Inför Asplöven-VIK Hockey; Näste man till Vimmerby blir…

 

God fortsättning på julen kära hockeyvänner. Efter ännu en härlig jul och efter att ha mått bra i dagarna många, är det åter igen dags för allvar.

Marcus Eriksson gör mål mot Asplöven

 

Hur vida julen varit god för alla lär vi märka i morgon då VIK Hockey beger sig till södra delarna av norra Norrland för att besöka Asplöven i Haparanda.  Haparanda är en stad som gemene man inte besökt, men har man inget att göra är staden ett utmärkt resmål för den människa som gillar att åka bil långt och se forna öststater på nära håll. Gränsstaden Torneå ligger bara på armlängds avstånd, och där har tiden (av byggnaderna att döma) stått still sedan 1982.

Asplöven har svårt för VIK i år och bara lyckats med ett mål framåt, och än mindre lyckats ta några poäng från de Gulsvarta.  Men precis innan julledigheten så slog Norrbottningarna höstens poplag Karlskrona med 5-3. Efter en tillsynes sjukdomsfri jul kommer nog Löven från Happis att vara galet sugna på att skjuta ännu ett topplag i sank.

Asplövens egna sajt skriver att:

”Asplöven är skadefria och inväntar besked om några Luleåspelare kommer att ansluta till truppen, som bestäms under morgondagen. Nu hoppas Kenttä att laget kan fortsätta på den inslagna vägen efter segern mot Karlskrona senast.

Vi gjorde en av säsongens bättre insatser i 50 minuter och kan vi prestera på samma nivå är jag övertygad om att vi kan ta poäng.

Joel Lassinantti vaktar målet för Haparandalaget och nye målvakten Samuel Ward är backup.”

Fornataro jublar asplöven

VIK Hockey gick på julledigt med sämsta tänkbara resultat. 0-5 hemma mot Djurgården. Sjukstuga i truppen då och efter någon veckas matchledigt så hoppas vi att läget i laget är bättre.

Enligt VIK.se så saknas fortfarande några spelare i huvudsak på grund av skador och inte på grund av sjukdom. En insatt källa säger till Centralen att Helmersson med stor sannolikhet är borta. Frågetecken finns även kring Jeremy Williams efter tidigare skada. Filip Sandberg spelar JVM och saknas även han. Matt Fornataros återkomst ett kärt återseende för VIK Hockey. Fornataro som haft en tung säsong i Leksand är mer än välkommen till Västerås igen där vi hoppas på att få se nya storverk på isen. Dock råder fortfarande viss osäkerhet om Fornataro hinner bli spelklar till matchen mot Asplöven.

VIK blir utan tvekan slagkraftigare på kort sikt, men till vilket pris? Hur ställer sig yngre förmågor i leden när enda utvägen till att få spela blir att åka till Vimmerby? Risken är att näste spelare till Vimmerby blir alla vi vill ha kvar, men som tröttnat.

1 svar

  1. Danne Matstoms skriver:

    Andreas ställde en fråga på Twitter som kan vara intressant att ventilera.

    @VIKFanCentral Vem vill vi ha kvar men som håller på att tröttna då?

    Vad tycks?