Finalkrönika: Vi har lyckas ta oss in i godisbutiken men Karlskrona vill snuva oss på konfekten

11 svar

 1. p-o skriver:

  På tal om spelarlönerna 2014/15
  Så här ser spelarbudgeten ut som Aftonbladet satt ihop (Alla siffror i kronor):
  1. Malmö – 16 miljoner
  2. Södertälje – 15 miljoner
  3. Rögle – 12.5 miljoner
  4. AIK – 12 miljoner
  5. Västerås – 11.3 miljoner
  6. Karlskrona – 10 miljoner
  7.Oskarshamn – 8 miljoner
  8. Timrå – 8 miljoner
  9. Almtuna – 7.8 miljoner
  10. Mora – 7.6 miljoner
  11. Bik Karlskoga – 7.5 miljoner
  12. Björklöven – 7 miljoner
  13. Vita Hästen 6.5 miljoner
  14. Asplöven – 4.5 miljoner

  KHK har ofta varit känt för att punga ut massor för spelare men det var tills för kanske förra säsongen då de fattade att det inte håller med en massa fantasisummor. Det funkade i ettan och längre ner men inte nu. Mycket av det tänket är att de hade fått in ett proffs Stefan Bengtzén som GM/sportchef som väckte upp många i KHK som kanske levde i en fantasi värld. Men det är ju enbart för att nya Karlskrona Hockey fortfarande har växt värk som spelat kvalspel varje säsong i mer än 5 år antingen upp eller ner men mest upp. Neråt var väl första säsongen i HA. KHK är definitvt en klubb man ska lägga på minnet och som aldrig ger sig. Mycket felbeslut på vägen men mycket hjärta likssom det finns i VIK. Nu är det på isen det avgörs och betänk då att det är av två lag som definitvt inte har dyraste truppen. då är det kämpaglöd vi snackar om! CYA on the rink!!!!

 2. Jocke skriver:

  Thomas – Självklart har vi spelare som har bra lönn okså , Våra nyckelspelare så som angell , williams osv – Men när jag pratar kostnader så pratar vi kostanden för hela truppen och inte enskild spelare , Och då har vi jämförelsevis med resterande lag i HA inte någon jättehög kostnad – vi ligger ungefär mitt i någonstans , Vi ligger en bra bit under Malmö och södertälje tex. Sen måste jag väl iofs säga att det är ganska orelevant vad truppen kostar – Det handlar om att ha rätt sorts spelare så man får ihop ett fungerade lag , Ett väldigt bra exempel på en dyr trupp men helt felt mixat lag är ju södertälje. Men nu är det final och det kommer bli riktigt kul! Kommer bli en väldigt jämn tillställning mot KHK och laget som lyckas hålla styr på sina nerver och minimera misstag och vara på topp i special teams går vinnande ur detta ! 🙂

 3. VIKare skriver:

  Känner med det, varför ska alla hypa VIK så himla mycket?
  Visst vi är bra, men Khk är minst lika bra så detta kommer bli riktigt tufft…..

 4. Stalle skriver:

  Gillar inte att folk och media tar ut segern i förskott. Det är riktigt tuffa matcher framför oss nu och slappnar vik av så är det tok kört..

 5. Thomas skriver:

  …tillägg: Baserat på bötesbelopp de två senaste säsongerna.

 6. Thomas skriver:

  Jocke, spelarlöner kan vara ett relativt tolkningsbart begrepp förstår jag. Angell hade 90-110 kSEK hos KHK förra säsongen och 35-50 kSEK hos er. Tror du han gick ner i lön för att få spela i VIK? 😉
  Med sign-on-bonusar som saftiga engångskostnader kan man smussla bort en hel del…

 7. Jocke skriver:

  Niklas . Nej där tar du helt fel , Jämförelsevis med resterande klubbar i HA så ligger vi i mitten av ”tabellen” av truppkostnader.. Alltså väldigt normala kostnader , Och vi har som ovanstående skrev flertalet spelare som kommer från College/Juniorlag och div1 – inte så höga kostnader där. Sen har vi några som kostar lite mer precis som ni.

 8. Mats skriver:

  Ni är inte i SHL än.
  …som sagt:det skall spelas om det.
  Karlskrona är återigen enormt nederlagstippat.
  Det passar dem utmärkt.
  Skulle vara oerhört intressant att se vad som händer i Västerås och övriga hockeysverige…om KHK vinner match 1 på bortaplan.
  Det finns ju inte… 😉

 9. Mikael Norén skriver:

  Niklas, tror faktiskt inte KHK har så oerhört mycket billigare trupp än VIK. Tessier, Truknho, Linder är väl knappast budgetvärvningar? VIK har hämtat sex spelare från div 1./collage (Svedlund, Bjurö, Berg, Gråhns, Davidsson, Montpetit) exempelvis. Skulle vara kul att se de rätta budgeterna för dagens lag.

 10. Niklas skriver:

  Ja ni har mycket mer pengar i truppen.
  men det ska spelas om det