Fler behöver göra Fredrik Johanssons resa i ett misstänkt mentalt mjukt och skört VIK

11 svar

 1. Mister M skriver:

  Mot Mora i spel 4 mot 4 tar de in 3 forwards med tekning i egen zon och 40 sekunder kvar, så gick det som det gick också.

  Filander svarade att det ”blev lite fel där” Ja det kunde man verkligen säga – ett oförlåtligt misstag på den här nivån 🙁

 2. Viktor skriver:

  Jäpp, en form av Playoff har redan börjat. Vinst borta ikväll och man är bara en poäng efter sexan Karlskrona. Framöver är det vinster som gäller.

 3. Mikael Norén skriver:

  Tack Viktor och övriga för intressanta synpunkter. Att NJ i sig köper in spelare är inte fel, tror han lite blir tvingad också då spelare ställer för höga lönekrav, som Messy exempelvis. Hoppfullt är ändå värvningarna av Jacobsson och Urbas, äntligen lirare med storlek som inte kommer bli rädda i eventuellt playoff. Kan lova att de kommer att stå upp då. Där verkar NJ lärt sig något och satsar på stora och starka toppspelare. Dock har redan playoff startat nu och det märks tyvärr. Tror inte det är realistiskt att man ska ha råd med en toppback, tyvärr. Därför mitt gafflande om Lindh och Rubins.
  ***
  Herr T och GL, intressant, Helmersson verkar vara en bra kapten att få ihop gruppen till bra serielag tidigare, men är kanske för snäll att elda på i playoffkrig. Kanske skulle behövas en kapten mer typ Mark Messier som ställer hårdare krav på sina medspelare. Men vi vet ej hur det är på insidan, så detta blir mest spekulation. Dock verkar Helmer var den ”snälla” sympatiska typen som kanske innebär att varje spelare själv måste hitta sin inre glöd i större utsträckning.
  ***
  Mister M, vad borde coacherna gjort annorlunda i slutet av Mora och BIK-matcherna? Svårt att hänga med på allt.

 4. Viktor skriver:

  Micke – kan vi få en summering från din horisont nu?

 5. Mister M skriver:

  Det saknas ju pondus i båset så det är väl inte så underligt att det inte finns på planen heller.

  Sparka dessa pajaser i båset omedelbart. Vi har gått miste om 4 poäng för pojklagsmisstag i coachningen i slutet på de senaste hemmamatcherna. Otroligt att dessa fatala misstag inte har uppmärksammats mer.

 6. Herr T skriver:

  Det där blir lätt ett moment 22. Svårt för Filander att vara lugn och avslappnad i båset när det görs indianare lite då och då på planen.Jag tror att allt ramlar på plats bara man ser till att hålla rent framför målet och inte bjuda på chanser.

 7. GL skriver:

  Viktor, Du slår huvet på spiken!
  Filander verkar väldigt stressad i båset, han utstrålar inte lugn och trygghet någon gång.
  En ängslig och stressad coach ger ängsliga och stressade spelare!

 8. Viktor skriver:

  GL – när vi nu ifrågasätter kaptensrollerna så måste även Filanders sätt att leda laget ifrågasättas. Jag förordar inte att han ska bytas ut men hoppas att han ska växa upp och axla en ansvarsfull Coach-roll. Det gjorde han inte mot BIK.
  Ingen välbehövlig Timeout vid 1-2 målet och inte heller i de kritiska slutminuterna utan lät där laget tokköra för seger med ett baklängesmål och förlust som följd, efter ett klantigt byte. Förlustmålet får Filander ta på sig och räkna in blad den skörd av tokindividuella misstag som han nämner på presskonferensen.
  Har Filander någon erfaren mentor? Han skulle behöva en! Dags för Lidas att stötta i båset?!

 9. GL skriver:

  Håller till viss del med om det du skriver, men min slutsats är att valet av kaptener måste ifrågasättas.
  Om inte 44 (Helmersson) och 20 (Jonsson) klarar av att stå för stabilitet och vara härförare då ska dom inte vara kapten och ass. kapten!!

 10. Herr T skriver:

  Märktes tydligt att Conny saknades i matchen mot bik. Conny styr och och ställer mycket på isen inte bara i pp. Han ställer krav på omgivningen. Egentligen finns kompetensen i laget nu det gäller bara att alla ger järnet och tror på sig själva och det man gör. Sen måste man se till att hålla rent framför mål. Fransson tar det mesta som kommer utifrån men verkar ha svårt med hackpuckar nära mål. Den stora behållningen från matchen mot bik var dock Urbas och samspelet mellan honom och Freddan. Jo och självklart trycket från ståplats. Bästa stämningen den här säsongen. Nu går vi för seger mot mif

 11. Viktor skriver:

  Micke – Där såg du sanningen i vitögat, hela klubben tycks i nuläget ha Rådjursögon i stället för Pondus. När jag i ett inlägg skrev om att framgångsrika lag/föreningar byggs upp av Kompetens – Trygghet – Hjärta tänkte jag även inkludera Pondus, men avstod från det då tre de byggstenarna kan sammanfattas av just ordet Pondus.
  Därför återkommer jag till mitt ständiga påpekande att laget behöver en härförare! Inte som du säger ”Kanske ytterligare en stabil back” För det första, VIK har idag ingen stabil back, bra medelmåttor men ingen stabil! För det andra, en stabil härförande back med PONDUS skulle få medelmåttorna att VÄXA! En nödlösning är att till en början ta ner Slangen på backen.
  Micke, ett tu tre så kritiserar/sågar även du NJ. NJ har säkerligen en hel del bra kvaliter men som du påpekar har hans värvningar aldrig klarat av att vara stora då det verkligen gäller. Man kan undra vad det beror på, en anledning är säkerligen att när säsongerna gått mot sitt slut har legoknektarna varit mer intresserade av sina förhandlingar inför kommande säsong i stället för att delta i VIK-lagets avgörande säsongsfighter.
  Nej då är det bättre att satsa på, och till på köpet värva, ungdomar och spelare som vill upp! Som vill fram! Gråhns är väl ingen ungdom precis men ett bra exempel på en som vill fram – som vill upp – som vågar lyckas! Andra exempel: 23an, 71an, 72an, 80, 86an, 91an och givetvis Fredda.
  Nej, NJs pysslande med att köpa in kraft står sig slätt mot att bygga kraft och kultur från botten. Här måste hela klubbledningen kritiseras för att de tar till plånboken i stället för spaden. Dags för dem att kavla upp skjortärmarna!

  Läget är pressat men absolut inte katastrofalt. Poängsnittet de sista tio matcherna ligger ju på 1,9 och fortsätter man så når man förkvalet. Höjer man snittet till 2,2 når man direktkvalet och därmed är SHL nära.
  – Så höj blicken och se oss och motståndarna kraftfullt i ögonen! (Gäller er alla från Eklund till sista utposten på plan)
  – Ta ner Slangen på backplats!
  – Ifrågasätt om inte Fredda ska ta över kaptensbindeln!
  – Leta och leta noga efter härförande backpotential!

  Vi syns alla på nästa hemmamatch – då ska Malmö krossas!