Hur kan kedjorna se ut med Steen och expert om Rögles nye Vernace

Tuffa beslut väntar nu Hellenberg & Co. då de efter jul troligen måste börja sätta beprövade A-lagsforwards på läktaren. Det kommer nog ta emot, då VIK-ledningen har föredragit en rotation på spelare. Ofta har man exempelvis rullat sju backar. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Det har varit ett värvningsrace på sistone. Den stora frågan är vilka som vinner på det? Det är alltid en fråga om kvalitet, kemi och bredd.

VIK slog också till med tidigare korsbandsskadade allroundforwarden Oscar Steen. Evgeni Malkin är en som visat att det går att komma tillbaka från en sådan skada, men visst finns frågetecken.

VIK har nu en väldigt bred forwardsuppsättning. Eftersom Oscar Steen med fördel kan spela center och teka bra innebär det att Söderkvist “frigörs” att spela back vid behov. Så värvningen av Steen breddar och förhoppningsvis även spetsar hela laget.

Eftersom Söderkvist (48,4 %), Gråhns (43,6 %) och Freddan Johansson (46,3 %) inte orkat över 50 % vunna tekningar är det skönt att få in en skicklig tekare som Steen att komplettera Johner (52,8 %) och nya tekningsfenomenet Mikael Frycklund (54%).

Det ser ut att bli så tight att en vunnen eller förlorad tekning i slutändan kan vara det som skiljer laget från SHL eller Allsvenskan.

***

Kedjor på sistone:

Conny – Freddan – Urbas

Montpetit – Johner – Davidsson

Andersson – Frycklund – Williams

Berg – Söderkvist – Bromé

Oj. Hur ska man trycka in Gråhns och Steen här? Nu när man äntligen funnit kemi. Visst kommer det “lösa sig” när skador kommer, men när alla är friska kommer Filander tvingas att sätta bra folk på läktaren, vilket kommer testa kemin.

Laget har nu alltså hela 16 forwards, inklusive lovande Svedlund och Lantosi, som ändå fått hyfsat med chanser tidigare. Williams ska också snart vara tillbaka enligt VLT:s Anders Granlund.

***

Rögle laddade också på med spännande och NHL-meriterade backen Mike Vernace. Så här säger en mycket initierad källa:

– Sett honom ganska mycket, lag från Mellaneuropa gjorde också eftersök. Solid men inte spektakulär, bättre defensiv än offensiv. Mannheim i DEL tog in honom ifjol som sin tänkte toppback, men blev besvikna.

– Är inte en “quarterback” som dominerar i power play, bättre där i en sekundär roll. Tenderade att bli lite sur när han skickas ner från NHL varje gång tidigare.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://41.media.tumblr.com/ed412622019c7a104611c922cd4f8f7d/tumblr_ngb5akV0FN1rz48fvo1_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

5 Kommentarer

 1. Johan

  Urbas – Fredda – Conny
  Williams – Johner – Steen
  Davidsson – Frycklund – Andersson
  Montpetit – Söderkvist – Gråhns
  (Berg – Svedlund – Bromé)

  Tycker ändå att det är ganska enkelt att plocka in Gråhns & Steen, Bromé (spela med J-20) och Berg som 13:e forward.
  Med denna uppställning har VIK fyra fantastiska kedjor där jag själv blir imponerad av 4:e kedjan…!

 2. Vikmaster

  Håller med Jeppe. Ingen idé att spekulera i vart Steen spelar innan vi vet vad han kan prestera och jag hoppas inte han bänkar Frycklund och dom yngre lirarna direkt när Steen är spelbar. junisarna har ju börjat växa till sig och visa att dom verkligen kan lira hockey på hög allsvensk-nivå. I vilket fall tror jag att det är en nyttig värvning och Filander och co. kommer hitta en roll där han passar in.

 3. Heja VIK

  Jag gissar att VIK-ledningen bänkar de yngsta spelarna. Skulle inte förvånas om vi ser att Bromé, Frycklund och Svedlund drabbas hårdast av konkurrenssituationen. Så har det alltid varit i vår klubb under NJs styre.

 4. Jeppe

  Inte kan vi väl belöna frycklunds grymma framsteg med en Centerroll i fjärde innan vi vet hur Steen är efter rehab och tungviktarna… Nix han kan ta Davidssons plats brevid johner tycker jag… Då jag upplever att Davidsson har lite svårt nör tempot skruvas upp… Gryyyyym i pp dock!!

 5. Anders

  Ja det blir sannerligen inte någon enkel match att ta ut laget när hela laget är tillgängligt.
  Tycker inte man ska flytta spelare i topp 2 kedjorna. Men 3e kan förbättras en hel del. Alternativen är ju att lira Steen som center & flytta ner Frycklund eller sätta Steen på vänsterkanten och flytta ner Andersson och ha kvar Frycklund. Men om vi flyttar ner Fryckis & sätter in Grähs istället för Bromé så tror jag att vi har 4 produktiva kedjor.
  Ner på backen med Söderkvist som bildar ett “superbackpar” med Jacobsson.

  Conny – Freddan – Urbas
  Montpetit – Johner – Davidsson
  Andersson – Steen – Williams
  Berg – Frycklund – Gråhs
  Bromé

  Söderkvist – Jacobsson
  Angell – Emmerdahl
  Helmersson – Larsson/Jonsson
  Fredriksson

Tweets

#12 🤍💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlin#12 🤍💛🖤🏒

@VIKFanCentral Tror du Rauchenwald flyttar hem innan Jul? 🤔 Han gör inte några direkta misstag, men sticker inte ut… https://t.co/o4y2N8gl8N

SvaraRetweetFavorit
Martin - Avatarmartin_park021Martin

@VIKFanCentral Mikael, vet du hur det funkar med försäkringar osv kopplat till långtidsskador osv?

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@JoeLongplay Gunnarsson har lite för bra CV för det. Kan bara bli bättre härifrån. Men DG behöver bli mer vaksam och ödmjuk i egen zon.

SvaraRetweetFavorit
liberty longplay - AvatarJoeLongplayliberty longplay

@VIKFanCentral Östman har imponerat sen första matchen, kan nog vara årets fynd. Däremot kan Gunnarsson bli årets flopp.

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto