Fishs två briljanta framspelningar & Lihagen efterlängtad matchhjälte mot Vita Hästen

Många har svårt att hänga med när Fish åker skridskor och passar. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

VIK vann med 3-2 efter förlängning borta mot Vita Hästen på onsdagskvällen. Laget fortsätter att ta steg åt rätt håll och är nu bara fyra poäng efter krislaget Björklöven på fast mark.

Men det blev en mardrömsstart i Norrköping. Domaren viftade tidigt ivrigt två gånger och Hästen gjorde två fina mål (Liljendahl gånger två) i power play efter drygt sex minuters spel. Många trodde nog Hästen skulle få spela bekymmerslös glamourhockey resten av aftonen, men VIK ville verkligen annorlunda.

Direkt efter kallduscharna tog Fish, Johansson, Frycklund & Co. tag i grejerna. VIK skapade chanser och till slut hittade Mylläri rätt efter fin rörelse i powerplay. Zetterberg ny assist.

Andra perioden ägde VIK totalt faktiskt. Imponerande att se på bortaplan. 2-2 kom också till slut efter en lysande assist av Fish till Johansson.

Sista perioden var jämnare men VIK skapade flest målchanser. I sudden visade Fish SHL-klass då han vände bort två hästar för att sedan servera Lihagen en kalaspass och roligt för den store att få näta och avgöra efter en tung tid.

SAMMANFATTNING

Vändningen är här. Detta spel kryddat med några nyförvärv kan räcka långt. Björklöven är i fritt fall och nu bara fyra poäng före, i praktiken nästan tre eftersom de har klart sämre målskillnad.

VIK tog afton ännu ett steg framåt i spelet med puck. Man hittade spelvägar framåt via stark skridskoåkning och bra puckkontroll. Faktiskt borde man vunnit denna match med typ 2-4 eller 2-5, men laget saknar som sagt skyttar framåt, än så länge.

Fish har haft en formsvacka men körde stenhårt och jagade livet ur Hästens backar som inte fick någon rast eller ro att vända med puckar i egen zon. Fishs två assist var av yttersta klass och de kom dessutom när de behövdes som mest. Forwarden är nu faktiskt nästan topp-20 i Allsvenskans assistliga. Otippat.

Lukas Zetterberg är på väg att ta sitt spel till en ny nivå och har nu 1+6 de senaste sex matcherna. Även Mikael Frycklund är på gång igen och spelar kraftfullt och tekniskt.

Kedjan med Frycklund, Zetterberg och snabbe Bernhardt gjorde en hel del bra saker. Det var även bra fart på Bergman, Gråhns och Wikman.

Backarna gjorde det bra och fick puckarna ur egen zon på ett bra sätt. Rasmus Edströms styrkor är att vara smart med puck, och det var den lille backen i afton. Även Mylläri gjorde en bra match och noterades för 1+1.

Många formkurvor pekar åt rätt håll och detta blir spännande att följa. 15 matcher kvar. Ska vi vara kaxiga? Ok, för att nå playoff kommer det sannolikt krävas att VIK vinner 11 av dessa…

Men så kan ju inte VIK-spelarna segla iväg utan Christer ser till att spelarna koncentrerar sig på prestation före resultat/tabell. Linus Svedlund saknades efter en smäll mot AIK.

”Äpplet” skulle tydligen jobba natt inatt. Kanske kommer snart några väldigt sena julklappar?

PUCKLIGAN
5 Christopher Fish

4 Lukas Zetterberg

3 Mikael Frycklund

2 Anton Mylläri

1 Fredrik Johansson

2 svar

  1. Marcus skriver:

    2:a perioden var en av säsongens bättre i anfallszon.

  2. Marko skriver:

    Grymt bra med lite pinnar från Norrköping, riktigt bra. Nu gäller det o fortsätta gnugga på och ta de där extra skären och hålla skärpan hela matcherna.