Freddans och Urbas succé mot Karlskoga dränktes av fatala individuella misstag och den overkliga mardrömmen fortsätter

14 svar

 1. PB skriver:

  Tyvärr tror jag att enda chansen för VIK att nå SHL denna säsong är att byta tränare. Helst skulle man nog också byta sportchef. Det krävs en skicklig sportchef för att bygga ett lag. NJ har inte lyckats på 5 säsonger.
  STYRELSEN AGERA NU!

 2. Viktor skriver:

  Janne – ligger mycket i det du säger. Hoppas att även NJ lärt av missarna och fadäserna och att styrelsen gett honom klara direktiv. Kompetens – Trygghet – Hjärta!

 3. Janne skriver:

  Det räcker inte bara med pengar.

  det krävs en skicklig sportchef också som kan plocka in spelare
  som sätter laget före jaget.

  Där har VIK o SSK stora brister.

 4. Viktor skriver:

  Ingen panik tack, utan fortsätt att stötta! Dagsformen ligger på 1,9/match och det kommer att räcka till Topp 8 och förkvalsspel. Men backbesättningen måste snarast stärkas upp, med specialgnuggning och en värvning av en rejäl och trygg härförare. Då kommer även Fransson att växa.
  Allt lagbygge, oavsett om det är på isen eller i näringslivet, bygger på Kompetens – Trygghet – Hjärta. Uppmanar därför Ledningen, Coacherna och Spelarna att ta tag i detta. Börja med att läsa och analysera Karlskoga Berglunds kommentar i dagens VLT: ”VIK har ett lagbygge med importerade superstjärnor medan vi har 15 Värmlänningar. Jag säger inte att VIK saknar hjärta men de har svårt att slå vårt”
  Jag håller till hundra med Berglund! Visst fanns det några VIK-spelare som även igår visade hjärta – framförallt Fredda och även hatobjektet Helmer och Jonsson – men fler var det inte. De flesta tycktes i stället vara puckrädda och med sina hjärtan dolda i prestationsångest inför hemmafansen.
  Ta nu tag i och skapa TRYGGHET – börja med att ta ner Slangen på backplats!

 5. Oscar skriver:

  Låt Filander, Hellas & Mitell kliva åt sidan!

  Ta in Jonas Rönnqvist som Headcoach med Lidas och Julle som assisterande.

  Och agera nu, innan det är för sent!

 6. GL skriver:

  Mikael du glömmer en viktig del i din analys.
  Målvaktsspelet!
  Fransson får ta på sig minst två av målen igår. Han är osäker i sitt agerande och släpper konstiga returer. Man blir orolig varje gång någon skjuter mot mål för det känns som om allt kan gå in….
  Ställ Bjurö nästa match!

 7. Tröttsamt skriver:

  Släkt och vänner.. Nja, är bekant med många av VIK-produkterna. Om det räknas så visst! På samma sätt som att Gurkolle skriver upp Johan Jonsson. Jag klipper dock inte VIK-juniorernas gräsmattor. Nåväl. Emmerdahls taffliga skott är dock det enda backskott som letat sig in. Två gånger dessutom.

 8. Mikael Norén skriver:

  Tröttsamt, det var en frågetecken för Fredriksson som topp-6, syftade inte på Emmerdahl där, blev lite fel i texten. Emmerdahl saknar skott och kraft i offensiven ännu, men normalt mycket rörlig och brytningssäker. Men tror det behövs backar med mer pondus trots allt.

 9. Tröttsamt skriver:

  Fast du skriver å andra sidan att de unga inte duger som topp 6-backar.. Lätt yxning? Inte lätt för Emmerdahl och Larsson att försöka spela tvåvägsspel när de inte får en sekunds speltid i PP. Angell har gjort en hel del assist, men står fortfarande på NOLL mål…

 10. Mikael Norén skriver:

  Sen är ju inte detta en hejaklacksida för de som känner spelare och är släkt med dem och så vidare. Ledsen för det. Men då finns det andra ställen att läsa för släkt och vänner 🙂

 11. Mikael Norén skriver:

  Tröttsamt med sådana påståenden. Om du läser texten handlar det om avsaknad av pondus, och att Emmerdahl kan återfå den ex. med Lindh. Snälla läs texten innan du skriver något.

 12. Tröttsamt skriver:

  Det här är det klassiska VIK-syndromet. En VIK-produkt gör EN halvdan insats, och då nackas han direkt av fansen. Winge, Rubins, Nilsson, Axbom, Weiskog, OP osv. – Micke, du har försvarat Helmers tafatta insatser hela säsongen, men är snabb med yxan när någon annan gör något fel. Ikväll var det tydligen Emmerdahl och Fredrikssons fel. Skämmes, tamejfan!

 13. Viktor skriver:

  Bra analyserat och skrivet av både Noren och SteffNo för fy sjuttsingen vad surt med förlusten igår. Så frågan om VIK är något för SHL eller ska bli kvar som en medioker klubb i allsvenskan känns nu lätt att besvara.
  Men vi ska inte ge upp hoppet för moraset från höstens inledning känns ändock fjärran.
  Måste alltså börja med en eloge till VIK-ledningen (Styrelsen, Eklund & NJ) som till sist tog sig i kragen och dumpade Fornataro & McGrath. Därefter har i följande tio matcher VIK-formen varit av stabil allsvensk klass med ett snitt på 1,9 poäng per match. Faktiskt högre än Vita Hästens 1,8 men Hästens snitt är räknat på hela säsongen.
  Ligger VIKs form kvar på 1,9 säsongen ut kommer man dock att klara att komma till topp 8 och därmed vara med i förkvalet. Troligen kommer man dock att torska i förkvalet såvida inte NJ till dess har panikvärvat in förstärkningar men som med NJ-facit likväl kan bli spiken i kistan. Nej förstärkningarna och rätta förstärkningar måste till nu! Och snittpoängen per match måste upp på mot 2,2, då finns även chansen att fortfarande bli topp två.
  Vad behöver nu förstärkas?
  JO FÖRSVARET! Idag finns inte en enda VIK-back som håller högre klass än en medelmåtta. Oavsett vad du säger Micke och från gång till gång försöker lyfta fram en den ena och en den andra. Backbesättningen är svag!
  GIVETVIS COCHERNA I BÅSET! Dom är säkerligen bra på spelidéer och som filosofer men ingen av de tre tycks vara vuxen att under match agera utan tycks bara lamt se på, de borde mao lösa entrebiljett. Vid 1-2 målet och den hönsgård som då fanns i VIK-zonen skrek vi på läktaren om Time-out men i båset såg man bara passivt på och där sumpades segerchansen med följande 1-3. Eller i slutminuterna då VIK tokkörde för vinst istället för att säkra 1 poäng och gå för 2 i förlängningen. OERFARET! Dags för coacherna att käka mer gröt och bli bredare över axlarna och dags för Filander att sitta aktivt framåtlutat på presskonferenserna i stället för blygt och filosofiskt bakåtlutad.
  PRODUCERANDE TOPPFORWARD. Visst skulle det vara härligt och sevärt att ha ytterligare en forward av Freddas dignitet, säsongens definitivt nyttigaste VIK-spelare. Fredda producerar effektivt både framåt och bakåt. Hittar NJ en Fredda-kopia så köp, men bland VIK;s yngre forwards finns potential att växa fram till Fredda-klass, tex 91an, 72an, 71an, 23an, 86an och varför inte nye Urbas.
  BÖRJA DOCK BUMS med att åter ta ner Slangen på backplats!

 14. SteffNo skriver:

  Skrev till direkt efter matchen till Anders Eklund och NJ om dessa galna utvisningar vi ser hela tiden. Eklund svarade: ” Håller med om att det var dålig attityd på flera håll idag. Långt ifrån godkänt trots att vi spelade bra framåt och även över hela banan långa stunder.”
  Och han hänvisade till att laget vunnit 7 av de senaste 9 matcherna. Men tjenare! Så det rättfärdigar dessa jävla utvisningar då? Är det så VIK fungerar? Pajas överallt. Finns inte pengar till coach med pondus så får fan NJ ställa sig i båset med hårfönen, nog med silkesvantar nu!