“Förlängda tryouter” en ny term i en ny gulsvart tid

Andreas Appelgren & Co. fortsätter att lägga sin kontinuitetsräls. Detta i skarp kontrast till den förra ledningen som exempelvis tog in en sådan som Sebastian Strandberg för att lika snabbt skiljas. Nu talar man istället om “förlängda tryouter”. Helt nya termer och tider i VIK-land.

Först fick Adam Lidström “förlängd tryout”, nu även Albin Lindgren (bilden) och Marcus Bergman. Kanske är det också ett tecken på att man inte har råd med helårskontrakt och i så fall förstår man verkligen hur tight budget Appelgren bollar med.

Jag tror Lindgren lite räddade sig kvar efter en solid insats i Södertälje plus att offensiva högerfattade backar är en bristvara på marknaden. Skövdesonens fina mål mot Salavat visade också prov på att det finns känsla när lite tid ges.

Minns också att Appelgren, som sagt, sa till mig att han var säker på att både Jimmie Jansson och Lindgren skulle vara goda allsvenska backar när de blivit varma i december. Nu visar “Äpplet” att han menade allvar med det uttalandet.

Att Marcus Bergman blir kvar är inte heller så förvånade. Man hittar inte så många (billiga) 190 centimetersforwards i utvecklingsbar ålder med minst okey skridskoåkning plus ett rykte som sniper.

Bägge lär få sina chanser i hetluften. Också intressant att man går vägen att värva det förmodat bästa från Ettan istället för att låna från SHL.

***

Pantern spetsade till sin trupp rejält nu med SHL-lånen Mattias Persson och Eric Nyström, plus Lars Bryggman. Där försvann kanske den sista räddningsplankan.

Det kan bli en läskig säsong där VIK faktiskt riskerar negativt kval om spelet på försäsongen nu kan användas som riktmärke. Blundar man och tänker på Lukas Zetterbergs och Christopher Fishs skott känns det dock genast bättre.

Inför onsdagen sänktes också mina premiärförväntningar en smula då Modo enligt flera var bättre i spel 5-mot-5 mot Luleå i den sista träningsmatchen…

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapFB:
s:262:"a:1:{i:0;a:8:{s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"SNAPformat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doFB";i:0;s:2:"do";i:0;}}";
snapTW:
s:325:"a:1:{i:0;a:10:{s:2:"do";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:4:"doTW";s:1:"1";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"775332757736128514";s:5:"pDate";s:19:"2016-09-12 13:58:29";}}";

1 Kommentar

  1. HR

    MoDo var å andra sidan inte särskilt imponerade i dubbelmötet med Björklöven strax innan. MoDo blir inget topplag i år och VIK har en bra chans i premiären.

Tweets

Taggen - AvatarLeifTaggTaggen

@VIKFanCentral Riktigt kul med JJ. Han har gjort ett grymt bra jobb sedan dag 1 i klubben utan att få det cred han… https://t.co/NZkXxRlmzO

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@LennartGotlin Enligt min info pågår inget snack med VIK och PB, klokt nog...

SvaraRetweetFavorit
Nyfiken! 👊💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlinNyfiken! 👊💛🖤🏒

@VIKFanCentral Det du skrev om våld mot kvinnor, håller med till 100%. Tyvärr så tror jag Z har börjat snacka med… https://t.co/t4b3snx604

SvaraRetweetFavorit
Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@VIKFanCentral Nej, du har en poäng där! Hoppas det talar för att han blir kvar.

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto