Västerås spetsiga kanadicker visade att de kan mot Karlskoga

Jubel. Foto: Rune Åhlén FOTOBLOGG

I en något trevande hemmapremiär inför den relativt bleka publiksiffran 3200 lyckades VIK besegra Karlskoga med 3-1. Därmed har det nyligen ihopsatta Gulsvart efter en massa förluster på försäsongen visat att man blir en svårtuggad bit för motståndarna denna säsong, med två raka segrar och blott ett insläppt.

Drömstart var bara förnamnet när när Doell turligt med kroppen styrde in 1-0 efter 29 sekunder. Målet föregicks av en utsökt pass i mittzon av Mitell och sedan vispade Mitell in den framför kassen.

2-0 kom efter fyra minuter – ett mål signerat den fantastiske McArdle. McArdle vann pucken i mittzon och körde in i anfallszon innan han gav Romano öppet mål. Klassassist där.

Williams ville byta kakrecept med alltid lika sympatiske Wessner. Foto: Rune Åhlén FOTOBLOGG

Spelet lossande aldrig riktigt, VIK hade något svårt att komma med fart nerifrån egen zon och BIK tryckte på och skapade chanser, men hopplöst dåligt skytte och en bra Fransson stoppade BIK:arna.

I  andra perioden var det en klar temposänkning och BIK skapade några heta chanser fortsatt och VIK:arna föreföll sega. Per Helmersson, Andras Frisk och Emmerdahl fick slita hårt för att freda Franssons kasse.

Det gör ont framför kassen och Doell älskar när det hettar till. Foto: Rune Åhlén FOTOBLOGG

BIK reducerade inte oförtjänt fram till 2-1 efter 34 minuters spel. I sista perioden frälste Caputi, Doell och Williams VIK-publiken med ett fint mål. Doell startade anfallet med en lång pass som Williams snappade upp på kanten. Sedan levererade Williams utsökt pucken till Caputi som visade klass i avsluten fram till 3-1 efter 45.19.

Caputi imponerande med ett bra skott och väldigt fina händer. Ett topptränad Caputi längre fram kommer vara en traktor för VIK. Foto:Rune Åhlén FOTOBLOGG

Sammanfattning

Det såg lite ut som i mötena förra säsongen lagen emellan. Ett piggt och spelglatt BIK hade lite mer puck och lite mer skott. VIK hade lite mer klass i avgörande moment. VIK hade en lite tätare defensiv.

Detta blir nog två topplag denna säsong. Men vem ska göra målen för Karlskoga? Förutom Henrik Björklund finns inte många skickliga skyttar, något som syntes i afton.

Helmersson gjorde en kanonmatch i par med spelgeniet Mitell. Mitell tröttnade dock nog under matchen. Kedjan med Romano (vilken fart, vilken teknik), Johansson och McArdle var bäst för dagen.

Doellkedjan var också vass. Även om det kanske inte känns som Doell är rätt center för Williams rent offensivt. Williams har bara skjutit tre skott på dessa två matcher, där Caputi skjutit nio skott och McArdle tio. Längre fram måste Williams komma till skott mer. Kanske är det svårt då både Doell och Williams är rightare.

Fjärdekedjan gjorde ett gediget jobb och Jonsson och Mårtensson har lyft sig och gör många bra saker på isen. Tredjekedjan med Kinisjärvi mellan Brady och Bergquist var ganska anonym, där Brady var den enda som sköt (tre skott).

På backsidan är tyvärr Björklund ur form. Kanske skulle det behövas mer konkurrens på backsidan för att spelarna ska lyfta sig?

Totalt sett var det ingen spelmässig höjdare. Det är emellertid så att bra lag vinner även på dåliga dagar. Och det känns som det finns så mycket att plocka ur detta lag framöver.

Tre stjärnor:

1. Kenndal McArdle – Vinner pucken, serverar öppet mål till Romano och jobbar oerhört hårt. Frågan är om det inte är SHL-klass på McArdle (och Romano)?

2. Jonas Fransson – BIK skickade iväg 31 skott och Fransson nöp 30 av dem, många svåra skott.

3. Per Helmersson – Kaptenen är i riktigt bra form och leder defensiven, det behövdes idag. Oerhört förbättrad med avseende på uppspel. Vinner många dueller.

snap_isAutoPosted:
1
snapEdIT:
1
snapFB:
s:111:"a:1:{i:0;a:3:{s:8:"PostType";s:1:"A";s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";s:4:"doFB";i:0;}}";
snapLI:
s:120:"a:1:{i:0;a:4:{s:10:"AttachPost";s:1:"0";s:10:"SNAPformat";s:6:" ";s:11:"SNAPformatT";s:6:" ";s:4:"doLI";i:0;}}";
snapTW:
s:265:"a:1:{i:0;a:7:{s:4:"doTW";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"379722430417469440";s:5:"pDate";s:19:"2013-09-16 23:44:17";}}";
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://25.media.tumblr.com/8cddcddd0413b01509b8bb486cfc05d3/tumblr_mt8ksjhEUT1rz48fvo1_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

11 Kommentarer

 1. Marko

  Kenndal McArdles passing på Romanos mål är fan LÄTT den läckraste passning jag någonsin sett! Så sjuk kroppsfint han gör.. Fast jag sett passningen massor med gånger idag så tror jag (nästan iaf) att han ska skjuta där! Klass på de!! Romanos dragnig/dragningar i andra perioden ligger dock inte långt efter! Hann inte se vem av BIK:arna dom fick hämta med taxi i Sala efter ovan nämnds dragning! Hoppas motståndarna fortsätter att stirra på puck.. Ser så härligt pojklagsaktigt ut när man blir ordentligt bortdribblad, haha! Varje gång våra transatlanter målar/passar/gör poäng så hoppas jag det gnids in ordentligt i ANSIKTET på Tommy “Vitryssen” Salo!

 2. asd

  Romano borde varit med på top 3 och petat ner helmersson på en 4e plats.

 3. GurkOlle

  Tröttsamt att fortsätta tjata om att Helmersson “är så dålig”. Ja, han var närmast kass under försäsongen, stundtals, men har lyft sig rejält nu. Han ska inte briljera. Han ska kötta och stångas runt eget mål. Där är han urstark och gör ett mycket bra jobb. Så även i matchen mot BIK!

 4. Jeppe på berget

  måste hålla med!!

  Helmersson va jätte bra idag!! tycker man något annat beror det på oförmåga att se isen under en match!!

 5. Robban

  Thalberg och Helmersson är kompisar. Thalberg skriver aldrig något dåligt om 44…..

 6. Mikael Norén

  Ok, var j18 bra? Kolla vilka Thalberg plussar för. Helmer! Snälla lev inte kvar i en spelares gamla dåliga insatser, lev i nuet. Tack.

 7. Fan

  Kanske var nån j-18 match tidigare på dagen. Var nog en 4-5 backar som var bättre än honom på A-lagsmatchen.

 8. Mikael Norén

  Fan, jag det gjorde vi verkligen. I hockey finns det något som kallas försvarsspel. Har man inga backar som Helmer släpper man in en massa mål och då måste forwards göra ofantligt många mål. Mitt tips till Dig min käre vän är att börja titta på matcherna och helheten.

 9. DJ

  Doell är ju jättebra och Williams har börjat hitta Caputi med passningar. Tror Williams skjuter mer när hans nya handskar kommer. Det ser bra ut i den kedjan enligt mig.

Tweets

Johan Holm - AvatarJohan68HolmJohan Holm

@VIKFanCentral Känns bra att VIK gjorde rätt för sig mot Borlänge i samband med värvningen av Östman jr. Det är kla… https://t.co/rDJzGY6QOf

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@Jonisxx Ja. Det är alltid en relevant fråga då man tittar på svårbedömda ECHL.

SvaraRetweetFavorit
Jonny Ishak - AvatarJonisxxJonny Ishak

@VIKFanCentral Att han möter hockeyettan försvar

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto