Fortsatt offensiv öken mot AIK då VIK åter gav det ett försök

Zetterbergs kanon och Frycklunds pass var dagens enda behållning. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Zetterbergs kanon och Frycklunds pass var dagens enda behållning. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Programenligt enkel seger för AIK hemma mot Västerås med 4-1 på torsdagskvällen. AIK behövde inte förta sig mot ett frustrerat och totalt offensivt impotent Västerås som dock hade fantastiskt bortastöd på läktaren som hördes genom rutan. Hatten av till Er!

VIK gjorde ett bra försök i första perioden som var ganska jämn. Men man lämnade Anders Eriksson ren i slottet och 1-0 sent och jobbigt precis i slutet av första.

Bortalaget försökte även i andra men istället studsade pucken AIK:s väg och 2-0. AIK hade lite bättre fart och puckkontroll sett över 60 minuter.

Domaren gjorde det bra första två perioderna och letade inga utvisningar, men plötsligt i tredje lyckades domaren leta upp en fantom på Simon Karlsson sedan Lindqvist (av alla!) föll lite lätt kanske. 3-0 AIK i efterföljande power play. Synd att domarna vid den här tidpunkten inte bara tar för solklara utvisningar.

Frycklund gjorde en bra match med Svedlund och Langkow. Kanske en kedja som kan lyfta? FOTO: RUNE ÅHLÉN

Frycklund gjorde en okey match med Svedlund och Langkow. Kanske en kedja som kan lyfta? FOTO: RUNE ÅHLÉN

Dock 3-1 snyggt efter sidledsspel av Frycklund till Zetterberg som gjorde sitt första (!) mål i fem-mot-fem på hela säsongen. Men det var ju alldeles för lite alldeles för sent mot ett AIK som nog somnat in lite.

SAMMANFATTNING

VIK försökte som sig bör denna tid på året. Men det synkar absolut ingenting i offensiven. På 49 matcher nu, plus försäsong, har man letat kedjor utan något som helst framgång. Där måste en haverikommission till efter säsongen.

Vi väntar med motorsågen och konstaterar istället bara att det brister här och där för att uttrycka det milt.

Wikman har tappat på sistone från att ha varit lagets bäste forward i många matcher. Sliten? FOTO: RUNE ÅHLÉN

Wikman har tappat på sistone från att ha varit lagets bäste forward i många matcher. Sliten? FOTO: RUNE ÅHLÉN

Men jag tycker inte att det brister speciellt mycket i inställning generellt. Dock är forwards alldeles för veka med pucken och långsamma på små ytor. Man saknar bett i åkningen på både korta och långa sträckor vilket får en att ifrågasätta träningsmetodiken.

Laget förefaller ha något tunga ben och på denna höga nivå är det så små marginaler. Har man bara tränat lite fel, så att man bara saknar 2-3 %, gör det stor skillnad i hur man kommer till i situationer där hundradelar och tiondelar räknas i världens snabbaste lagsport.

Dock har man trots allt även haft lite oflyt också på sistone med sex förluster på de nio senaste. Kan man bara fortsätta jobba hårt nu när man möter lite sämre lag kommer man sannolikt få lite retroaktiv utdelning.

När det blir sådan här måltorka, 15 mål på senaste nio och 1,67 mål i snitt, får ju inte heller laget energi och det blir ett jobbigt ekorrhjul av det hela.

Vi väntar fortfarande på att få se Langkows fina skott. Men karl´n kämpar i alla fall. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Vi väntar fortfarande på att få se Langkows fina skott. Men karl´n kämpar i alla fall. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Chris Langkow personifierar VIK just nu. Kämpar och försöker, gör lite bra saker men räcker inte till att få in puckarna och är lite, lite steget efter mot de bästa lagen i Allsvenskan.

På något sätt är jag ändå optimist att VIK har jobbat ihop till att få lite medstudsar de sista tre omgångarna. Nu är det ju inte stekheta lag eller topplag man ska möta. Då kommer VIK få den där så viktiga extra tiondelen att operera med.

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapFB:
s:262:"a:1:{i:0;a:8:{s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"SNAPformat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doFB";i:0;s:2:"do";i:0;}}";
snapTW:
s:325:"a:1:{i:0;a:10:{s:2:"do";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:4:"doTW";s:1:"1";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"834874203111325696";s:5:"pDate";s:19:"2017-02-23 21:14:56";}}";

2 Kommentarer

  1. påsen

    Tycker du verkligen att Langkow ska spela med VIKS sämsta spelare…Svedlund..?? Jobbigt att hålla reda på en som faromkring som ett vilset höns… Dagens VIK är bort coachade i flera flera matcher… med än är inteuundrens tid förbi..

Tweets

Martin - Avatarmartin_park021Martin

VIK som högst 4:a i upptaktsträffen, passar oss perfekt!! @vasterasik @VIKFanCentral @henke778

SvaraRetweetFavorit
Namn Namnsson💛🖤 - AvatarNamnsson1Namn Namnsson💛🖤

@VIKFanCentral Oerhört glädjande. Kanske bli slutspel för J20 sen, de har man ju inte direkt vart bortskämd med senaste åren

SvaraRetweetFavorit
Svensk Hockey - AvatarHockeySvenskSvensk Hockey

J20-extra: Dominante Thorwalls & Co. i VIK:s juniorer tog ytterligare en fin skalp mot Mora (efter 8-2 mot Leksand… https://t.co/VLIOOEtvJl

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

J20-extra: Dominante Thorwalls & Co. i VIK:s juniorer tog ytterligare en fin skalp mot Mora (efter 8-2 mot Leksand… https://t.co/qseLhUeKoh

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto