Galen silly: Tungt meriterade finska bröderna Lajunen (ex Örebro, Växjö, Färjestad) ryktas vilt från två håll, grattis till Nybro och även fystränare får gå i NJ:s stora nysatsning

 

Det är verkligen många heta rykten just nu. Svårt att bedöma hur galet eller trovärdigt allt är. Ett helgalet rykte poppade upp på Twitter angående tungt meriterade finska bröderna Jani och Ville Lajunen. Men det lär kosta skjortan och Ville ryktas också till Frankfurt och Jani hyllas för sina insatser i Örebro. Men hursomhelst:

Denna källa hade också exempelvis rätt att Karl Helmersson var på G. Jani har spelat två säsonger i Örebro och snittat cirka 0,45 PPG, vilket brukar innebära cirka det dubbla i HA. Storebror Ville har hunnit blir 35, men delade precis segern poängligan för backar i starka tyska toppligan.

Och faktiskt har även jag fått detta till mig tidigare angående bröderna Lajunen från en trovärdig person som säger sig ha en trovärdig källa, men vågade inte publicera förrän nu:

”En sparv viskade att bröderna lär vilja spela en säsong i samma lag. Först ryktades att båda skulle till Schwenningen, men nu har Ville tackat nej till förlängning där. NJ lär ha fått förslag från dem efter kopplingen till Örebro. Men det kan ju också vara en dyr affär som slagits bort direkt.”

***

Nya fystränare på gång kan man gissa då en av de tidigare fystränarna tackade för sig på sociala medier och meddelande att NJ ej förlängt. Det blir verkligen ett nybygge över hela VIK med även ny tränare i J20 alltså i unge Eric Karlsson.

***

Charmiga Nybro är tillbaka i Hockeyallsvenskan. Stort grattis! Många VIK-fans minns fortfarande kultspelaren Jonny Ågren av någon anledning. VIK har haft några bataljer med smålänningarna genom åren, minns också detta:

Kolla Växjös utveckling… Sedan fick VIK ändå spela i HA då något annat lag gick i konkurs. Men minns den Nybromatchen med fasa våren 2002. Tänk att det hunnit gå 21 år sedan.

Annars är Nybro som sagt ett charmigt lag och över 2300 på läktaren i kvällens match. Minns då runt 2005 att snacket ofta kring Nybro var att ”om inte vi inte haft så mycket otur och puckstudsar hade vi lätt gått till SHL…”

***

Angående mer galet silly om Balasz Sebök: Hörde väldigt konstigt: Först från superkälla att han sagt att han signat i VIK, men sedan sa en ungersk landslagslirare att han signat i DEL.

Verkar som Iserlohn och Sebök kopplas ihop rätt hårt, så kanske ej löser sig där:

Galet silly var ordet…

7 svar

 1. C skriver:

  Det var Tingsryd som gick i konken när VIK fick HA platsen 01/02.

  Jag tror nog de här finska bröderna kan vara på G på riktigt (gissar). NJ har kontakten och vill de spela ihop finns kanske inga toppligorna tillgängliga. HA etablerar sig som en allt starkare liga varje säsong nu. Att lag som Brynäs, Djurgården och AIK mf eventuellt lirar i ett lands andraserie är nog väldigt ovanligt sett till intresse och publik på matcherna.
  Alla rapporter från hockeyintresserade helt oberoende personer gör gällande att HA finalen är minst lika intressant som SM finalen.

 2. Pelle skriver:

  Jag tar verkligen inte ut något i förskott. Hur kan en källa säga att någon är klar och så är dom inte det? Verkar som dom chansar.
  För övrigt har jag ingen koll på finska ligan, knappt SHL heller, så jag vet inte vilken klass lirarna i artikeln håller. Men har säkert fina meriter åtminstone. Sen gäller det att klara tempot i HA. Det gör ju inte alla, trots meriter. Och jag hade större förväntningar på Salminen med tanke på hans meriter.

  • Mr H skriver:

   Pelle: Men det krävdes tränarskifte först (Salminen). 7 matcher och 6 poäng. Du menar kanske att det borde varit ännu bättre resultat efter det, eller även innan det?