Frycklunds taktikuttalande i Södertälje om förlusten mot Karlskoga, Fagerlunds möjliga positiva påverkan & insatt om de hyllade sportcheferna Kenttä i Björklöven & Georgsson i Västervik

Frycklund lämnar. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

5 Responses

 1. Steffo skriver:

  Måste säga att jag reagerat lite på det snacket om att vi ska vara bäst efter jul och och när slutspelet drar igång, ingen ko på isen osv. Har ju varit en ganska konstant mantra från både vikledning och fans. Det är ett väldigt bekvämt upplägg så klart, vi slår på lysknappen när slutspelet börjar och segrarna kommer men det funkar ju väldigt sällan så i sportens värld. Tog lite tid och grävde fram lite enkel statistik på Elitserie/SHL vinnare deras tabellplacering i parantes. Tog SHL eftersom de har haft ett liknande upplägg under lång tid.
  Djurgården (1)
  Djurgården (1)
  Färjestad (1)
  Frölunda (1)
  HV71 (1)
  Frölunda (1)
  Färjestad (4)
  Modo (3)
  HV71 (1)
  Färjestad (1)
  HV71(1)
  Färjestad (2)
  Brynäs (4)
  Skellefteå (1)
  Skellefteå (1)
  Växjö (3)
  Frölunda (2)
  Frölunda (2)
  HV71 (2)
  Växjö (1)
  Färjestad (3)
  Växjö (1)

  Det finns få undantag, man måste vara med från start, så lite oro känner iallafall jag

  • Bozo skriver:

   Chanserna att gå upp utan att sluta topp4 är mikroskopiska. Då behöver du ha värvat in ett gäng NHL-spelare i januari för att det ens ska finnas en möjlighet. Detta vet klubben, därför de satt topp4 som mål. Ligger man utan häng på topp4 vid jul är det sparka alla som gäller, för inte kan man misslyckas år 1 med beskedliga krav på SHL2024 utan att det får stora konsekvenser. Hoppas det inte behöver gå så långt.

  • Miko skriver:

   Väldigt tydligt mönster. Presterar man i grundserien och placerar sig högt i serien, helst vinner den, är sannolikheten stor att också vinna slutspelet. Man behöver inte gå längre än till förra säsongen när vinnarna i grundserien i både SHL (Växjö) och Allsvenskan (Timrå) vann slutspelet. Det gäller att prestera ända från början och vara med i toppen av grundserien när dags för slutspelet, för att ens ha någon chans att gå hela vägen. Att komma på 6-10 plats kommer sannolikt inte räcka länge än kvartsfinal. Grundserien är lång, men det gäller att bryta nu trenden med en tydlig seger. Håller med, snacket om att vara bäst i vår känns inte så förtroendeingivande.

 2. Jan Malmberg skriver:

  Frycklund fick frågan om fansen hade anledning att vara oroliga Svar: (Nej varför det.) Inte änn men det måste hända något positivt med spelet snart.VSK fotbolls supporters har det VSK kämpar just nu för överlevnad i superettan.

 3. Bozo skriver:

  Zäta är ju nybörjare i sammanhanget, icke att förglömma. Så länge saker och ting blir bättre är ”pöbeln” nöjd och därför är nog inte kritiken så hätsk mot just sportchef.