Inför Karlskoga & förutsättningar efter Malmös slakt i Mora i racet med Karlskrona och Västerås

Dubbel jackpot för NJ med dessa två värvningar. Vilken klass rakt igenom på Urbas & Jacobsson.

Efter tio mållösa matcher bör det lossna snart för Jan Urbas. Så det får bli lite härligt jubel igen! Jacobsson, som gjorde fyra pangmål från blå på sina 20 första matcher, är mållös i 12 raka… FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Efter Malmös slakt av Mora (1-7!) ligger nu både MIF och Karlskrona i princip fyra poäng före VIK, eftersom de har betydligt bättre målskillnad.

Återstående matcher:

  1. VIK-BIK
  2. VIK-MIF
  3. AIK-VIK
  4. VIK-Löven
  5. MIF-KHK
  6. KHK-Asplöven
  7. KHK-Hästen
  8. SSK-KHK
  9. BIK- MIF
  10. MIF-AIK

VIK har det inte i egna händer nu. Om Malmö tar tre poäng mot KHK och Hånbergs gäng sedan vinner allt spelar det ingen roll om VIK slår Malmö om både MIF och VIK vinner resten.

Men KHK har luriga matcher hemma mot vilt streckkämpande Asplöven och Hästen, två lag som kan vinna mot vem som helst en bra dag. SSK borta är dock en w.o. såklart, där KHK har tre garanterade poäng. Väl?

Malmö har också matcher mot lag som kan skrälla. Hoppet står väl där till att Karlskoga kan segra i Nobelhallen. Eller såklart att KHK slår MIF. AIK hemma kan nog vara smågiftigt om AIK lirar för att slippa negativt kval.

Så även om det ser lite svårt ut, så är det inte alls omöjligt att KHK och MIF tappar någon poäng här och där. Men allt bygger på att VIK vinner resten. Gulsvart har inte heller så lätta matcher kvar…

***

Karlskoga imorgon. Tre raka förluster tidigare, varav en oturlig då BIK avgjorde mycket sent i ABB Arena under den mörka tidiga hösten.

Det kommer inte bli lätt, men VIK måste ta tre poäng. VIK har nu haft oflyt en rad matcher. Det är dags att få tillbaka det.

Så är det alltid. Hockeygudarna har ett minne och som Bosse Wallin skriver spelar sannolikhetsläran in.

***

VIK Support har en trevlig aktivitet innan match. En marsch genom vårt vackra Västerås kl 18.00 från All Star till templet. Innan dess finns förmånliga erbjudanden på after worken. Läs mer här!