Fortsatt måltorka och tappat fokus i defensiven ingen bra kombo mot offensivt skickligt Troja

VIK kommer troligen fortsätta att få chanser mot ett Troja som varit frikostiga bakåt, men vassa framåt. FOTO: RUNE ÅHLÉN

8 svar

 1. Marko skriver:

  Tycker att matchen var trevlig att titta på framförallt i början när också resultatet var på vår sida. Öppet spel som dock inte gynnade VIK i slutändan. Det fanns ett relativt bra passningspel i början också som gick till rätt adress. Sen är det ju som alla konstaterat detta med målskyttet, det funkar inte. Det fanns många chanser men om man inte får in pucken så är det svårt att vinna. Gällande spelarkritik så tycker jag också att Cederberg har något, tycker att han växer och tar för sig på ett bra sätt.
  Nya tag för VIK och nu gäller det för en del att snäppa upp en nivå till.

 2. Gurkan 63 skriver:

  Alla lag kommer åka på förluster i kvalserien . Bara ta nya tag till Måndag. Om vik vinner sina hemmamatcher så kommer dom hamnna på 21 poäng och det är jag övertygad om att det kommer räcka för att gå upp i Allsvenskan.

 3. Miko skriver:

  Förlusten i sig är det inte mycket att säga om. Svårt att förvänta sig att man efter fyra matcher, varav tre på bortaplan skall ha fullpott. Det ser fortfarande bra ut. Ensamma i serieledning och 2 bortasegrar fler än Troja, Västervik och Borlänge. Nu gäller det att skaka av sig denna förlust, för vid ytterligare en förlust är försprånget uppäten och man riskerar att falla ner till fjärdeplats redan efter nästa omgång, så jämnt är det. Det här kvalserien ser ut att utveckla sig till en rysare. Hoppas verkligen på en seger mot Västervik och fortsatt serieledning men också för att snabbt studsa tillbaka och visa att förlusten mot Troja inte var än bara en förlust.

 4. Bozo skriver:

  Ojoj i kanske matchen som avgör det mesta: Dahlbom mot Fransson.

 5. Bozo skriver:

  Är det klokt att spela 3 offensiva ihop som lyser så mycket ängslighet som Venuto-Skiöld-J Johansson. Man ser att de kan hockey men att det mentala håller dem tillbaka. Hetta-Lehmann–Johansson, en vanlig dag på jobbet ser man att de håller högre klass än något annat i denna serie, dock behöver de ge utdelning framöver.

 6. VIK75 skriver:

  In med skridsko skickliga Brandhammar som har fart på skridskorna. Många av backarna idag som blir avslöjade när tempot höjs. Spela han med Hassel som som defensiv back så sköter Brandhammar den offensiva delen. Sen använd honom på blå i PP han har ett bra skott oxå. Börja spela 8 backar så de orkar 60min varannan dag!

  Backpar
  Jansson-Werner
  Lindlöv-Källström
  Hassel-Brandhammar
  Appel-Nilsson

  • Bozo skriver:

   Håller med saknar Brandhammar efter 2-1 framför allt.

   OP suck, killen har verkligen gummiarmar. Och så som han uttrycker sig i intervjuer är han ett klockrent fall för en mentalcoach, han t.o.m. erkänner att hans psyke är på botten gällande skott.

 7. Bozo skriver:

  Oj vad VIK var slitna idag, framför allt i skallen mot ett desperat hemmalag som stod inför avsatsen. I första perioden tycker jag vi äger matchen på helt annat sätt än vi gjort i tidigare bortamatcher. Nästan som mot KIK i sista matchen. När 1-1 målet i psykologiskt illa läge följs upp av det tidiga 2-1 efter bra VIK chanser så lyckas inte VIK mentalt växla upp och bränner dessutom givna lägen som ges av ett frikostigt Troja och 3-1 kommer på posten, ridå.
  VIK är bättre i armar och ben jämfört med Östersund matcherna, men idag var man på samma nivå mentalt. Det visar ändå vilken otrolig resa laget gjort sen slutet av hockeyettan.