Inför Almtuna då Fredrik Johansson gör efterlängtad comeback och gladast är nog Ubbe och Cody

Äntligen dags för en riktig leading-line igen med Murphy – Johansson (äntligen tillbaka!) – och Urbas. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Fredrik Johansson är äntligen tillbaka efter att ha missat 15 raka matcher. Johansson som började säsongen i sitt livs form med 4+10 på bara 13 matcher ska enligt VIK.se sättas tillbaka i kedjan med Urbas och Murphy.

Urbas har bara har ett mål på de 12 senaste. Murphy har ett mål på de senaste 11 matcherna. Snacka om dessa två hårt arbetande forwards längtat efter Freddan…

Men Freddan kommer ju inte kanske vara i storform direkt efter att ha missat så många matcher. Rimliga förväntningar är lämpliga.

***

Om vi ska vara ärliga är annars att, just nu, få möta Almtuna borta inte alls optimalt. AIS brukar köra nästan omänskligt hårt hemma och vara ruskigt speedade i (för motståndarna) klaustrofobiska (mi)Gränby.

Spelet brukar förefalla flängigt och grötigt vilket brukar få bortalag som VIK att mer eller mindre helt tappa koncepten. VIK är inte just nu heller alls i form, men alla förväntar sig ändå alltid att VIK ska slå Almtuna.

VIK har ju faktiskt ganska många gånger de senaste åren blivit totalt överkörda i Uppsala (på bortaplan är AIS ett helt annat lag).

En ny sådan plattmatch skulle inte vara bra i detta lite småkänsliga läge med en serie dåliga insatser för moralen hos spelare, ledare, stad och fans.

Däremot om man gör en bra bortamatch i Gränby är det ett väldigt styrketecken och en moralhöjare.

1 svar

  1. gul ubåt skriver:

    Åter i år igen gör VIK juniorerna det bra. Men trots det har man inte lyckats fostra på flera år någon spelare som kan vara framträdande i HA. Där har vi nog en stor anledning till att VIK inte kan ta ytterligare steg.

    Sedan vad det beror på kan man fråga sig. Facit på unga framgångsrika VIKare är mörkt under NJ-eran.