KHL-backen Ben Marshall ska vara på väg till till Sverige & sista delen i forwardskollen av tänkbara topplag med Karlskoga vs. Västerås

Jesper Kokkonen, nr. 88 till höger. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Enligt en mycket bra källa ska backen Ben Marshall, 27, troligen vara på väg till Sverige. Bör väl röra sig om SHL, eller är någon allsvensk klubb på att värva stort från KHL?

***

Sista delen i forwardskollen kommer här med Karlskoga. Mer bakgrund om de stora riskerna, bristerna och möjligheterna med denna typ av analys i genomgångarna med BjörklövenTimråModo, Södertälje och AIK.

BIK har ovan en liknande struktur som VIK. Men kanske blir Rekonen och Lindqvist underskattade i en sådan här typ av beräkning, ungefär som Hetta? BIK brukar ju lyckas scouta bra och ta in spelare som inte funderar utan bara gör mål och poäng helt enkelt.

Unge Linus Karlsson kan ju också explodera poängmässigt som så många andra alltid gjort där i Karlskoga. Gunnarsson har varit skadedrabbad men är i grunden en intressant spelare.

Annars har BIK valt att fylla ut truppen med tre spelare från svaga juniorligan J20 Elit, vilket givetvis är oerhört svårbedömt. Stakkestad är dock en ung talang som väntas gå i NHL-draften.

BIK kan inte heller, som flertalet av topplagen, riktigt matcha VIK:s på förhand breda (men dock inte så spetsiga) palett av tänkbara poängplockare. Men BIK är BIK.

Garanterat kommer några av de mindre kända fullkomligt ösa in poäng mot de lite sämre lagen, som kanske är lite mer lättpsykade och stelnar till mot ett BIK som alltid tänjer på gränserna på ett imponerande sätt.