Inför Västerås-Karlskoga: Urbas fysiska spel ska sänka värmlänningarna

Angell och Strömberg låg bakom andra målet mot Karlskoga.

FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Efter ganska försiktig matchning har Jan Urbas klarat av sin debut och sin första poäng för Västerås och kan nu istället blicka framåt mot kvällens drabbning med BIK Karlskoga, en match som på förhand känns perfekt för slovenen. Han beskriver sig själv som en fysisk spelare och minns Karlskoga från sina senaste säsonger i Allsvenskan som ett ”smågrisigt” lag. Redan i debuten ska han ha visat prov på att han är jobbig att möta då han stått upp bra längst sargerna, förhoppningsvis kan han Karlskogaspelarna vad de förtjänar.

En ytterligare förhoppning inför kvällens match är att det stabila spel som Västerås bjöd på i två perioder mot Karlskrona följde med laget hem. Att man orkar fortsätta ligga på i forecheckingen och störa Karlskogas backar och sedan tar tillvara på de lägen som uppstår. Frycklund gjorde det när han klev fram och äntligen fick hänga ett par kassa, kanske är det dags för Montpetit att göra detsamma ikväll. Han har ju haft tillräckligt många heta lägen för att kunna vara en av Västerås bättre målgörare.

Västerås har Williams och Johner men karlskoga har även de ett vasst anfallsvapen i Henrik Björklund som varit en stabil målgörare med sina tio fullträffar. I Karlskogas senaste match mot AIK kom två av dessa tio mål, vilket för övrigt innebar mål för fjärde matchen i rad. För laget Karlskoga innebar segern mot stockholmarna andra raka segern och lite hopp om att snart kunna lyfta i tabellen.

Karlskoga är annars ett skadedrabbat lag men som lägligt får tillbaka två av sina skadade spelare till kvällens match. Det handlar om backarna Fredrik Ericson och Victor Lang som gör att Karlskoga nu har full backbesättning med hela åtta backar. Det finns dock en del kvar på skadelistan, Jens Skålberg, Martin Thelander, Kristofer Näslund och Björn Kindahl kommer garanterat inte till spel mot Västerås och retstickan Carl Berglund tillsammans med Jesper Olofsson står osäkra till spel.

Emil Kruse (89,86%) vaktar värmlänningarnas mål.

Västerås har nu åtta segrar på nio matcher och har ett intressant utgångläge inför ikväll. En vinst resulterar i att de gulsvarta är uppe på en åttondeplats och flåsar Mora i nacken. Mora innehar för närvarande andraplatsen och kan efter ikväll endast ha sex poäng ner till Västerås. Med rätt resultat kan Västerås snart vara på rätt plats i tabellen.