Hastigt och lustigt en god gulsvart känsla inför Rögleserien fortsatt

Efter fem raka förluster utan Jeremy Williams, med en ganska anonym Fredrik Johansson, med en bänkad/osynkad Micke Frycklund och med en ifrågasatt Jonas Fransson föll många kort på plats i 3-0-segern mot Rögle.

Att Williams är tillbaka och såg väldigt laddad och spelsugen ut kan göra hela skillnaden om det blir SHL eller ej. Power play kommer garanterat bli bättre med #18 på blålinjen.

Många talar gärna om Williams skott men Mats Sundins tidigare kedjekamrat har ju ett utsökt spelsinne och bra teknik också med fint passningsspel.

Fredrik Johansson klev ju av i någon match tidigare efter en misstänkt sträckning eller liknande och har inte gått att känna igen. Nu var Freddan tillbaka på allvar igen.

Micke Frycklund, som i början av säsongen hyllades av många, även TV-kommentatorer från andra lokala produktioner, fick göra ett vackert mål. Ett mål som kan ha bäring på den fortsatta karriären faktiskt. Nu är det bara för Frycklund att strunta i all negativ press och bara köra resterande matcher mot Rögle.

Men det viktigaste av allt var ändå Jonas Franssons målvaktsspel. Kan Frasse fortsätta på det spåret nu, med fortsatt täthet från topp till tå, måste Rögle vara riktigt bra för att göra mål.

***

Lägg till att Urbas och Montpetit ser bra och farliga ut i varje byte. Plus Gråhns såklart.

***

Och Johner kommer väl knappast fortsätta så här anonymt och mållöst? Med Williams på blå kommer Johner få mer yta i power play.

***

Sedan är det också en god känsla att VIK kanske är på väg ur förlustsviten på fem matcher. Rögle, däremot, hade sju raka segrar, varav tre straffvinster, inför måndagens VIK-seger.

Kan det vara så att Fru Fortuna och den retroaktiva utdelningen av hockeygudarna kommer gynna Williams & Co. framöver? Det är min känsla, faktiskt.

VIK har ju verkligen haft sitt oflyt i detta kvalspel. Enough is enough. Det måste det vara.

***

Kort och gott är det mycket som talar för VIK framöver, trots att Rögle leder serien numerärt. Jag tror VIK leder serien mentalt.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

3 Kommentarer

 1. Mr H

  Då var det dags igen – bortamatch. VIKs tidigare signum. Kan formen vara på väg tillbaka till oss igen? I sådana fall kanske VIK kan minnas hur kul det var på planen nu sist. Gå dock inte fram för häftigt i offensiven så att kontringslaget Rögle får slå hål för lätt igen. Värdera avsluten. Vi får inte öppna oss för mycket bakåt. Att vinna skotten är inte det som säkert kan vända den här serien. Det är att göra fler mål än Rögle gör!
  Hjälp Frasse – städa. Hela tiden. Som sist. Bort med returerna, tvinga dem till svåra avslut.
  Skapa momentum i powerplay genom att släppa pucken i tid. Det ställer deras försvar. Tänk inte för länge. Då försvinner chanserna. Släpp pucken snabbare, det är det som är hockey!!
  Williams i powerplay i första hand. Där har han chans att göra mest nytta så här direkt efter skada.
  Vi har inte fått våra mål tillräckligt enkelt än. Det har däremot Rögle fått med råge.
  Sätt tacklingarna hårt och så schysst som möjligt. Hockey är en kampsport. Mer tacklingar.
  Återigen – hjälp Frasse.
  Go for it!

 2. Kiekko

  Inget snack om saken. Det är så enkelt. Har studerat det hela i varje match. Så fort VIK tar kommandot och spelar med fart och jävlaranamma så ordnar det sig. Backa tillbaka och det är kört. Då tar motståndaren över. Lär er av det och VIK fixar tre raka mot Rögle. Men andra ord, full fart framåt i 60 minuter och SHL-platsen är grejad.

 3. Mr H

  Frasse, var har Du varit? Grattis, grattis!! Super!
  Gråhns viker in den svåra vägen och rakar in sin egen retur. Svårt mål och värd sin vikt i guld. Frycklund superkanon – lasta den mer. Freddan J tillbaka och rakade in sin egen retur. Svårt mål även det.
  Och Helmer efter 8 minuter. Det ska smaka, Helmer, och det gjorde det efter Din tackling. Det är sånt som kan ange tonen i en match och ge energin som är så oändligt viktig. Superviktigt – det går aldrig att underskatta. Sådant skapar vinnare.
  Alla backar som rakade rent den egna borgen/slottet och tvingade Rögle till svåra avslut. Där är det. Det är det som är framåt i hockey. det bygger hela lagets själ.
  Chippa ut puckarna. Tryggt spel krävs mot supersvåra Rögle – som aldrig någonsin får bli underskattade.
  Kudos…and by the way…Frölunda vände 1-3 till 4-3 i matcher, men vi ska inte förhasta oss. En match i taget.

Tweets

Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@martin_park021 @VIKFanCentral Jo, det är väl i princip en naturlag… 😄 Men då får vi ta det. Tycker ändå det är rät… https://t.co/63fSqz0Gii

SvaraRetweetFavorit
Martin - Avatarmartin_park021Martin

@SeClaes @VIKFanCentral Sedan gammalt att han hänger game winning goal i tredje mot VIK 4min in i tredje! Fälth gjo… https://t.co/PpTJSjLwcp

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Kapten Jimmie Jansson om träning och annat efter första dagen på is: "Mer på allvar nu med den tydligare riktlinjen… https://t.co/jy5jw6IJo2

SvaraRetweetFavorit
Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@VIKFanCentral Jag tycker det var helt rätt att gå skilda vägar. Tyckte det stannade av senaste säsongen så ett mil… https://t.co/KsbYEWa8pK

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto