Gulsvarta lagmaskinen och några nygamla poängmakare fixade Huddinge – rejäl press på Troja & Västervik nu

 

VIK visade fortsatt kollektiv vinnarskalle då man besegrade hemmastarka Huddinge med 2-1 på tisdagskvällen. Jimmie Jansson och Johan Skiöld var de målskyttar som klev fram denna gång.

Därmed har VIK satt rejäl press på topptippade Troja och Västervik inför fortsättningen då ex-allsvenskarna ligger fem respektive sex poäng bakom VIK redan.

VIK gjorde en bra första bortaperiod i Huddinge. Lite hafsigt spel inledningsvis men VIK fick mer och mer kontroll på matchen desto längre perioden led. Jimmie Jansson satte 0-1 då äntligen ett backskott ramlade in för första gången på flera månader, men det var något av en målvaktstavla.

Lite av en ryckig match där ett lag som Huddinge blandar och ger litegrann. FOTO: JIMMY GERDIN

I andra dukade Lucas Venuto snyggt upp för Johan Skiöld som elegant satte 0-2. Huddinge tokkörde mot slutet av andra perioden och domaren hittade något PP då hemmalaget föll misstänkt lätt. Men Dahlbom och boxen stod pall som vanligt.

I sista perioden var frågan om Huddinge skulle orka köra som de gjorde bitvis i andra? Svaret blev nej och VIK var närmare 0-3 än Huddinge var 1-2. Dock missade Venuto, Hetta, OP och några till ett antal fina lägen som VIK skapade i sista perioden.

VIK:s förstakedja var som vanligt bra, men inga poäng för ovanlighetens skull: FOTO: JIMMY GERDIN

Istället bombade istället Huddinge in 1-2 efter 55 minuter. Inte otagbart men nästan skönt att se att Marcus Dahlbom faktiskt, trots allt, är en människa. Efter det målet blev det kalabalik och Huddinge tryckte på, men utan att skapa sådär riktigt heta lägen då VIK höll dem mestadels på utsidan.

SAMMANFATTNING

Som vanligt saknades en toppkedja då Conny Strömberg, Pontus Holmberg och Marcus Bergman inte var med. VIK tvingades på nytt byta om i princip varje kedja. Och på nytt klarade man det galant. Snacka om att VIK-tränarna satt ett grundspel som funkar oavsett spelare.

VIK:s överbelastning i egen zon fortsätter funka riktigt bra där två backar och centern samarbetar på ett bra sätt och hittar vägar att vinna puck och få den ur zon för det mesta. Spännande att se om det kommer funka lika bra mot Troja på torsdag.

Känslan var också att VIK gjorde det bra med sin ”gapkontroll” och balansen i presspelet, när Huddinge var pigga och tokkörde backade man hem för undvika bli stekta som Västervik blev här och vilket gav Huddinge frilägen då. Och när Huddinge blev tröttare klev VIK upp i banan och stal puckar tidigare och skapade spelvändningar.

Oscar Pettersson var glad efter matchen. FOTO: JIMMY GERDIN

Frågan är när VIK ska göra tre spelmål i en match? Nu kunde det blivit kostsamt då man i tredje brände en massa lägen att stänga matchen, innan Huddinge gavs nytt liv via det sena målet. Men vad spelar det för roll så länge Dahlbom och försvaret bara släpper runt ett per match?

Frånvaron verkade ha gjort Lucas Venuto gott och kanadensaren gjorde sin bästa match på länge. Johan Skiöld är också på väg ur sin långa formsvacka och gjorde en stabil insats åter, kryddat med ett klassmål där Skiöld äntligen fick chansen att visa sin fina händer.

Generalerna blickar ut över slagfältet efter ännu en seger. FOTO: JIMMY GERDIN

Annars gjorde Fredrik Hetta en ny fin helhetsinsats, tillsammans med Fredrik Johansson och Niclas Lehmann. När Hetta kom var det folk på insidan som sa att det var något av en endimensionell spelare. Men Paananen har verkligen gjort Hetta till en komplett spelare som sliter och vinner mycket puck längs sargerna. Kanske har Hetta inte fått tillräckligt med beröm för sitt allroundsslit, plus att han såklart öser in mål och poäng.

Enköpingskedjan var tillbaka och rullade vid ett tillfälle i tredje upp Huddinge totalt där Weiskog mycket fint friställde Pettersson framför nät. Det skadar inte att ha en fjärdekedja som kan göra sådant.

Enheten med Wallin, Cederberg och Eriksson gjorde en solid match utan att glänsa.

Hela backsidan gjorde åter en solid match där Joel Werner fortsätter att göra framsteg hela tiden. Alex Lindelöf riskar dock lite för mycket och bjöd Huddinge på ett friläge efter slarv på blålinjen i power play. Jesper Appel viktig som kanske den offensivt smartaste backen i laget.

Något som kan bli bättre är tekningarna. Enligt Swehockey.se är det totalt bara Freddan J som ligger på 50 %, annars Lehmann 23 %, Cederberg 31 % och Skiöld 46 %.

PUCKLIGAN

5 Fredrik Hetta

4 Marcus Dahlbom

3 Joel Werner

2 Lucas Venuto

1 Johan Skiöld

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1522183686
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:419:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"978735437132058625";s:7:"postURL";s:59:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/978735437132058625";s:5:"pDate";s:19:"2018-03-27 20:48:07";}}";

5 Kommentarer

 1. robert jonsson

  Lindelöfs puckarbete vid 0-2 målet var det inget fel på men det skedde i 5 mot 5 spel när Venuto sedan lirade fram den till Skiöld.
  I pp så tar han dock alltför stora risker vilket visat sig gång på gång.

 2. Pavlo

  Fin insats av grabbarna. Plus återigen till försvaret. Annars tycker jag det nästan bara är hetta som sticker ut. Dahlbom såg lite svajig ut.. även om han bara släppte en puck (som han borde ha tagit). Ett annat plus är Kenny, som inte backar. Han och anthon Eriksson är väldigt nyttiga för laget.

  Vad som oroar mig är lika som tidigare kommentarer, lindelöf. Vad är det Kevin, paananen o co ser i pojkspolingen. Han är ju inte visar inte någon som helst vilja så länge han inte får dribbla. Verkar inte bry sig alls. Nonchalant. Höll ännu en gång på att kosta vik segern. Undra vad lagkamraterna anser. Ett annat mysterium är att de ännu en gång spelar Mattisson istället för t.ex. Lidström. Mattisson gör ju verkligen ingen nytta alls. Står stilla, börjar jaga puck för sent och verkar bara vilja att det ska se ut som han försöker. Ser ut att vara rädd för hela omgivningen.

 3. VIKarn

  Ja Lindelöf igen, ställer nästan till det.
  Kan nån förklara för mig hans storhet??
  Både Pannan och Kevin (VLT) hyllar honom allt som oftast.
  Själv får jag snudd på hjärtinfarkt varje gång han har pucken i egen zon, eller när han står som point i PP.
  Visst grabben är teknisk, och besitter en viss offensiv talang. Men som försvarare är han totalt oduglig. Skola om han till forward istället.
  Så kanske jag får bli lite äldre.

  1. Mikael Norén

   Samtidigt låg Lindelöf bakom 0-2-målet med fint puckarbete i egen zon där han fick fram pucken till Cederberg som snyggt skarvade vidare till Skiöld…

 4. robert jonsson

  Imponerande laginsats återigen med en defensiv som i stort sett utplånade Huddinges omtalade offensiv.
  Dock ett svaghetstecken att man inte avgör matchen i ett tidigare skede trots ett flertal chanser och full kontroll på matchen. Huddinge studsade upp sista fem minuterna o satte rejält tryck vilket tvingade Dahlbom till ett par klassräddningar.
  Sedan börjar det nu bli en vana att Lindelöf tappar pucken i pp vilket skapar frilägen mot oss. Den typen av misstag lär bort.
  Lindelöf har även ett för svagt skott för att vara pointman på blålinjen.

Tweets

Mathias - AvatarjaghetermathiasMathias

@trucken021 @JoeLongplay @VIKFanCentral Haha jag är allvarlig 😂 Jag gillade honom!

SvaraRetweetFavorit
Albin Lundin - AvatarAlbinLundin14Albin Lundin

@VIKFanCentral Läge att kika på Lundgren om Warg är ute ur bilden?

SvaraRetweetFavorit
Niclas Gustafsson - AvatarnisselovuddNiclas Gustafsson

@VIKFanCentral Skulle gärna se mylläri i vik. Men Warg däremot tror jag inte på. Han har sett slö ut sedan han lämn… https://t.co/r7eBKGRdsF

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto