Inför Karlskoga som blir ett bra test gällande defensiv och tuffhet & insatt om backmarkanden (med två namn) då fortsatt skadedrabbad Fernholm ser ut att bli borta ett tag

Simon Fernholm såg trots rost lovande ut i debuten. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

 

På onsdagskvällen väntar en ny hockeyfest i ABB Arena. Ett obesegrat BIK Karlskoga gästar. BIK har vunnit tre raka och har haft ett otroligt målvaktspel då Volden varit 97-procentig (två matcher) och Hellgren hade 95 % sin match.

Det blir det första mötet mellan lagen i tävlingssammanhang sedan den fula serien lagen emellan i våras. Det var då Johan Larsson och Mikael Eriksson skickade ut Lukas Zetterberg och Fredrik Johansson ur slutspelet efter fula tilltag som gav hjärnskakningar, som dessutom knappt bestraffades.

Detta då de styrande i svensk hockey numera verkar gå ”full George Parros” (den förre slagskämpen som nu alltså är typ ”säkerhetschef” och gjort att NHL numera åter tillåter mer våld mot huvudet etc.)

***

Se bara att man friade då Marcus Sörensen i DIF försökte svinga ner ett huvud i isen (!). Domarchef Tomas Thorsbrink verkar ha lika svårt att förklara sina och andras bedömningar nuförtiden som han hade på Andreas Lindhs tid…

***

Hursomhelst måste VIK förhålla sig till dessa signaler från HA och domarrummet att nästan djungelns lag alltså ofta råder. Det gäller att anpassa sig. Som andra lag gör.

VIK har också talat mycket om att man måste bli tuffare inför denna säsong. Men än så länge har vi inte sett något alls av det. Istället har VIK fortsatt att nästan vända andra kinden till då Mathias From och Isak Skedung åkte på rejäla smällar. Bägge är osäkra inför BIK (och även Lunsjö höll på att få knäet kapat i Jönköping).

From är osäker trots att han spelade senast. Ska vara sjukdom enligt VLT.

Nu blir det ett test om VIK kommer stå upp mot Karlskoga på alla tänkbara sätt.

***

På tal om huvudsmällar låter det som att store backen Simon Fernholm är ganska långt från spel. Patrik Fagerlund sa att Fernholm är ”veckor bort” idag på VIK.se.

Det är såklart problematiskt. Och just Fernholm, som var skadedrabbad även ifjol, behöver nog extra mycket tid och förtroende för att få igång sin enorma kropp. När Fernholm blir helt frisk kan det nog dröja ett bra tag innan allt sitter där hos den 198 centimeter långe backen.

Så VIK behöver kanske börja scanna av backmarknaden. Talade med en insatt:

– De välmeriterade backveteranerna Mikko Kousa, 33, och AHL-backen Cameron Schilling, 32, (om han fortfarande letar jobb) är två av de bättre namnen.

– Men inte så mycket tillgängligt annars just nu…

***

Annars är nycklarna mot Karlskoga att fortsätta med den flygande offensiven i förhoppningsvis både PP och 5-mot-5. Samt att VIK börjar städa upp mycket bättre framför egen målvakt.

Mot ett vasst lag som BIK blir det många baklängesmål om VIK fortsätter vara klena framför egen kasse…

6 svar

 1. Bozo skriver:

  Känns som en fortsättning på förra säsongen. Man sprattlar till ibland men aldrig hela 60 min och sen rejäla bottennapp för ofta. Känns aldrig som möjligheten till scenförändring finns, framgångsrik matchcoachning uteblir helt.

 2. Bozo skriver:

  Funderar starkt på att det är dax att tacka av Z och Paananen. Spelare utvecklas inte, man blir snarare sämre i VIK som det sett ut senaste säsongerna. Nån chans till är de värda, men sedan behöver klubbledningen ta sig en funderare om dessa två herrar är rätt fortsatt väg.

 3. Jan Malmberg skriver:

  Är just nu i Rocklunda, paus efter andra perioden i Rocklunda 1-2 mot Karlskoga med bedrövligt försvarsspel i denna period. Bla. två frilägen för Karlskoga när VIK spelar 5-4 undrar hur detta slutar ☹

 4. Mathias skriver:

  Jag gissar på att Fernholm och VIK kommer gå skilda vägar inom en kort tid.

  • Bozo skriver:

   Det har jag svårt att tro, han är nu rätt till sjukpeng och VIK har nog knappt några utgifter för honom så länge han är sjukskriven. Men det behövs plockas in en bra back per omgående, för att åtminstone öka på konkurrensen.

 5. PatrikH skriver:

  Synd att vi inte kan mönstra ett fullt lag. Hoppas att vi fyller på med duktiga juniorer och att de tar sin chans att visa upp sig ikväll! Trots detta att vi inte kan ställa bästa lag på isen så är det viktigaste varje spelares egna hälsa.