Hur skulle livet och kedjorna kunna se ut efter ”Bulan” & ”Mickis” om NHL drar igång igen?

Om NHL drar igång igen får vi hoppas mycket på Marcus Erikssons läkkött…

Enligt rapporter har ägarna i NHL givit spelarfacket NHLPA ett seriöst bud för att få igång säsongen till den 2:a november. Hur skulle det påverka VIK? Hur skulle kedjorna kunna se ut längre fram när vissa skadade spelare är tillbaka och om Berglund & Backlund drar tillbaka?

Förstakedjan:

Zettergren- Fornataro- Leisenring

Att dessa herrar fortsätter är givet, här har VIK en av allsvenskan bästa kedjor, oavsett om lockouten fortgår eller ej. Fornataro, som faktiskt påminner mycket om Zettergren i spelet, måste dock upp i tekningarna. Calgarysonen ligger bara på 44 % vunna tekningar just nu.

Andrakedjan:

Lundbohm- Eriksson- Backman

Vi får hoppas att den store playmakern och teknikern Eriksson kan komma tillbaka kvickt. Innan Berglund kom hade Eriksson och Backman en mycket fin kemi. Här finns också mycket potential i denna kedja med en förhoppningsvis topptrimmad Lundbohm. Eriksson bättre än förväntat i tekningarna, med fantastiska 61 % vunna tekningar (dock inte så många till antalet, så vi ska kanske inte ropa hej än).

Tredjekedjan:

Bergquist/Frycklund- Kimby- Berg

Bergquist har tappat mycket efter en fin start och har sett mycket seg ut i skridskoåkningen på sistone, kanske beroende på ryggskadan? Kimby är en en stabil center med starka 55 % vunna tekningar. En poäng bara dock på elva matcher är för klent, samma gäller Jonte Berg, båda har dock offensiv potential. Om inte Bergquist får riktig fart igen står lovande Frycklund och knackar hårt på dörren.

Fjärdekedjan

Kinisjärvi- Söderkvist- Frycklund/Weiskog/Mårtensson/Jonsson

Starkt av Söderkvist som sent omsider verkar ha fått skaplig ordning på tekningarna, ligger på 50 % vunna tekningar nu, jämfört med bedrövliga 38 % ifjol. Kinisjärvi har kommit på slutet efter en svag start på säsongen, men Kinis har tyvärr tappat rejält i tekningarn, från 50 % vunna tekningar ifjol till 39 % nu. Sedan blir det en kamp om de sista platserna mellan Weiskog, Mårtensson och Jonsson.

Dark Horse: Fredrik Johansson

Totalintryck: Det ser helt okey ut i kedjorna, men givetvis betydligt tunnare utan Berglund och Backlund. Trots de eventuella NHL-tappen är nog fokus att värva en riktigt vass offensiv back, särskilt sedan det rapporteras att Christoffer Björklund fått bakslag i sin rehab efter hjärnskakningen.

Vad händer med de pengar som sponsorer lovat täcka för NHL-killarna? Kan de användas till nya spelare? En viktig fråga…