Förlust mot Linköping och lugnande besked kring Williams

På onsdagskvällen kom säsongens första förlust då VIK föll med 3-5 i Linköping. Mikael Frycklund noterades för två assist och Nick Angell fixade en ny vacker assist till 1-0-målet.

Fransson släppte någon puck som inte såg otagbar ut då LHC trampade på, bland annat anförda av Jacob Micflikier, som NJ drömde om att värva för några år sedan.

– Jag tyckte att vi förlorade matchen i den andra perioden, säger Per Helmersson till Centralen. Under den tiden spelade inte vi enligt vår spelplan som vi lagt upp inför matchen, vilket gjorde att de fick mer tid i våran zon.

– I den tredje kommer vi tillbaka till vårt spel lite bättre och vinner den med 1-0. Det finns saker som är bra samt saker som vi måste jobba mer på för att hitta ett jämnare spel under 60 min.

Vad kunde ni gjort bättre?

– Jag tycker att vi inte var tillräckligt aggressiva i vår i egen zon samt att vi var allt för utspridda i mittzon vilket gjorde att de fick komma med fart hela tiden.

Hur skulle du vilja beskriva Robert Lantosi som gjorde försäsongsdebut?

– Lantosi är en väldigt spännande spelare med bra handleder och bra fart under skridskorna. Som person är han professionell, samt väldigt ödmjuk, vilket gör att han kommer in i gruppen på ett bra sätt.

Hur upplever du den nya större zonen som back?

– Det blir ju större ytor att spela på vilket gör att man måste avväga allt mycket mer noga. Men om vi håller oss till det systemet som vi ska spela kommer det bli hur bra som helst!

Williams klev av efter första?

– Han kände sig bara lite krasslig, menar Per avslutningsvis och lugnar nog många.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

5 Kommentarer

 1. GL

  Mikael, jag läser alltid dina referat och oftast är det mycket bra.
  Målskyttar var Johner, Emmerdahl och Bromé!

 2. Mikael Norén

  GL, du har rätt, jag borde varit tydligare att jag missade att se matchen. Borde också lagt till målskyttar. Tack för uppmärksamheten! Hoppas du hade någon glädje av vad Kapten Helmer sa om matchen.

 3. GL

  Lite rumphugget referat denna gång. Vet inte om du såg matchen? Ganska konstigt att du inte nämner vilka som gjorde målen.

Tweets

Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@martin_park021 @VIKFanCentral Jo, det är väl i princip en naturlag… 😄 Men då får vi ta det. Tycker ändå det är rät… https://t.co/63fSqz0Gii

SvaraRetweetFavorit
Martin - Avatarmartin_park021Martin

@SeClaes @VIKFanCentral Sedan gammalt att han hänger game winning goal i tredje mot VIK 4min in i tredje! Fälth gjo… https://t.co/PpTJSjLwcp

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Kapten Jimmie Jansson om träning och annat efter första dagen på is: "Mer på allvar nu med den tydligare riktlinjen… https://t.co/jy5jw6IJo2

SvaraRetweetFavorit
Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@VIKFanCentral Jag tycker det var helt rätt att gå skilda vägar. Tyckte det stannade av senaste säsongen så ett mil… https://t.co/KsbYEWa8pK

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto