Fransk hockeyexpert om Alexandre Rouleau: ”Han är skicklig offensivt men kan ibland vara övertänd”

Centralen fick tag i Laurent Labrot (foto) som följer Grenoble för Hockeyhebdo.com angående nyförvärvet Alexandre Rouleau.

”Rouleau har varit en av de bästa försvararna de senaste åren. Han rekryterades av Mats Lusth, tidigare tränare för Grenoble”, berättar Laurent.

”Rouleau har många positiva egenskaper. Med tanke på hans ganska genomsnittliga storlek, så är han verkligen stark och kan vara riktigt elak på isen. Han har en mycket god teknik, bra skott och han är en skicklig passningsspelare.

Han är sällan skadad, han har en otrolig uthållighet och han ger järnet varenda match.
Rouleau är alltså bra offensivt och har även gjort några matcher som forward under sin karriär.

I mitt tycke har han varit för bra för att spela i Frankrike och jag anser att han gjort felval de två senaste säsongerna då han borde lämnat den svaga franska ligan.

Han är en mycket sympatisk kille som tar hand om sin familj, han är mycket professionell med massmedia och han är oerhört seriös på träningarna.

Rouleau har också några svagheter, kopplade till hans goda egenskaper. Han är en riktigt stark krigare, och som en krigare, försöker han alltid göra sitt bästa, men ibland blir det fel och han hamnar på botbänken lite för ofta. Han är inte heller sen att gå in i fighter och ibland det kan vara negativt för det egna laget.

Det märks tydligt att han är från Quebec och du vet kanske att man brukar säga att Quebeckillar kan vara som vikingar och går bärsärk mellan varven. De vägrar nederlag även om de riskerar att dödas på isen”, menar Laurent med lite humor.

”Jag tror att det är den typ av spelare kan förbättras med en bra coach, om han får bra med istid och möjligheter.

Rouleau är ett av de största energiknippena i Frankrike på många år och jag tror att även om den franska ligan är svag så är han en riktigt stark spelare.

Det kommer vara spännande att följa Rouleau i Sverige”, säger Laurent avslutningsvis.

***

Verkar alltså som Jocke Fagervall kanske måste tämja vilddjuret från Quebec en aning alltså.

Men hellre att försöka tämja en tiger än måla ränder på en kissekatt. Eller hur?

Samtidigt är det inte troligt att Rouleau orkar spela så fysiskt i allsvenskan. Man såg ju Matt DeMarchi som haft mycket utvisningsminuter tidigare spela oerhört tamt i allsvenskan i den fysiska biten.

Men vi får hoppas att Rouleau är klassen bättre på alla plan. Det måste han nog vara om VIK ska kunna gå framåt nästa år efter flera tunga backtapp.

 

4 svar

 1. Mikael Norén skriver:

  VIKing: Ja, klockren liknelse, låter som en Andreas Lindh med offensiv potential. Vore ju klockrent om det visar sig vara så…

  Leinad: Ja, det verkar som denna kille behöver tämjas lite 🙂

 2. Fredrik skriver:

  Bra intervju, Ska bli intressant att se tigern på is 🙂

 3. VIKing skriver:

  Läsvärd intervju!

  Känns lite som en offensivare Andreas Lindh-typ, och det skulle man ju inte tacka nej till om så blev utfallet. Kan nog utvecklas till en riktigt bra värvning detta.

 4. Leinad skriver:

  ”Men hellre att försöka tämja en tiger än måla ränder på en kissekatt. Eller hur?” Kul kommentar. Härlig rapport!! 😀