cykla myndigheterna i samband med en rekonstruktion.

 7. Kleruk skriver:

  Är inte all sponsring pengar från externa finansiärer??

 8. Mr H skriver:

  Jaa – gns! Texten åkte ner för långt på sidan! Det går väl att flytta på kommentarerna, eller?
  Läs min text igen. Där står det noga var siffrorna kommer ifrån! Att pengarna för Smotherman skulle komma någon annanstans ifrån ser jag som lite spekulativt. Det skulle innebära att Rögles 12,5 miljoner inte stämmer?! Man kan ju ifrågasätta allt.

 9. gns skriver:

  Nu förstår jag inte varför du inte kan kommentera på rätt plats, men när det gäller Rögle så hade dem externa finansiärer som inbringade miljoner vilket gjorde värvningen av Smootherman möjlig och att de förmodligen också hamnade på topp när det gäller den hockeyallsvenska spelarbudgeten.

 10. Mr H skriver:

  Mikael! Jag svarar på din kommentar om min text längre ned på sidan om möjligt nytänk i VIK Hockey. Man ska inte kopiera urskiljningslöst någonting som inte känns igen. Men mina frågor ställer sig självt. Rögle och Karlskrona ligger väldigt nära oss resursmässigt. Vi behöver värva lite smartare, och lite tidigare innan säsongsstart. Kan de klubbarna kan vi!! 🙂
  De nya tränarna har ju ändrat mer i spelet, och VIK skjuter mer. Vi behöver bli lite bättre på att hitta de som sätter returerna. Davidsson som center är kanske smart, så får vi hoppas att NJ virkar in ett par till förstärkningar.
  Nu ska Hästen få smäll! Hoppas på lika stor publik som Löven hade.