Fornataros fester mot Asplöven – kommer dessa fortsätta och tar VIK sjunde raka segern mot Haparandagänget?

”Fonz” är en riktigt bra och jämn spelare, men just mot Asplöven hade Fornataro lite extra show och gjorde nio poäng (4+5) under de fyra mötena ifjol, där VIK vann samtliga. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

På lördag smäller det i Haparanda då en i raden av hyperviktiga drabbningar inleder det 21 matcher långa ”slutspelet” om kvalseriebiljetterna.

Sannolikt kommer det vara mycket mycket tätt då det ska summeras efter 52 omgångar och då måste VIK försöka gå ganska rent mot lagen lite längre ner i tabellen. Som Asplöven.

***

Det lag som Fagervalls VIK haft klart lättast för, resultatmässigt är bäst att tillägga, är just Asplöven. Förra säsongen stortrivdes just stekhete nyförvärvet Matt Fornataro i dessa fyra matcher:

5-2 (Haparanda). Fornataro: 1+1

3-2 sudden (Haparanda) Fornataro: 1+2

3-0 hemma Fornataro: 0+1

5-3 hemma Fornataro: 2+1

Fornataro gjorde alltså (4+5), hela nio poäng på sina fyra matcher mot Per Kenttäs gäng förra säsongen. Imponerande.

Sedan i år har segrarna fortsatt:

3-0 (Haparanda)

4-1 hemma

Så totalt sedan Asplöven blev allsvenskt har VIK tagit 17 av 18 poäng mot dem med 23-8 i målskillnad. Snacka om att VIK är ett boogey-team som säkerligen bidraget till både tappade och gråa hårstrån på Kenttäs skalle.

Matt på väg mot ett nytt mål månntro? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

***

Ett orosmoment med Fornataro är ju att hans familjesituation är förändrad med en liten baby (stort grattis!), undertecknad vet numera själv vad det betyder att inte få mer än 1-2 timmar i sträck per natt. Vi såg ju på Kenneth Bergquist som enligt uppgift fick tvillingar att han verkade bli lite tröttare på isen, fullt mänskligt förståeligt så klart.

Sedan får vi hoppas att Fornataro verkligen skötte sommarträningen på ett bra sätt inför Leksandstrippen och att ryggskadan från tidigare är helt läkt. Kondition och hälsa är som sagt en färskvara och det visade inte minst fallet Lundbohm som tappade ALLT på en säsong efter att ha ätit och druckit gott. Sedan är frågan hur mycket självförtroendet stukades i Leksand.

Nytt jubel på lördag i Haparanda? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

***

Percy Nilsson sa en gång att det bästa är att ha singlar i laget…

***

Ursäkta min bitterhet. Men när man ser den tighta tabellen, svider tametusen stölden i Ängelholm mot Rögle fortfarande.

Där alltså först Caputi boardades/chargades ordentligt i ryggen utan utvisning vilket TV-kommentatorerna fann märkligt. När sedan därefter RBK redan hade ett PP puffade Helmersson Palles son lite i ryggen vars 100 kilo föll som ett korthus. Domare Häll såg nog inte, men tog ändå ut Helmer ändå på publikens vrål och RBK avgjorde.

Hur mycket har Häll fått döma efter det? Sådana domare kan man bara inte ha som så blatant tar på publiken när man själv inte ser. Slutgnällt för 2013.

***

RÖSTA här till höger hur Du tycker Fornataro ska användas, som toppcenter i en ”superkedja” med Williams & Caputi eller i någon annan kedja för att ”öka bredden på spetsen”.

1 svar

  1. Dragos skriver:

    sorry men kanske dags omFormatera rubriken? Bra jobbat ändå VIK , ni fick en hedersam förlust trots spelunderläget!http://hbwebben.se/saken-ar-oskar-for-asploven/