Inför Asplöven-VIK Hockey: Match på gränsen…

En grymt imponerande vinst mot Karlskoga följdes upp av ett tungt bottennapp mot Leksand. Nästa match blir ännu en svår uppgift när VIK återigen först får göra en långresa, och därefter möta krigarna från norr.

Vem fyller tomrummet efter Connys hos norrlänningarna? Kanske Dion Knelsen?

Motståndarna: Asplöven

Var och varannan dag är det platsskiften i den allsvenska tabellen, vilket inte bara tyder på det är jämt som tusan utan även tyder på att alla lag kan slå alla en bra dag.  Det är lika tätt i toppen som det är i botten, vilket gör 3-poänganra ännu viktigare.

Asplöven ligger på en 12:e plats i tabellen i dagsläget med Tingsryd närmast under på 24 poäng, och Almtuna närmast över på 26 poäng. Asplöven har enigt statistiken, egentligen inte haft några större problem framåt utan lyckats trycka in hela 60 baljor framåt. Bakåt ser det dessvärre tungt ut. 89 insläppta på 23 matcher är 3,8/match och är väl lite för mycket för ett allsvenskt lag.

Om fallet hade varit så att Asplöven hade haft en skadefri och fullständig trupp så hade nog laget kunnat byggt vidare och snäppa upp sig. Men ser man till truppen så är det flera inlånade spelare och kortare kontrakt vilket inte kommer att gynna truppen på sikt. Löven har dessutom tappat Conny Strömberg, som varit tongivande poängplockare i truppen framtill att han lämnade för ett tag sen och laget har ersatt honom med Dion Knelsen som varit vass hittills med sju poäng på sex matcher.

Trots detta lyckades Asplöven göra en vändning i klass med Leksand när Norrbottningarna mötte Mora hemma.  2-4 blev 5-4 efter straffar och laget från gränsen visade en grym moral. Har VIK Hockey otur håller det fortfarande i sig.

Är Matt sams med hockeygudarna igen?

VIK Hockey

Matchen mot Leksand började så bra och slutade i ett sällan skådat magplask. Från läktarhåll fick man känslan av att stundens allvar blev övermäktigt om det inte var så att laget drabbades av kollektiv feber i andra perioden. Som så många gånger tidigare är det bara att glömma senaste matchen och gå vidare.

Lång resa och tuff match väntar i Haparanda som ligger på gränsen mellan Sverige och Finland. Senast det begav sig var i mitten av oktober då Gulsvart åkte till Polarica Arena och vann med 2-5.  Från västeråshåll hoppas vi såklart på en repris och tre nya poäng.

Sedan dess finns det en del nya frågor…

 • Först och främst har VIK fått tillbaka flera av sina skadade spelare vilket gjort att konkurrensen i truppen ökat markant. Joakim Fagervall har helt plötsligt fått ett angenämt problem på halsen.
 • Lasse Johansson visade sig från en mänsklig sida mot Leksand. Nåt som vi på läktaren inte sett mycket av under säsongen. Är det något som Asplövenspelarna kan och kommer att dra nytta av?
 • Är Matt Fornataro sams med hockeygudarna igen? Trots att karln gör allt i sin makt, studsar puckuslingen ständigt ribba-ut.
 • Hur formas kedjorna nu när några spelare får sitta vid sidan och kolla på matcherna?

Den som överlever helgen får se!

Matchtips: 2-5

Får Gustav Lindvall chansen mot Asplöven?

 

snapFB:
s:96:"a:1:{i:0;a:2:{s:8:"PostType";s:1:"A";s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";}}";
snapLI:
s:41:"a:1:{i:0;a:1:{s:10:"SNAPformat";s:0:"";}}";
snapTW:
s:97:"a:1:{i:0;a:1:{s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";}}";
snapEdIT:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:62:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2012/04/MG_5956.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}
xyz_smap:
1

3 Kommentarer

 1. GurkOlle*

  Hur jag tänker inför nästa säsong? Svårt att säga. Vi vet ju inte riktigt vart denna säsong tar vägen. Får vi behålla Berglund, Backlund och Mikkelsson hela säsongen,ja då vete tusan om vi inte kan ha en liten chans att gå hela vägen.

  Men oavsett vad som händer finns det anledning att försöka efterlikna det som Leksand uppnådde till denna säsong, nämligen kontinuitet. Inte sedan återkomsten till Allsvenskan har vi haft förmånen till något liknande.

  Nu vet du lika väl som jag att inga spelaragenter är intresserade av att skriva långa kontrakt med sina adepter. Åtminstone inte kontrakt utan en mängd “gummiparagrafer” så att spelaren i fråga kan lämna klubben när han vill, i princip.

  Jag när helt enkelt en liten önskan att vi någon gång ska kunna behålla de “guldkorn” som sportchefen hittar över en längre tid.

  Det är oerhört frustrerande att få börja om varje säsong på ruta ett! En situation vi säkerligen kommer få leva med många år framöver om inget dramatiskt inträffar. Vad vår klubb behöver för att komma upp på “rätt nivå” är helt enkelt – mer pengar(eller en inställd säsong i NHL)

 2. Mikael Norén

  GurkOlle, intressant att du redan lyfter blicken mot nästa säsong. Enligt MrMadhawk är det ju redan full förhandling där. Känns inte omöjligt att behålla Fornataro och Brady. Antar att Lundbohm lämnar och intressant vad som händer med Zettergren med sitt utgående kontrakt. Lär behövas några nya offensiva vapen. Hur tänker du?

 3. GurkOlle*

  Tror det kan vara helt rätt att sätta Lars Johanssons som båsvakt nästa match. Mot Malmö och Leksand har han visat tecken på en viss avmattning vilket får ses som fullständigt naturligt då det är svårt att hålla riktigt hög nivå en hel grundserie.

  När det gäller Matt Fornataro värderar jag honom lika högt som Berglund och Backlund. Vilken underbar spelare! Tänk om vi redan nu kunde knyta honom till oss för ännu en säsong. Det vore mumma…

Tweets

Martin - Avatarmartin_park021Martin

VIK som högst 4:a i upptaktsträffen, passar oss perfekt!! @vasterasik @VIKFanCentral @henke778

SvaraRetweetFavorit
Namn Namnsson💛🖤 - AvatarNamnsson1Namn Namnsson💛🖤

@VIKFanCentral Oerhört glädjande. Kanske bli slutspel för J20 sen, de har man ju inte direkt vart bortskämd med senaste åren

SvaraRetweetFavorit
Svensk Hockey - AvatarHockeySvenskSvensk Hockey

J20-extra: Dominante Thorwalls & Co. i VIK:s juniorer tog ytterligare en fin skalp mot Mora (efter 8-2 mot Leksand… https://t.co/VLIOOEtvJl

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

J20-extra: Dominante Thorwalls & Co. i VIK:s juniorer tog ytterligare en fin skalp mot Mora (efter 8-2 mot Leksand… https://t.co/qseLhUeKoh

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto