Finalextra: Angell blir inte nervös och några nycklar mot Karlskrona

Patrick Galbraith är seriens bästa målvakt. VIK har tidigare haft mycket svårt mot dansken. Det måste VIK lösa nu om det ska bli SHL.  FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

-Nej, jag blir inte nervös före matcher, säger Nick Angell till Centralen.

Det är lätt att säga men Nick har verkligen varit en tvåvägstraktor då VIK tog 16 av 18 möjliga poäng de sista sex matcherna.

– Men om jag måste sitta och titta på en match på TV blir det knutar i min mage. De matcherna jag var tvungen att titta på TV, när jag stängdes av tidigare under säsongen, då var jag ett nervöst vrak.

– Till skillnad mot när jag är på isen, då är det inga problem. Bara spännande att spela matcherna. Jag är inte den typen som skriker och tjoar i omklädningsrummet heller. Jag är mer av en “kontrollera dig själv och gör dig redo för nästa period”-typ. Om vi måste göra vissa justeringar mellan perioderna, låt oss göra det, och sedan gör vi oss mentalt redo för nästa period, menar Nick.

***

Nycklar mot Karlskrona:

Problemet är att Karlskrona kanske har seriens bästa målvakt i Patrick Galbraith, seriens bästa anfall och tre backar som gjort över 20 poäng. Finns inga stora luckor i KHK-muren således.

* Talade med insatt källa om Galbraith, som kallas för “Galten”, och denna menade att det kommer bli mycket avgörande att VIK verkligen får trafik framför kassen. Galbraith i sin nuvarande hysteriska form släpper definitivt inga puckar han ser.

* Vem vinner tekningarna av Niklas Lihagen och Oscar Steen? Seriens kanske två bästa tekare ställs mot varandra. Vem får övertaget och därmed puckinnehavet?

* Hur få ner farten på vindsnabba KHK? VIK har gått framåt under säsongen och har förutom i 0-4-förlusten tidigt hemma i ABB ändå lyckats skapligt att störa KHK. Det ska nog inte vara någon omöjlighet. Dessutom har VIK själva efter Malmö hemma skruvat upp tempot i allt och är inte samma lag som tidigare under säsongen.

* Istället bör VIK kunna utnyttja tyngden, där VIK är både tyngre och längre än KHK, för att nöta ner KHK lite. Senast i Karlskrona talade någon KHK-expert om att vissa mindre lirare i hemmalaget hade svårt mot VIK:s stora spelare.

* Till sist: Se upp för Joel Kellman! VIK bör kanske bevaka denna snabbe och bekymmerslöse målskytt lite extra för att få denna lite ur balans.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://41.media.tumblr.com/9d8412e72228c780898d01d290d198e4/tumblr_nh960mQxbu1rz48fvo1_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

3 Kommentarer

  1. Jocke

    Niklas – Det är finalserie , Många som kommer få det hett om öronen 🙂 .. SenAng Jacobsson – Han var seg på rören i tingsryd ja , Men då har du uppenbart inte hållt koll på han senaste året för han är utan tvekan en av toppbackarna i Vik och har bättrat på åkningen otroligt mycket , Han har inte gjort en ful tackling på hela säsongen men han delar ut en hel del ordentliga kockrena proppar i varje match men inga knätacklingar , inte en enda ful tackling har han gjort denna säsong 🙂 Han har utvecklast något enormt sen tingsryd, Imorgon börjar det! kommer bli många proppar som delas ut och en härlig finalserie! Må bäste lag vinna!

  2. Pingback: Finalextra: Angell blir inte nervös och några nycklar mot Karlskrona » VIK FAN CENTRAL | KHK Focus

  3. Niklas

    Tror Angell kommer att få det hett om öronen pga hans tackling av Tessier som gjorde att han fick vila några matcher. Payback time ☺
    Karlskrona får även se upp med Robin “kneeing”Jacobson. När han lirade i Tingsryd var han nära att avsluta flera spelares karriärer när han gång efter annan kom in vårdslöst och sent pga sin milt sagt sega skridskoåkning.

Tweets

Johan Holm - AvatarJohan68HolmJohan Holm

@VIKFanCentral Känns bra att VIK gjorde rätt för sig mot Borlänge i samband med värvningen av Östman jr. Det är kla… https://t.co/rDJzGY6QOf

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@Jonisxx Ja. Det är alltid en relevant fråga då man tittar på svårbedömda ECHL.

SvaraRetweetFavorit
Jonny Ishak - AvatarJonisxxJonny Ishak

@VIKFanCentral Att han möter hockeyettan försvar

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto