Walters inför finalen mot Karlskrona: “Hånberg behandlar dig som en människa och jag tror KHK vinner”

Centralen intervjuade Jason Walters, som lirat både i Västerås och Karlskrona, inför finalen:

Hur har det varit i Italien Jason? Du har öst in poäng sedan du lämnade KHK efter drygt 20 matcher i höstas.

– Säsongen har varit riktigt bra här. Trevligt att finnas med som poänggörare i matchprotokollet på ett mer konsekvent sätt, samt ha möjlighet att spela i en större roll. Allt som allt har det varit mycket bra här, tack!

Vad ligger bakom KHK:s överraskande stora framgångar?

– Jag tycker att KHK gjorde ett bra jobb med att hitta “rätt” killar för sitt lag. Coach Pelle (Hånberg) och gamla GM (Stefan) Bengtzén gjorde ett bra jobb vid monteringen av detta lag och identifierade vilka egenskaper som var viktigast för dem och hur de ville KHK att skulle spela.

– De hoppade inte på första bästa killen som de trodde kunde göra ett visst arbete, de gjorde sin bakgrundskoll på spelare med tidigare tränare, lagkamrater, etc. tills de var säkra på varje kille och att sätta denne i detta lag.

– Jag tror att eftersom som laget är så noga ihopsatt är anledningen till att de har kunnat att lyckas på den så kallade “mindre” marknaden utan enorm budget.

Hur skulle du beskriva Pelle Hånberg som tränare?

– Coach Pelle är en stor tränare. Han behandlar alla lika och jag tror det är därför laget har gjort det så bra. Han behandlar dig som en människa förstår att saker och ting inte alltid är perfekt.

– Det kommer upp-och nedgångar, men han arbetar genom dem med dig och förlorar aldrig synen på den person som du är, oavsett vad som händer på isen.

– Han är säker på och litar på var och en av sina spelare och jag tror att genom att ha en sådan bra relation med varje spelare individuellt, gör det att han få ut det mesta av sina spelare.

Det har också talats mycket om förre friidrottsstjärnans Miro Zalars fysträning i KHK?

– Miro förtjänar mycket beröm. Han designar individuellt varje spelares träningsprogram för sommaren och han ligger på killarna att se till att de håller jämna steg med planen och även förbättrar sig och stärker sig under loppet av barmarken.

– Under säsong är han inte lika “pushig”, men han ser till att du underhåller god form för att undvika skador och för att kunna hålla en hög nivå av prestanda på isen.

– Han vet när man ska säga till killarna att lyfta tungt och när du ska slappna av. Han är mycket passionerad i det han gör och tar mycket stolthet i sitt jobb som gör att du som spelare vill göra samma sak.

Vad tror du om finalserien?

– Som alla vet har jag spelat i båda ställena och jag önskar båda lagen lycka till, men jag tror att KHK kommer att vinna. Men vem vet, i ett slutspel kan vad som helst hända.

Tack Jason och lycka till med karriären fortsatt!

– Allt det bästa Mikael. Bästa hälsningar till VIK!

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:63:"http://ecachockey.com/images/men/Union/Jason_Walters_Sweden.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

3 Kommentarer

 1. Robin

  Vi får inte glömma att KHK är Seriens bästa lag sett till hela säsongen…insatsen de gjorde borta mot malmö kanske de klarar av att plocka fram igen där malmö inte hade en sportmössa…detta kommer inte bli enkelt och jag räknar med uddamålsvinster åt vardera håll, eventuellt förlängning.

  Ta inte ut nått i förskott. Bli inte besvikna om första matchen blir en torsk. Stötta HELA tiden OAVSETT ställning.

  NU KÖR VI!!

 2. Labraaten

  Hoppsan!
  En, i alla fall lite, initierad kille som inte tror att Vik och Mif är klara för SHL. Jag hade nästan trott att lottning till nästa års serie var klar och blev lite nyfiken på vilka Vik och Mif hade i premiären…
  Enligt, i princip, alla media och på alla expertbloggar står det klart o tydligt: Vik krossar KHK. Malmö slår sedan ut KHK i bäst av 7.
  Vi får se… 😉

 3. Pingback: Walters inför finalen mot Karlskrona: ”Hånberg behandlar dig som en människa och jag tror KHK vinner” » VIK FAN CENTRAL | KHK Focus

Tweets

Martin - Avatarmartin_park021Martin

VIK som högst 4:a i upptaktsträffen, passar oss perfekt!! @vasterasik @VIKFanCentral @henke778

SvaraRetweetFavorit
Namn Namnsson💛🖤 - AvatarNamnsson1Namn Namnsson💛🖤

@VIKFanCentral Oerhört glädjande. Kanske bli slutspel för J20 sen, de har man ju inte direkt vart bortskämd med senaste åren

SvaraRetweetFavorit
Svensk Hockey - AvatarHockeySvenskSvensk Hockey

J20-extra: Dominante Thorwalls & Co. i VIK:s juniorer tog ytterligare en fin skalp mot Mora (efter 8-2 mot Leksand… https://t.co/VLIOOEtvJl

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

J20-extra: Dominante Thorwalls & Co. i VIK:s juniorer tog ytterligare en fin skalp mot Mora (efter 8-2 mot Leksand… https://t.co/qseLhUeKoh

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto