Hur är det ställt mentalt inför Pantern & lite om spelarmarknaden just nu

 

På onsdag kväll väntar Pantern borta i Malmö. I ett läge då nog många VIK:are känner sig tomma ska laget försöka tända till i en lika tom Malmö Isstadion. En oerhörd utmaning med en lång resa i benen.

Plus såklart att Pantern spelar avslappnat utan press och inte är sämre än något annat allsvenskt lag. Många njuter nog extra av att hålla kvar de forna eliteseriesegrarna i botten av tabellen.

En lång resa ner och det blir en utmaning för Olsson & Zabel att tända laget. I sport går det inte att tvinga fram resultat och leverans, som Lihagen sa, så måste man hitta rätt känsla, samspel och ryggmärgsreflexer. (Själv tyckte jag det var tillräckligt svårt i individuell sport, ännu svårare i lagsport så klart…)

Men för varje förlust lär man tänka mer och mer och hålla hårdare och hårdare i klubborna. Lagdelarna har dock bitvis varit bra och kan man för en gångs skull få bra målvaktsspel, markeringsspel och skytte i en och samma match blir det seger.

***

VIK behöver annars minst en injektion i truppen. Talade med lite folk på insidan om spelarmarknaden just nu:

– Ja, det finns en hel del osignerade spelare, men jag tyckte det förra året också vid den här tidpunkten. Vissa lediga spelare gamblar, vissa har haft andra saker att göra (som exempelvis Julien Brouillette), andra har röda flaggor knutna till dem. Du kan få spelare i alla prisklasser.

– Det kommer att bli tydligare när AHL-camperna avslutats, de pågår just nu i några dagar till. Vissa spelare håller nu fortfarande fast vid sina prislappar, andra skulle skriva på för ett öre, så en allmän bedömning kan inte göras för vad du kan få för en viss summa.

– Det dyker upp forwards med helt ok AHL- och Europameriter på den svenska marknaden som kostar nånstans från 500 000 kronor totalt och uppåt, då kan man få beprövat folk.

– Men offensiva backar är fortfarande “at a premium”, inte billiga…

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapFB:
s:262:"a:1:{i:0;a:8:{s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"SNAPformat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doFB";i:0;s:2:"do";i:0;}}";
snapTW:
s:325:"a:1:{i:0;a:10:{s:2:"do";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:4:"doTW";s:1:"1";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"783255329475817472";s:5:"pDate";s:19:"2016-10-04 10:39:57";}}";

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Nybro får en guldklimp i Frylén! Spännande att följa! https://t.co/BfRD11Tf1U

SvaraRetweetFavorit
Crill - AvatarCrill1913Crill

@philipsunell @VIKFanCentral @antonj85 Tänkte mest om den som var duktig på att kanske zooma in och ta det i slow s… https://t.co/oxCb9R9pMT

SvaraRetweetFavorit
Philip Sunell - AvatarphilipsunellPhilip Sunell

@Crill1913 @VIKFanCentral @antonj85 Ja men du ser ju alla kameravinklar som finns på cmore finns ju inget annat du kan trolla fram?

SvaraRetweetFavorit
Crill - AvatarCrill1913Crill

@philipsunell @VIKFanCentral @antonj85 Syns otydligt om de är hand eller klubbskaft. Eller ser du handpass solklart… https://t.co/liAMUvQlll

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto