Inför IF Björklöven- VIK Hockey: Tredje raka?

VIK reser återigen norrut för att göra sin andra bortamatch för den här säsongen. Denna gång är destinationen Umeå där återvändaren Björklöven väntar.

Björklöven har varit bra med i båda sina inledande matcher mot Malmö och Oskarshamn. Men nykomlingarna har stupat på målsnöret och står fast på noll poäng.

Björklöven drogs med stora ekonomiska besvär och tvingades gå i konkurs efter säsongen 09/10. Efter att under tre säsonger tagit sig an moståndare som Boden, Piteå och Kalix i ettan tog man steget upp föregående säsong. Med hjälp av killar med hjärta för emblemet på bröstet gick det vägen för det klassiska Björklöven.

För att klara återkomsten till HockeyAllsvenskan har man valt att satsa på rutin. Spelare som Nicklas Johansson, Mats Lavander (skadad dock) och VIK-bekantingen Stefan Andersson som alla tre tillsammans har hela 850 allsvenska matcher i bagaget.

Dessa herrar vet minst sagt hur ligan fungerar. Hittills har rutinen inte varit tillräcklig då det blivit två raka förluster, 2-3 hemma mot Malmö och 3-4 borta mot Oskarshamn. Trots att poängen fortfarande står på noll har ”Löven” varit långt ifrån chanslösa. I premiärmatchen mot Malmö stod matchen länge och vägde innan Fredrik Storm snärtade in 2-3-målet för Malmö som också blev det avgörande.

Björklövens målvakt och mest omtalade nyförvärv, Andrew Raycroft, har sett en aning skakig ut och inte alls som den toppmålvakt han utgavs för att vara. Att gå från italiensk till svensk hockey tycks inte vara det lättaste.

VIK har axlat favorittrycket på rätt sätt och inlett, som ni kunnat läsa om här på Centralen, med två raka vinster. Den senaste en aning mer oklar en den första. Även om VIK besitter en magisk offensiv med hög effektivitet så finns det några saker att jobba på.

Framförallt gäller det att kunna kontrollera känslorna och överväga när det är rätt läge för gruff. Senast mot Karlskoga lät man känslorna ta över i vissa stunder. Även om det stundtals kan vara underhållande att se gruff på isen så hämmade det VIK då lagets fokus ibland hamnade på fel saker.

Matchen drar som vanligt igång 19.00 och då hoppas vi att alla spelare laddar om för att möta en entusiastisk hemmapublik och ett tokladdat Björklöven i Umeå Arena.

7 svar

 1. DaddyAros skriver:

  Nu blev man ju riktigt nyfiken vad som egentligen hände? Eller inte…
  Håller med funderaren, det enda vi har är dagen idag och den innehåller en sjubrakarns match till kvällen, som dessutom går att se gratis på viasatsport.se
  Vinn Gulsvart, vinn!

 2. Funderaren skriver:

  Det här var nog det mest ”off topic” någonsin på den här sidan. Nu siktar vi på tre pinnar mot löven istället för att gaffla om nåt som eventuellt hände i augusti.

 3. Pelle skriver:

  Det blev aldrig någon konkurs, för då hade de inte fått spela i ettan heller.

 4. 007 skriver:

  Per verkar ha tittat för djupt i hostmedicinen den här morgonen. Det blir ju så mycket bättre att komma med korrekta saker när man säger sig veta något.

 5. Per skriver:

  @Olle, han pratar om nolifsen till vik supportrar som inte gjorde annat än att söka bråk mot övriga lags supportrar under Umeå hockey cup. Han säger ingenting om hur spelarna betedde sig… Gör om gör rätt. Vet själv att några vik supportrar pucklade på några Vasa supportrar under cupen som inte ens ville bråka, sedan när vasas ultra liknande del av fansen skulle göra upp med dessa idioter så flydde dem med svansen mellan bena! Riktigt patetiska människor

 6. Olle skriver:

  Grundström: ”dra alla över samma kam” säger man väl ändå? Sedan vet jag inte om vi såg samma match när Västerås mötte Löven i augusti. De enda slagsmål jag såg var de som inträffade på isen.

 7. Mycket bra skrivet.
  Nu ska jag inte dömma alla VIK:are över samma kam, men jag hoppas verkligen att de som befann sig i Umeå under Umeå Hockeycup under försäsongen stannar hemma för det drabbar ju bara föreningen & sedan de VIK-supportrar som faktiskt sköter sig. Dessa supportrar har inget i någon hockeyarena att göra utan borde syssla med boxning om de vill puckla på någon. Då sker det ju på lika villkor.

  Varmt välkomna ikväll till ett kokande Umeå Arena. 😉