”Greba” spelklar, Karlskoga ”stal” intressante centern Marc-Olivier Roy (scoutrapport) & koll på MoDo:s fina KHL-kontring och PPG-jämförelse med Jelisejevs vs ”Greba”

Patrik Zetterberg - hinner sportchefen med ytterligare en tung värvning? FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Så var den stora sista dagen här för HA-lagen att rusta inför slutspelet. VIK ska främst leta en toppcenter de sista timmarna, men Zäta är nog öppen för om något av klass dyker upp.

Karlskoga gjorde möjligen en mycket fin värvning i centern Marco Roy, på en marknad där det trots allt inte dräller av tänkbara allsvenska toppcentrar.

– Roy var den mest intressanta spelaren i Bratislava Capitals i ICEHL då de ställde in säsongen, säger en NHL-meriterad scout till bloggen. Dock gått tyngre i SaiPa. Väldigt aktiv, bra på att bära in puck i anfallszon och fördela trissan där.

– Mer av en passningsspelare än en skytt, men också med en snabb release i skottet. Rör sig ganska lätt och fint utan att behöva bränna mycket energi i åkningen. Hur det kommer att översättas till Allsvenskan vet jag dock inte…

***

Och MoDo gjorde också en mycket fin värvning i yttern Nikolajs Jelisejevs, som en KHL-kontring mot VIK:s måndagsvärvning. Lettländaren spelar nu OS och hyllas stort som en trolig bra spelare även för topplag i SHL, av Rysslandsexperten Karl Månsson på Twitter.

Främst imponerar Jelisejevs poängsnitt senaste säsongen i Riga. Jämför vi med jämnårige VIK:aren Svyatoslav ”Greba” Grebenshchikovs siffror i KHL och VHL är det relativt jämnt skägg totalt sett, vad nu det säger.

MHL är ryska juniorligan, och VHL är andraligan:

Källa: EliteProspects.com Premium (rekommenderas!)

Bloggen ska försöka hänga med om något händer fram till 23.59 ikväll.

***

Glädjande att Svyatoslav Grebenshchikov redan genomförde sin första träning under tisdagen efter en resa runt nästan halva jorden. ”Greba” talar glädjande nog också okey engelska på VIK.se och är spelklar inför onsdagens match i Västervik.

2 Responses

 1. DD skriver:

  Hej,
  Tack för en trevlig och bra blogg.
  Tror du VIK kommer att värva något mer?Vet du hur det är med Patrik Berglund och Kalle Östman?

  • Mikael Norén skriver:

   Hej DD, tack! Malmö vill inte släppa Östman vad jag hör, och Berglund kan i bästa fall börja spela hockey igen kommande säsong. Zäta kommer jobba in i kaklet till midnatt, se min senaste artikel.