Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Fortsatt måltorka och tappat fokus i defensiven ingen bra kombo mot offensivt skickligt Troja

 

Fortsatt måltorka (trots en hel del fina chanser) och förlorad skärpa i försvarsspelet var en dålig kombination och Troja vann med 5-1 på torsdagskvällen i Ljungby. VIK Support hade 30 man på läktaren som hördes bra i rutan i 60 hela minuter. Snyggt jobbat!

VIK började matchen helt okey. 0-1 kom efter mycket fin pass av Hampus Wallin till Anthon Eriksson som bröt in oerhört starkt och nätade efter 11.27.

Troja hade mest puck men VIK fick sina chanser. En olycklig puck out av samme Eriksson gav sen en PP-kvittering (19.47) Troja och då förstod vi nog kanske var det barkade. Kanske borde man slängt sig och täckt den där isaren i slutet som på något sätt gick under Dahlbom, men som sagt så fanns inte den defensiva skärpan där ikväll.

Direkt i andra tappade Skiöld markering efter tekning och Lindelöf tittade nog lite för mycket puck och 2-1 Troja. Sedan satte Troja 3-1 på ett långskott via Simon Fredriksson som olyckligt styrdes i nät av Fredrik Johansson.

Hur ska VIK göra får att få sådana där mål regelbundet, för vi vet ju att Fredriksson knappt kan skjuta normalt sett? Om Simon Fredriksson kan få igenom sådana skott (han gjorde lika mot Piteå hemma) så borde i alla fall någon VIK-back kunna få det mer regelbundet.

Men istället för att lägga sig att dö gjorde VIK det bra mot slutet av andra perioden. Men måltorkan framåt börjar nästan bli snudd på genant. Oscar Pettersson missade exempelvis öppet mål, för jag vet inte vilken rad i ordningen denna säsong.

Jimmie Jansson var het och serverade Anthon Eriksson halvt öppet mål – men bom igen. En långskott tog i virket. Niclas Lehmann brände ett rent friläge.

I tredje försökte VIK skapligt och Jesper Johansson brände vid ställningen 3-1 ett nytt friläge. Troja fick klassiskt hemmaflyt och 5-1 till slut efter svagt försvarsspel av Robin Nilsson i första läget och sedan Jesper Appel vid sista målet.

SAMMANFATTNING

Inget lag vinner 10 matcher i en kvalserie. Det är inget att skämmas över att falla mot ett bra Troja borta. VIK kunde också med bättre effektivitet tidigare i matchen kanske tagit en poäng.

Men det kan inte stickas under stol med att Pontus Holmbergs fart och Conny Strömbergs skalle verkligen behövs mot bra lag.

Troja hittade långa passningar som i vissa stycken spred ut VIK-försvaret på ett sätt som vi inte sett tidigare. Bakåt var dock Troja mänskliga och hade VIK utnyttjat någon till av alla tidiga chanser hade matchen kanske utvecklats annorlunda.

Oro fortsatt för målskyttet. Var en sådan som Lucas Venuto överhuvudtaget med idag? Kedjan Venuto – Skiöld – Jesper Johansson hade bara två skott på mål. Manne Mattisson kom in istället för Venuto i andra perioden.

Enda kedjan som skapade riktigt tryck var Hetta – Lehmann – Johansson, de hade fem skott på mål. Som vanligt. Dock var Wallin – Cederberg – Eriksson (fyra skott på mål) också bra där särskilt Cederberg verkligen är på G och gör en del riktigt bra grejer nuförtiden.

Hampus Wallin är också framfusig, orädd och vågar hålla i pucken ibland. Wallin stod ju också för en lysande assist till Anthon. Den kedjan kanske blir en riktig joker framöver.

Enköpingskedjan är okey, men det går nog lite för fort för dem att kunna producera på denna nivå, de fick bara iväg ett skott på mål. Men helt okey som fjärdekedja då de ibland får upp spelet. Oscar Pettersson var stark i teken och vann 8 av 11.

På backsidan gjorde Jimmie Jansson en stark match offensivt och låg bakom mycket. Hassel och Källström starka som vanligt i man-man-spelet där de ofta satte stopp.

Appel ser något timid ut och verkar behöva fylla på med energi, likaså med Robin Nilsson som hade en sisådär match efter en formstark sträcka. Lindelöf har fortsatt svårt att få igenom sina skott.

Det är bara att ladda om inför Västervik hemma på måndag. Skönt att det är lite vila innan dess då VIK föreföll något slitna denna afton.

Efter tre matcher av fyra på bortaplan har VIK alltså 9 av 12 poäng. Starten är fortsatt stark och om målskyttet lossnar bara lite kan detta gå precis hur bra som helst.

PUCKLIGAN

5 Jimmie Jansson

4 Jesper Cederberg

3 Fredrik Johansson

2 Hampus Wallin

1 Fredrik Hetta

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1522352787
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:419:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"979444696866009088";s:7:"postURL";s:59:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/979444696866009088";s:5:"pDate";s:19:"2018-03-29 19:46:27";}}";

8 Kommentarer

 1. Marko

  Tycker att matchen var trevlig att titta på framförallt i början när också resultatet var på vår sida. Öppet spel som dock inte gynnade VIK i slutändan. Det fanns ett relativt bra passningspel i början också som gick till rätt adress. Sen är det ju som alla konstaterat detta med målskyttet, det funkar inte. Det fanns många chanser men om man inte får in pucken så är det svårt att vinna. Gällande spelarkritik så tycker jag också att Cederberg har något, tycker att han växer och tar för sig på ett bra sätt.
  Nya tag för VIK och nu gäller det för en del att snäppa upp en nivå till.

 2. Gurkan 63

  Alla lag kommer åka på förluster i kvalserien . Bara ta nya tag till Måndag. Om vik vinner sina hemmamatcher så kommer dom hamnna på 21 poäng och det är jag övertygad om att det kommer räcka för att gå upp i Allsvenskan.

 3. Miko

  Förlusten i sig är det inte mycket att säga om. Svårt att förvänta sig att man efter fyra matcher, varav tre på bortaplan skall ha fullpott. Det ser fortfarande bra ut. Ensamma i serieledning och 2 bortasegrar fler än Troja, Västervik och Borlänge. Nu gäller det att skaka av sig denna förlust, för vid ytterligare en förlust är försprånget uppäten och man riskerar att falla ner till fjärdeplats redan efter nästa omgång, så jämnt är det. Det här kvalserien ser ut att utveckla sig till en rysare. Hoppas verkligen på en seger mot Västervik och fortsatt serieledning men också för att snabbt studsa tillbaka och visa att förlusten mot Troja inte var än bara en förlust.

 4. Bozo

  Är det klokt att spela 3 offensiva ihop som lyser så mycket ängslighet som Venuto-Skiöld-J Johansson. Man ser att de kan hockey men att det mentala håller dem tillbaka. Hetta-Lehmann–Johansson, en vanlig dag på jobbet ser man att de håller högre klass än något annat i denna serie, dock behöver de ge utdelning framöver.

 5. VIK75

  In med skridsko skickliga Brandhammar som har fart på skridskorna. Många av backarna idag som blir avslöjade när tempot höjs. Spela han med Hassel som som defensiv back så sköter Brandhammar den offensiva delen. Sen använd honom på blå i PP han har ett bra skott oxå. Börja spela 8 backar så de orkar 60min varannan dag!

  Backpar
  Jansson-Werner
  Lindlöv-Källström
  Hassel-Brandhammar
  Appel-Nilsson

  1. Bozo

   Håller med saknar Brandhammar efter 2-1 framför allt.

   OP suck, killen har verkligen gummiarmar. Och så som han uttrycker sig i intervjuer är han ett klockrent fall för en mentalcoach, han t.o.m. erkänner att hans psyke är på botten gällande skott.

 6. Bozo

  Oj vad VIK var slitna idag, framför allt i skallen mot ett desperat hemmalag som stod inför avsatsen. I första perioden tycker jag vi äger matchen på helt annat sätt än vi gjort i tidigare bortamatcher. Nästan som mot KIK i sista matchen. När 1-1 målet i psykologiskt illa läge följs upp av det tidiga 2-1 efter bra VIK chanser så lyckas inte VIK mentalt växla upp och bränner dessutom givna lägen som ges av ett frikostigt Troja och 3-1 kommer på posten, ridå.
  VIK är bättre i armar och ben jämfört med Östersund matcherna, men idag var man på samma nivå mentalt. Det visar ändå vilken otrolig resa laget gjort sen slutet av hockeyettan.

Tweets

Olle-Bo - AvatarOlleoleOlle-Bo

@philipsunell @VIKFanCentral @dalenbeats 👍 Låter mer rimligt. När man läser artikeln får man känslan att man valde… https://t.co/RpWaZzmrQS

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@FileniusDennis @olofhugonilsson Läste du om Krastenbergs? Eller var den också för kritisk för de så känsliga? 🙂

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto