Hur kan power play lyfta i Borlänge & Gistedt (ex Karlskoga, Kristianstad) på ingång?

Joel Gistedt till VIK? FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Det är olidligt spännande tider. Många VIK:are har nog i dessa dagar svårt att tänka på annat än hockey och nästa match. Västerås bidrag till BNP går nog ner lite just nu.

Någonstans väntar fansen och klubben på ett helt svartvitt slut på säsongen. Total fest. Eller total pest. Särskilt nu när VIK verkligen har chansen. Men den känslan kommer vara övergående och VIK har visat mycket positivt denna säsong och bör kunna locka bra spelare oavsett division.

Skulle Gulsvart vinna kommande två matcher mot Borlänge och Huddinge är man nära Allsvenskan. Två lag som inte är oslagbara.

***

Hur kan skyttet från distans i PP förbättras? FOTO: RUNE ÅHLÉN

Några saker måste dock troligen upp lite för att det ska sluta lyckligt. Power play har ju inte alls funkat i kvalserien. Tre svaga PP i tredje mot Piteå kostade en poäng.

Bara ett mål på 20 försök ger usla 5 %. I AllEttan låg det på 21 % och i playoff samma siffra faktiskt.

En sak som är förbättringsbart är ju backskyttet, och en frisk Lucas Venuto har ju saknats i PP.

Totalt över säsongen ligger VIK:s offensiva backar bara mellan 2-7 % i skotteffektivitet enligt Swehockey.se. Toppbackarna totalt i PP ligger faktiskt runt 10-15 %:

Det som inte framgår av siffrorna är ju alla blockade och missade skott, vilket såklart är en stor svaghet i denna sammanställning.

Lindelöf har bara ett mål på de senaste 30 matcherna och har haft svårt mot bättre motstånd nu att få igenom skott, i AllEttan, playoff och kvalserien har Lindelöf ett mål på 56 skott, 1,8 % i målprocent.

Kenny Källström har inte gjort ett mål efter sin misstänkta skada, där är en förklaring. Intressant att Anton Brandhammar ligger en bit före alla andra, även om sample sizen är väldigt begränsad.

Frågan är om man kan testa någon ny oväntad spelare som skytt från blå? Att låta Brandhammar byta om nu tror jag är ett långskott tyvärr.

Kanske lossnar det plötsligt för Robin Nilsson som säkert är mycket missnöjd med sina siffror, har ju i grunden ett bra skott som toppmålvakten Lasse Johansson berömde då han var här…

***

Sen är det väl uteslutet att VIK inte lyfter PP nu med en frisk och het Conny de sista matcherna…

***

Gistedt byter till VIK från KIK? FOTO: RUNE ÅHLÉN

Enligt Kristianstadsbladet ska Joel Gistedt vara mycket nära VIK till nästa säsong:

”Det enda smaskiga jag har hört är att Joel Gistedt ska vara klar för Västerås som ju slog ut KIK i playoff 3. Oavsett division ska Gistedt ersätta Marcus Dahlbom som sägs ha SHL-anbud att ta ställning till.”

***

Stressar detta Marcus Dahlbom? Tror inte det. Det är sådana tider nu och alla lag har spelare som är klara kors och tvärs.

Troligen är väl även Borlänges succémålvakt Marcus Hellgren Smed klar för någon större klubb, samme kille som alltså inte spelade senast mot Huddinge, vad nu det kan bero på.

Borlänges back Kasper Lindqvist, som har bäst +/- i laget i playoff, åkte på en otäck smäll senast mot Huddinge och bars ut på bår. Hoppas det inte var så illa som det såg ut.

3 svar

 1. RONNY KARLSSON skriver:

  TACK IGEN GULSVART EN BORTSEGER TILL…,,,.

  GRYMT STÖD AV VIK SUPPORT OCH ALLA TILLRESTA TILL BORLÄNGE….

  NU HOPPAS VI PÅ FULLSATT ROCKLUNDA PÅ TIS OCH TORSDAG….

  OCH VEM SA ATT CONNY VAR SEG OCH TRÖTT TVÅ MÅL AV LIRAREN HEHE…

  HA NU EN TREVLIG HELG MITT GULSVARTA LAG OCH TACK FÖR TRE POÄNG….

 2. VIK75 skriver:

  Anmärkningsvärt med listan är ju att Brandhammar med den istid i förhållande till de andra backarna på listan och avsaknad av tid i PP så visar det på vilken potential den killen har!
  Men som du skrev själv det är nog ett långskott att han är med?
  Dock klarade han det kanonbra när Jansson och Nilsson var skadade så varför inte ge honom förtroende i sista matcherna samt PP.

 3. robert jonsson skriver:

  I pp skall man ha en spelare stående framför motståndarmålvakten vilket inte har fungerat i VIK. Ingen målvakt på denna nivå släpper in ett skott från blålinjen utan skymning. In med en av de större spelarna framför målvakten. Står man här lär man dock kunna ta stryk utan att ge tillbaka. Sedan skall det bombas in skott på mål.
  Plockandet i hörnen ger inga mål.