Lägesrapport transfer deadline från Zäta om marknaden kl 16.02: ”Toppspelare vill hit, men svårt att få klubbar att släppa”

Svyatoslav Grebenshchikov - blir han ensam ny spets utifrån? FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

 

Bloggen fick en kort avstämning med en hårt arbetandes sportchef Patrik Zetterberg så här cirka åtta timmar före transferfönstret stänger ikväll 23.59.

– Jag sliter mot alla ligor, men det är nästan bara KHL som haft några spelare tillgängliga. Nu blir det svårt då klockan är mitt i natten i östra Ryssland, säger Zäta runt klockan 15-16 svensk tid.

– Jag har haft två KHL-centrar som vill komma hit, men klubbarna sa nej nu precis. Och det finns inte mycket annat ute just nu. Men jag jobbar på.

– Det har varit väldigt lugnt gällande att bli erbjuden spelare, man får jaga om man vill få fram något. Det är några agenter som har någon enstaka spelare, och vi slåss nog om samma spelare med andra klubbar.

***

Svider verkligen att KHL-centrarnas klubbar är så sturiga och inte låter killarna komma hit.

Vi vet alla fall att Zäta kommer jobba in i kaklet, så vi får se om den där toppcentern kommer eller ej…

***

Passa på att ladda inför gratismatchen så här i väntans tider under tisdagen. Se mer på VIK.se: Gratismatchen – Västerås IK (vik.se). Sker söndag 6/3 18.00 hemma mot Troja.

8 svar

 1. 34ax skriver:

  Rykten säger att ännu en KHL spelare är klar. Hört något?

 2. Marko skriver:

  Skulle kunna finnas en bra center i redan tidigare nämnda Ässät i Derek Barach som gjort 27p (14+13)på 46 matcher iår. Killen har också AHL meriter så viss klass föreligger.https://www.eliteprospects.com/player/256130/derek-barach

  Lite sent påtänkt kanske men Ässät har lite halvtaskig ekonomi och killen är trots sin storlek (1,73cm) en kille som säkert skulle lyfta VIK en del.

 3. Marko skriver:

  Ser att backen Jacob Andersson ex Skellefteå https://www.eliteprospects.com/player/39014/jacob-andersson inte är med nu när Ässät möter Tappara i Finska ligan.
  Skulle kanske vara bättre än ex Jalonen för VIK då han lassat in 20 assist iår på 44 matcher i ett bottenlag.

 4. Pelle skriver:

  HV tog nu en C/LW från Riga också. Är VIK med i racet eller är alla tingade?

 5. Pelle skriver:

  Riga släpper sina spelare och där verkar finnas flera centrar kvar (eventuellt), även om Lukko tog en nyss.

 6. Pelle skriver:

  Är Kalle Östman omöjlig att få loss? Han får ju ingen speltid i SHL nu.
  jag vet att han inte håller KHL-klass, men mycket bättre än inget om allt annat går i stöpet. Han gjorde enorm nytta förra gången i VIK, och VIK fick ju ännu värre centerbrist nu med Frycklunds skada.

  • Pelle skriver:

   OK, såg Mickes svar nu under föregående artikel. Förmodligen kört med Östman.