Genomgång – var är VIK-behoven störst & AHL-forward på marknaden

Det är en ständigt pågående process att bygga och utveckla lag. Vad kan vi då säga efter fem träningsmatcher? (FOTO: Rune Åhlén)

Målvakterna: Båda målvakterna har sett bra ut och detta kan möjligen bli VIK:s styrka denna säsong. Just nu förefaller målvaktsracet mellan Dahlbom och Lundberg vara väldigt jämnt. Båda är målvakter i rätt ålder för att gå in i sina bästa år, och det är nog inte omöjligt att de kan sporra varandra till stordåd.

Backarna: De senaste tre matcherna mot Leksand, topptippade Almtuna och ett tokladdat Södertälje på bortaplan har VIK bara släppt fem spelmål. Det är ett gott betyg åt det unga försvaret.

Mot SSK senast gjordes dessutom ett mål i 5-mot-3 och de andra två målen höll hög klass och luriga att försvara sig mot.

Jag tycker unga Alenbring, Lindelöf och Jansson sett ut som allsvenska backar så här långt. Lägg till trolig utveckling på ännu unge Larsson och Mylläri. Kloke Jonsson är Mr. Osynlig, vilket ofta är ett bra epitet för en defensiv back.

Rasmus Edström är en smart back som har drösvis med talang, bara han kan vara hel så kan det blir bra. Till sist har vi tryoutaren Albin Lindgren som varit anonym (inte ett bra attribut för en offensiv back), men senast mot SSK gjorde rightaren några eleganta förstapass ur egen zon och löste därmed situationerna fint.

Summa summarum vill jag påstå att backsidan ändå har hygglig bredd, spännande talang och en bra mix av spelartyper. Visst saknas en rutinerad spetsback, men man kan inte få allt.

Forwards: Mot Leksand, Almtuna och Södertälje har VIK-offensiven genererat tre mål: Två skott utifrån från snipern Lukas Zetterberg och ett turligt studsmål mot Almtuna.

Det är såklart alldeles för tunt. Appelgren klagade också på bristen av skapade målchanser. Mot SSK senast orkade man bara få iväg 15 skott trots att man innan sagt att man vill se fart på grejerna.

Här finns en rad frågetecken:

  • Klarar enormt begåvade Markus Persson att, för kanske första gången i karriären, riktigt vara den som förväntas leda trupperna offensivt?
  • Kommer Lihagens kropp hålla så att han kan hitta tillbaka till KHK-flowet?
  • Kommer Gråhns ben orka trampa på nu på karriärens höst?
  • Kan Eddie Davidsson hitta tillbaka till 30-poängsformen, håller kroppen efter fjolårets muskelskada?
  • Orkar allsidige Fredrik Johansson producera som en förstecenter bör, trots kanske avsaknad av lite offensiv superspets?
  • Hur mycket offensiv kan smarte och hårt arbetande Svedlund kräma ur nu med allsvensk rutin från flera år?
  • Kan Frycklund hitta en väg att utnyttja sitt fina rörelseschema, förmåga att täcka puck och storlek till att bli en toppcenter?
  • Kan alla yngre forwards ta sitt spel till nästa nivå? De yngsta Jesper Andersson, Eric Berkerud och Lukas Zetterberg har sett bra ut, det är lovande.

Forwardssidan är alltså omgiven av frågetecken. Som jag ser det skulle laget må bra av att få in en kreativ spets med utsökt spelsinne.

Dessutom saknas bredd här då man precis bara har 12 forwards just nu, plus skadade tryoutaren Lidström och unge Rosdahl, som kanske främst är tänkt att lyfta J20 till nya höjder denna säsong.

***

En AHL-forward som dykt upp på marknaden är Jordan Szwarz, 25.

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapFB:
s:262:"a:1:{i:0;a:8:{s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"SNAPformat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doFB";i:0;s:2:"do";i:0;}}";
snapTW:
s:325:"a:1:{i:0;a:10:{s:2:"do";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:4:"doTW";s:1:"1";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"772544497683140608";s:5:"pDate";s:19:"2016-09-04 21:18:56";}}";

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @mrklimp: Pratade med Thomas Fröberg för en stund sedan. Det blir ingen Mikael Frycklund i IK Oskarshamn nästa säsong. https://t.co/xmBM…

SvaraRetweetFavorit
Rexxius - AvatarRexxiusRexxius

@trucken021 @VIKFanCentral Visst har han gjort korkade grejer - men tror en hel del av det grundas i frustration öv… https://t.co/t4ZNMQTc3j

SvaraRetweetFavorit
marcus wikman - Avatarmarcuswikmanmarcus wikman

@Stiffen80 @VIKFanCentral Tänk va olika vi kan uppfatta denna sport och dess utövare 😅

SvaraRetweetFavorit
Tobias Hjelm - Avatarhjelmtobias83Tobias Hjelm

@Stiffen80 @VIKFanCentral Inte lätt att vara bäst i serien och slutspelet om man inte har typ 5-6 killar av samma k… https://t.co/rwU6sjuZho

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto