Filander efter segern borta mot Björklöven: “Kul att känna kontrollen i tredje trots en tung andraperiod”

Seger igår med 2-0 i Umeå i seriens kanske svåraste bortamatch mot Björklöven smakar gott.

– Vi gjorde en stabil insats, säger Martin Filander till Centralen. En strukturerad arbetsseger.

– Dock på tok för många 2:or i andra men bra målvaktsspel räddar oss där, ihop med grymt bra boxande.

– I 5-mot-5 är vi klart bättre känns det som, men alla former ingår ju i 60 minuters hockey. Kul att känna kontrollen i tredje trots en tung andraperiod, menar Martin.

Vilka spelare vill du lyfta?

– Ja, det var en riktigt bra backsida och “Frallan” (Jonas Fransson). Sen måste jag nog säga 4:e-kedjan och Eddie (Davidsson) som lite extra bra idag.

Hur ser du på just Eddie Davidsson som center? Vad är tanken med det? Hur är han på tek? Såg bra ut!

– Jag har ju sagt att han är bra som center! Han är i topp i egen zon och riktigt bra rättvänd med puck. Finns inget dåligt med att ha honom där.

– Helt ok tekare, men jag tror han kommer bli en 55-60%-are där med tiden, säger Filander som alltså tror stenhårt på Davidsson som center.

…och hur gick Lantosis mål in egentligen? (Sällan målsnåla VIK får sådana gratisgrejer, hoppas det är en ny trend…)

– Backens grilla och sedan mellan handske och stolpe.

Hur ser du på alla utvisningar?

– Lite slarv men det måste vi rätta till.

Hur var Björklöven? Som förväntat?

– Ungefär som förväntat, ett bra lag som kommer ta mycket med poäng känns det som.

Till sist, hur beskriver du Jacob Andersson och hans debut?

– Skicklig och hyfsat skolad defensivt. Man ser att han har en ganska naturlig offensiv. Men vi har fortsatt utveckling kvar i honom.

– Han var bra tycker jag, plus inblandad i matchavgörande målet, Filander avslutningsvis.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

10 Kommentarer

 1. Mr H

  …i Sportspegeln igår söndag (var det inslaget) skulle jag kanske sagt… 🙂

 2. Mr H

  Spännande fokus från Per Hånberg om sitt sätt att se på träning och bygga sitt lag, samt bra inslag i övrigt om Karlskrona. Få se hur långt det räcker…

 3. Mr H

  VIK-Pelle, m. fl. Javisst, man ska undersöka och vara kritiskt tänkande. Det är rätt!!
  För mig är det ändå äpplen och päron. Återigen, vad står det i artikeln jag skrev? Spelarbudgeten 2014/15 för respektive klubb (publ. av Aftonbladet). Dock inte NÄR respektive budget per klubb blev officiell! Är Ni med?
  Som ni säkert märkt så har bl. a. VIK också en budget som förändras under säsongen, som det stod här nyligen.
  A-bladets siffror angavs vid ETT specifikt tillfälle under säsongen – för alla klubbar. Om det var i oktober eller februari samma säsong – det har jag inte angivit (kan ej se det).
  Vad som ingår mer exakt i de siffrorna framgår INTE.
  Om Rögles siffror inte stämmer, så kanske ingen annan siffra är rätt heller! Har Bli VIK-tigs pengar inkluderats i VIKs budget, eller inte, t.ex.? Hur är det med Karlskrona, AIK, o.s.v?
  Extra tillskott är extra tillskott. Så ska man nog läsa det.
  VIK-Pelle, m. fl. kan ha rätt i sig om Rögles extra tillskott. Det gör dock inte att A.bladets siffror är fel! Det handlar alltså om NÄR det var under säsongen budgeten släpptes.
  Hittar Ni något om någon mer klubbs siffror så får Ni väl ta fram det också – men mina siffror är nog den ordinarie budgeten för alla föreningar.
  Aftonbladets siffror kanske är LÅNGT ifrån sanningen? Vad vet jag?
  Syftet med min artikel från början var att visa hur nära VIKs budget var de andra, förutom Malmö. Samt att visa att även mindre lag kan bygga med mindre medel och gå upp (Karlskrona). Karlskrona hade en mindre budget än VIK!
  Kudos 🙂

 4. VIKPelle

  Så med andra ord så tillkom det en hel del pengar utöver de 12,5 miljonerna.

 5. VIKPelle

  “Supportergruppen Cor Viridis – som består av ett antal välbärgade Rögle-fans – bidrog med några miljoner kronor förra säsongen, vilket grundlade RBK:s SHL-avancemang till följd av bättre möjligheter att värva spetskompetens. Nu kan det bli mer pengar från Cor Viridis.”
  Ovan ett citat från Dragskotts sida 15 aug i år. Det är nog dessa pengar som gns menar med externa finansiärer. Därför kunde ju Rögle som kom 13 poäng efter VIK i serien förvandlas till ett helt nytt lag med bl a en bunt dyra kanadicker.

 6. Bonzon

  Visst är det så, Kleruk. Känns som om klubbarna använder sig av begreppet “externa finansiärer” när man vill använda pengar som man inte vill ska komma den övriga verksamheten till godo (ex löner till övriga spelare) eller man ska cykla myndigheterna i samband med en rekonstruktion.

 7. Mr H

  Jaa – gns! Texten åkte ner för långt på sidan! Det går väl att flytta på kommentarerna, eller?
  Läs min text igen. Där står det noga var siffrorna kommer ifrån! Att pengarna för Smotherman skulle komma någon annanstans ifrån ser jag som lite spekulativt. Det skulle innebära att Rögles 12,5 miljoner inte stämmer?! Man kan ju ifrågasätta allt.

 8. gns

  Nu förstår jag inte varför du inte kan kommentera på rätt plats, men när det gäller Rögle så hade dem externa finansiärer som inbringade miljoner vilket gjorde värvningen av Smootherman möjlig och att de förmodligen också hamnade på topp när det gäller den hockeyallsvenska spelarbudgeten.

 9. Mr H

  Mikael! Jag svarar på din kommentar om min text längre ned på sidan om möjligt nytänk i VIK Hockey. Man ska inte kopiera urskiljningslöst någonting som inte känns igen. Men mina frågor ställer sig självt. Rögle och Karlskrona ligger väldigt nära oss resursmässigt. Vi behöver värva lite smartare, och lite tidigare innan säsongsstart. Kan de klubbarna kan vi!! 🙂
  De nya tränarna har ju ändrat mer i spelet, och VIK skjuter mer. Vi behöver bli lite bättre på att hitta de som sätter returerna. Davidsson som center är kanske smart, så får vi hoppas att NJ virkar in ett par till förstärkningar.
  Nu ska Hästen få smäll! Hoppas på lika stor publik som Löven hade.

Tweets

Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@martin_park021 @VIKFanCentral Jo, det är väl i princip en naturlag… 😄 Men då får vi ta det. Tycker ändå det är rät… https://t.co/63fSqz0Gii

SvaraRetweetFavorit
Martin - Avatarmartin_park021Martin

@SeClaes @VIKFanCentral Sedan gammalt att han hänger game winning goal i tredje mot VIK 4min in i tredje! Fälth gjo… https://t.co/PpTJSjLwcp

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Kapten Jimmie Jansson om träning och annat efter första dagen på is: "Mer på allvar nu med den tydligare riktlinjen… https://t.co/jy5jw6IJo2

SvaraRetweetFavorit
Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@VIKFanCentral Jag tycker det var helt rätt att gå skilda vägar. Tyckte det stannade av senaste säsongen så ett mil… https://t.co/KsbYEWa8pK

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto