Forwardskoll Södertälje vs Västerås och vi ser att SSK har väldigt starka anfallare & koll på FW-marknaden – därför fick Skellefteåstjärnan Holloway lämna Salzburg

Lukas Zetterberg fick spela hela 18:33 mot SSK efter massor välförtjänt tid i PP. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Hur är det egentligen med Anthon Erikssons fot? Det kan ju vara tunt att ha bara 13 forwards i en trupp som även Patrik Zetterberg sagt tidigare.

Men vi börjar med att fortsätta forwardskollen med att titta på Södertälje:

Även Södertälje har på pappret tyngre poängplockare i toppen. SSK har också nästan lika bra bredd som VIK ner i tredje- och fjärdekedjorna. Dessutom har SSK ett antal riktigt lovande unga forwards i Hugo Gustafsson, Heikkinen och kanske någon till som kan blomma ut rejält.

Med andra ord ser SSK ut att ha en av seriens klart vassaste uppsättningar av forwards. Dock kanske lite mer frågetecken för den så viktiga målvaktssidan där, men det får vi tittare närmare på sedan.

Mer bakgrund om de stora riskerna och möjligheterna med denna typ av analys i kollen med Björklöven, Timrå, Modo och AIK.

***

Men hursomhelst är ju VIK lite tunna längst fram gällande beprövade mål- och poängsprutor jämfört med de flesta av de tänkta topplagen, vilket den fortsatta analysen kommer belysa mer.

Även om Zäta nu säger att han plötsligt är nöjd med 13 forwards, efter att ha tidigare sagt att 14 är det optimala, är nog sportchefen innerst inne sugen på en riktig spetsforward till. Detta vill även en majoritet av bloggens läsare då 51 % av dessa ser helst en vass forward (och helst Lundgren eller Leduc).

Bloggen tittade och det finns fortfarande kvalitétsnamn med svensk anknytning lediga:

Sverigebekantingen Bud Holloway fick överraskande gå från Salzburg och en källa på insidan säger så här om det: ”Salzburg sänkte sin importkvot. Han hade en trög start på säsongen men blev bättre senare. Coachen gillade honom som person, men förväntade sig lite mer som spelare. Men med samma antal importer skulle han fortfarande blivit kvar där troligen.”

Netterberg och Harper är spelare som undertecknad alltid gillat, lirare som skapar massor. Men Harper är såklart svindyr. Bailey har en otroligt skott med sin högerbössa.

Valkvæ Olsen är en stabil målgörare med högerfattning som snittat ungefär 20 mål per säsong HA. Med endast Lukas Zetterberg som högerfattad offensiv forward och med tappet av Jerome Leducs högersticka vore det inte fel att få in ett till hot med högerfattning.

Studier har ju visat att de lag som har fler offensiva högeralternativ har betydligt bättre siffror i PP…