Genombrottsmatch för Cody Murphy då VIK:s nya lag med Mylläri i spetsen glänste mot Vita Hästen

Innan match firades Rocklundas 50 år och några legendarer hyllades.  FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Västerås vann med 4-1 mot Vita Hästen på tisdagskvällen i den allsvenska hemmapremiären inför dryga 3 500. Totalt sett var det en mycket väl genomförd match av det nya mycket puckskickligare men fortsatt täta VIK.

VIK trampade gasen i botten direkt och pucken gick faktiskt nästan som på ett snöre mellan VIK-spelarna. Rättvist kom också 1-0 efter en distinkt tillbakapass av Murphy till Mylläri. Det var faktiskt Mylläris första mål någonsin i A-laget! Vilken otrolig resa Anton gjort. Hatten av.

Mylläri kan det mesta på plan, inklusive skjuta. Vilket fynd av NJ!  FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

VIK fortsatte att trumma på och alla kedjor visade goda intentioner uppbackade av mycket mer puck- och passningssäkra backar än tidigare årgångar av VIK.

Lantosi brände ett kanonläge. Sedan drog VIK på sig två utvisningar och Hästen kom in det lite bättre. Skotten 10-4 speglade matchen.

I andra perioden chockstartade VIK och gjorde två mål inom loppet av 45 sekunder. Först bombade Williams in 2-0 på en kontring innan Murphy styrde in 3-0.

Urbas var överallt på isen och vann puckar. Så jobbig för motståndarna.  FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Efter det bedarrade VIK-offensiven något. Hästen kom in i matchen. VIK fick några långa anfall mot sig i egen zon av de fyndiga hästarna och till slut vispade Schmidt in en förlupen puck bakom Fransson, fram till 3-1 efter 27 minuters spel.

Hästen fortsatte spela fyndigt men utan att komma in på kassen.

Johansson visade klassen med ett kanondirektskott i nät, behöver skjuta så lite oftare. Troligen blir det så då kemin med Murphy och Urbas ser högst lovande ut.  FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

I sista perioden satte Freddan Johansson snyggt 4-1 på en delikat passning av Cody Murphy i power play. Ridå Hästen.

Sammanfattning

Den mest lovande hemmapremiären på länge. Det kan man lugnt säga. Hästen är ett bra lag som kvalade mot Modo ifjol med nästan samma lag som nu.

Men i afton var det inget snack, VIK var numret större. Det är främst lagmaskinen VIK som imponerar. Alla fyra kedjor är jobbiga för motståndarna på olika sätt. Backarna är samspelta, täta bakåt och står för fina uppspel rakt av.

Gråhns var bra och stort att han accepterar rollen som fjärdecenter. Lagspelare de luxe.  FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Fransson var på nytt solid utan att behöva briljera. VIK-backarna tar pucken ur egen zon med bravur och hittar åkstarka forwards som med spelglädje tar vid.

Cody Murphy visade i afton att han kan producera, 1+2. Det som stack ut var Murphys många fina passningar och känsla för spelet – att han är snabb, skjuter hårt och jobbar ännu hårdare visste vi redan.

För en gångs skull lämnades Fransson ensam här. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Det är svårt att hitta något negativt. Det blir knivigt hur NJ ska göra med eventuella värvningar. Men truppen är tunn och utanför de som lirade ikväll finns knappt någonting.

Västerås fem stjärnor:

1. Cody Murphy – Tre fina poäng grundlade segern. Genombrottsmatch för Cody!

2. Anton Mylläri – Vilken resa Anton gjort. Bra över hela isen, distinkta pass underbart fin skridskoåkning. Fint mål visar att egna produkten kan skjuta.

3. Jeremy Williams – Slet som aldrig förr och jobbade sig till chanser. Klassmål, som var matchvinnarmål, på det.

4. Jan Urbas – Oj, på allsvensk nivå kan Urbas dominera tack vare sin räckvidd, snabbhet och styrka. Stal puckar till höger och vänster.

5. Stefan Gråhns – Vann 6 av 9 tekningar. Lyfter verkligen fjärdekedjan med sin offensiv och förmåga att hålla och vinna puck

1 svar

  1. Erik skriver:

    Klockren analys som vanligt Micke!