Inför Björklöven-Västerås: Klockan tickar och det gäller att den befintliga truppen börjar ställa saker till rätta redan ikväll

FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Det går inte bättre och det ser inte ut att vända för Västerås. Spelarnas inställning och samarbetsförmåga ser fortfarande ut att hacka. Det går inte att se några tydliga linjer i spelet, vilket skapar problem då spelare inte har någonting att luta sig tillbaka på i trängda situationer där det inte finns utrymme för kreativitet.

Lyssnar man på intervjuer med ledare, men även spelare, så talas det ofta om hur laget tillsammans utvärderat sig själva och försökt komma fram till lösningar. Kanske har vi problemet just här, kanske är det raka direktiv som saknas för att lyfta Västerås som lag. Spelarna ser inte ut att kunna göra det tillsammans och den öppna dialogen har ännu inte gett resultat, är det inte då dags att byta taktik?

Martin Filander är fortsatt öppen för förändringar, frågan är bara hur stora. Han säger i en intervju med Johan Thalberg att han tänker blanda om i åtminstone två av kedjorna som han inte är nöjd med. Troligtvis blir det inte speciellt stora förändringar i Strömbergs respektive Frycklunds kedjor, och återigen är förhoppningen att Fornataro och McGrath får dela på sig. Det finns ingenting att förlora så det är nu god tid för Filander att testa detta.

Kolla blicken, jävlar anamma.

FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Klart är att Bromé återigen kommer att finnas med i truppen efter att ha gjort en poängmässigt bra helg i J-20 laget, totalt sju poäng på två matcher.  Vi kan nog även räkna med att få se Bjurö i mål.

*****

Björklöven är ungefär där de förväntas vara, för att vara exakt så är de åtminstone en placering för högt. I löven hittar vi den förre Västerås tränaren Mats Waltin. Vi kommer ju ihåg Mats som en ganska udda hockeyfilosof med minst sagt strikta regler. Det är ganska märkbart att Waltin har haft ett inflytande på spelet. Björklöven har öppnat upp denna säsong med ett stort fokus på att få defensiven att fungera, det har dock inte alltid gett resultat. Det är visserligen inte så konstigt att ett lag med inte allt för spetsad trupp riktat in sig på att sätta defensiven till en början men jag vågar påstå att Waltin har haft någonting med det att göra.

Två spelare som måste fortsätta göra det jobbigt för motståndarna. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Umeålaget har haft stora problem med skador sedan säsongsstarten. De tre forwardsen William Quist, Lucas Sandström och Emil Lundberg står just nu på skadelistan. Tre viktiga pjäser för löven som är borta för tillfället och hämmar offensiven rejält och förhoppningsvis kan ge Västerås ett litet försprång.

En spelare att höja ett varningens finger för verkar vara målvakten Kevin Lindskog. En ung målis med ursprung i Malmö men som hållit till i Rögle de senaste åren och fick förra säsongen ett gäng chansen i HA. Hittills har han en stabil räddningsprocent, 92,12%, och beskrivs som en matchvinnare, han blev det när Björklöven vann mot AIK där han till och med höll nollan.

*****

Under dagen får vi ett åtgärdspaket från VIKs styrelse som ska ta klubben ur denna kris men för just kvällens match gäller det att den befintliga truppen börjar ställa saker till rätta och gör det fortsatta jobbet lättare. Det är nu eller aldrig och det finns knappast någonting att förlora.

2 svar

  1. vikarn skriver:

    Fornataro saknas ikväll, petad eller skadad?

  2. Johan skriver:

    Taket är alldeles för högt-de åker ju i stort sett cab så ingen och alla bestämmer = kaos…
    Stäng taket = rutinerad tränare som verkligen sätter nivån och kräver prestationer på isen istället för en massa hockeypolitiker!