Inför AIK med en framåtblick på kontrakten & lite Jordan Smotherman

Lukas Zetterberg. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

På måndagskvällen gäller det att glömma allt som varit och ta nya tag mot AIK. Förhoppningsvis blir det lite drag på läktaren då det är ett klassiskt gammalt storlag på besök.

Mycket är upp och ner i världen just nu. Roger Melin har inte lyckats med sitt AIK denna säsong. Hur är det möjligt? Jag trodde demontränaren inte kunde misslyckats där. Men som sagt, världen är upp och ner för stunden.

VIK har haft svårt mot AIK på senare år men kan man hitta tillbaka till det täta försvaret från tre av de fyra senaste och att några hostar till offensivt finns chansen. Men det vore skönt om Appelgren snart kunde hitta någon som kunde bidra till en mer jämn offensiv produktion.

Johan Thalberg skriver att VIK kanske tittat på suveräne målskytten Jordan Smotherman. Men vad jag förstår har Smotherman ändrat sig och sagt sig vilja stanna i USA denna säsong. Hörde tidigare att forwarden ville till Europa.

***

Även om det är jobbigt måste man ibland titta framåt, eftersom det faktiskt påverkar nuläget. Exempelvis kanske VIK kan locka någon skaplig spets om man kan erbjuda en helhetslösning med ett bra flerårskontrakt vid fortsatt allsvenskt spel.

Truppen 2017-18 vid fortsatt allsvenskt spel:

MÅLVAKTER: Lundberg och Dahlbom har båda utgående kontrakt. Lundberg lär vara hett stoff för SHL-klubbar och får nog nästan anses vara förlorad.

BACKAR:

Anton Mylläri – X1

X2 – X3

Öhlander Horn – August Nilsson

Utgående kontrakt: Hampus Larsson, Simon Karlsson, Jimmie Jansson, Rasmus Edström, Johan Jonsson, Alex Lindelöf och Douglas Alenbring. Av dessa är högsta prio att försöka behålla Larsson. Alenbring har unik fysisk potential och bör försöka behållas.

FORWARDS:

Markus Persson – Mr X4 – Mr X5

Mr X6 – Fredrik Johansson – Mr X7

Mr X8 – Mikael Frycklund – Mr X9

Mr X10 – Niklas Lihagen – Mr X11

Utgående kontrakt: Jesper Andersson, Jonte Berg, Marcus Bergman, Eddie Davidsson, Christopher Fish, Stefan Gråhns, Linus Svedlund, Lukas Zetterberg.

Från ganska starka J20 kommer garanterat några av Gustav Lindberg, Hampus Wallin, Christoffer Jansson, Eric Berkerud och kanske poängmaskinen Edgars Treijs ta någon plats.

Absolut prio är ju att förlänga med Zetterberg. Fish har åter chans på SHL. Resten är en prisfråga, bland annat.

Kontrakten påverkar ju även nuet då spelare med utgående kontrakt ofta gärna verkligen vill visa upp sig. Sedan borde det bli förbud på långtidskontrakt för veteraner…

Vi får prata mer framtid sen. Men det viktigaste på lång sikt är att omstrukturera laget och få en tuffare och hårdare inre kärna, så vi slipper sådant som Bosse Wallin beskriver här. Fler okänsliga vinnarskallar som går över lik för att vinna sökes.

Men först försöka rädda denna säsong med start ikväll mot AIK.

4 svar

 1. Martin skriver:

  Tycker en annan man ska förlänga med är Jimmy Jansson, vuxit under säsongen och spelat rejält. Helt klart ett framtidsnamn

 2. Gurkan 63 skriver:

  Ang kontrakt .
  Spelare som inte vill ställa upp på vik och som har kontrakt nästa säsong och kanske tänker sitta av kontraktet ,då är det bara att markera att dom är i fryssboxen och hoppas att don går upp och river sitt kontrakt precis som Conny Strömberg gjorde och visa lite stolthet..

 3. Anders skriver:

  Här måste det vara en prioritera att göra sig av med kontrakt som exempelvis Lihagen och möjligen Frycklund (beroende på kost)

 4. Marko skriver:

  En vettig tanke där Mikael att tänka lite längre och möjligen erbjuda ett längre kontrakt för en ny spelare. VIK behöver få kontinuitet och jag hoppas att det jobbas med att ”signa” spelare för ett par år framåt iaf gällande de yngre killarna.
  Sen vet man ju att det finns agenter o pengar inblandade men man bör iaf försöka och hitta en Söderkvist el 2