Ny förlust med lite mål bakåt mot Vita Hästen & nu väntar Lillehammer

Det är verkligen en ovan känsla att se VIK släppa in så relativt mycket mål plötsligt. På fredagseftermiddagen föll VIK med 6-4 mot Vita Hästen i Mora. (Undertecknad såg knappt andra halvan av matchen bara).

Sista målet kom i tom kasse visserligen, men nu har VIK släppt in 15 mål på de tre senaste matcherna, snitt 5,0. Detta efter en sedvanligt solid start med bara fem insläppta på de första tre träningsmatcherna, snitt 1,67.

Detta är ingen trevlig trend och ingen självförtroendeboost för målvakterna. Filanders gäng får gärna få stopp på detta med start redan imorgon mot Lillehammer. Norrmännen som var i semi i GET-Ligan ifjol torskade med 8-2 mot Mora idag. Det skulle nästan kännas bäst om VIK på Fagervall-manér vann med 2-0 efter mål av lite lätt slumrande McGrath & Fornataro, för målvakternas och backarnas skull.

I Lillehammer återfinns förresten gamla VIK-floppen Mikael Zettergren numera. Nedsläpp 13.00 lördag.

***

Matchen då?

I andra tog VIK ledningen tre gånger, målskyttar var Fredrik Johansson (riktigt snyggt), Brock Montpetit (igen) och Mikael Frycklund (bra trend håller i sig). Detta efter att Linus Svedlund (kul) nätade i första.

Hästens Riley Armstrong visade på goda sniperegenskaper då han snärtade in matchavgörande 5-4 efter att VIK helt glömt markeringen högt upp i slottet. Om Fagervalls vålnad var i hallen skulle den rivit av allt sitt hår.

Vita Hästen gjorde det bra och utnyttjade den gulsvarta paraden till utvisningsbåset. Det verkar finnas lite mjuka handleder och skarpa hjärnor i Norrköpingslaget. Förarbetet av Marcus Eriksson och Justin Donati till Thegels mål var magnifikt.

***

Positivt är att ”tredje- och fjärdekedjan” fortsätter leverera. Det har varit lite vingligt i de två förstakedjorna då Williams vilat och inte McGrath och Fornataro riktigt kuggat i ännu.

***

Det nyttiga med sådana här förluster är att ingen kan inbilla sig att det kommer bli enkelt sen. VIK kommer ha sina svackor man som lag måste kämpa sig igenom och de nya större ytterzonerna verkar ha ökat målsnittet rejält. Totalt under dessa sex matcher har VIK målskillnad 22-20, vilket är ett snitt på 3,67 framåt (starkt) och 3,33 bakåt (aj).

***

Till sist. Conny fick ett jätteläge helt ren framför kassen. Sköt karl´n då som alla andra klotets hockeyspelare skulle gjort? Nej, Conny funderade länge och tappade till sist pucken. Ibland är det svårt att förstå sig på genier…

1 svar

  1. Marko skriver:

    Försäsong eller inte: Backsidan lämnar en del övrigt att önska! Brendan Mikkelson framstår mer och mer som ett måste snart. Han och sen är det dax att damma av Andreas Lindh … Knappast så att han vart borta i flera år! Fysiken har han så han är snart inne i de igen 🙂

    Sen dessa utvisningar? Hoppas det beror på tunga ben och trötta hjärnor i tider då det tränas på bra! Antagligen är det så att man inte riktigt orkar ta de där extra skäret utan man tar till armar och håller i samt vevar friskt med klubban.. Too many players utvisningar? Hoppades de va ett ”Fagervallskt bekymmer” men inte då! Vet inget lag som tar så många utvisningar på de.. Måste va världsrekord VIK har där!