En period & Henrik Lundberg räckte mot AIK – kontakt med lagen ovanför i tabellen

Lundberg var magiskt bra mot AIK. FOTO: RUNE ÅHLÉN

9 svar

 1. Miko skriver:

  Skönt med seger och starkt att komma tillbaka efter storförlusten borta mot Tingsryd. Visst var Vik hårt ansatta i sista perioden men lyckades med ett riktigt bra målvaktsspel och gediget försvar hålla undan. Hut laget vinner sina matcher vill inte jag lägga större tonvikt vid så länge det blir tre poäng. Det verkar som att Viks sätt att vinna matcher är stark målvakts-och försvarsspel, att släppa in få mål och ta vara på sina målchanser. Kan man fortsätta med det så kommer fler trepoängare att trilla in och helt plötsligt känns platserna ovanför kvalstrecket inte avlägsna. Nu känner sig lagen ovanför jagade och det gynnar nog Vik. Tänk om Vik slipper kvalet, vilken present det skulle vara till fansen som slits mellan hopp och förtvivlan under denna och förra säsongen. De förtjänar det verkligen efter allt de har varit med om och ställt upp för klubben när det behövs som mest. Hatten av. Vi får dock ta en match i taget och hoppas på bra resultat imorgon mot Vita Hästen.

 2. Pelle skriver:

  Jag tycker det var snarast ängslighet som orsakade matchbilden i tredje perioden. Man vågade inte hålla i pucken utan kastade iväg den för att byta hela tiden. Och sen backade man hem i egen zon istället för att checka högt upp med flera spelare. När man sen fick ett par utvisningar så blev det förstås ännu värre. Samtidigt så spelade AIK mer desperat än tidigare i matchen, åkte skridskor och stressade VIK:s uppspelsförsök. Och där är ju VIK väldigt sårbara. De lag som spelar så hela matchen brukar ha ganska lätt för att vinna mot VIK.

  • Gurkan 63 skriver:

   En klockren analys .
   Har man ork så orkar man åka mycket skriskor och det haddeAIK denna kväll .
   Jag tycker att vik fysik har varit bättre .

   • Patrik skriver:

    Varför skriva aik med stora bokstäver och VIK med små? Du verkar bara hitta massa saker att gnälla på…Tror knappast att du är en VIKare utan bara trollar.

 3. Gurkan 63 skriver:

  Vik vann och det kan ingen ta ifrån dom.
  Men ska vi vara ärliga så har vik jättebekymmer dom kom knappas ut från egen zon under tredje perioden spelarna står felplacerad i egen zon och vik hadde jättebekymmer att få ut pucken från egen zon det är den sanna bilden ,truppen för i år är alldeles för dåliga . Sök är ett lag som är placerad ovanför strecket inte många poäng före vik men ändå var det klasskillnad i tredje.
  Jag tycker det verkar som vik inte har ork för att prestera den hockey dom hadde i första perioden och som dom vill spela. Jag ifrågasatte fysträningen redan förra säsongen och samma mönster det man denna säsong.

  • Patrik skriver:

   Nu ligger VIK på delad 5e plats för 3e perioder denna säsong…1a och 2a perioderna ligger vi på plats 13….Verkar snarare vara vältränade…

   • Gurkan 63 skriver:

    Så kan tyckas men glöm inte att det var Lundberg som stof för branden. Har sett många matcher men vik var helt utspelade sista perioden och samma mönster har jag sett många hemmamatcher , vik får slita för varje poäng . Men dom vann och det är det viktigaste…

 4. Benny skriver:

  Myleri kan bättre. Vad har hänt.
  Sen kan vi bara göra mål med öppen kasse annars skjuter vi i magen på målis. Vi är nog för knäckta för att kunna resa oss..

 5. Marko skriver:

  Ja,Lundberg var KUNG, helt suverän. Annars så såg det mindre bra ut ju längre matchen led. Aik spelade bättre och bättre emedan VIK hade enormt svårt att hänga med eller ibland spela sig ur egen zon. Det såg ut som VIK också hade svårt med rollfördelningen i försvarsspel där spelare krockade med varandra, två gick på puckhållaren eller hamnade på halvdistans osv. Många sådana situationer där det inte enbart går att tillskriva det till Aiks prestation. Ändå helt fantastiska poäng och kred för både fansen på plats samt att spelarna också visade vilja matchen genom.