Flytt i gulsvart tecken med Leif & Henric

Den utlovade sista delen från kansliet har dragit ut på tiden. Undertecknad har nämligen flyttat, vilket ofta innebär mer jobb än man kan tro.

Det småkomiska med denna flytt är att vi flyttat in i VIK:s gamle busschaufför Leif Perssons lägenhet. Gissa vem som var mäklare? Henric Björkman…

Blev så klart en hel del hockeysnack i denna ”VIK-affär”. Leif berättade att det ibland var väldigt tungt där i slutet på 90-talet då VIK var på väg ur elitserien. Det tyngsta enligt Leif var när man torskat med 11-0 nere i Malmö. Då var det långt att köra hem i natten…

Henric Björkman berättade också att han pluggade till mäklare sista året som 36-årig back i VIK. ”När man är i den åldern måste man träna dubbelt jämfört med de unga killarna för att hänga med” menade Henric. ”Det hade jag inte möjlighet till sista året och då gick det dåligt.”

Henric och Leif kom också in på Stekhuset i min hemort Sala. Där brukade man stanna på väg hem och Henric beskrev hur man ofta då vaknade till med ”dreglet i mungipan” efter att ha slocknat efter tuffa bortaresor.

Hockeylivet är verkligen inte så glamoröst som man kan tro…